29 Eylül 2021 Çarşamba

Hücum tarafını eleştirir olsak da, mücadele ve presin içinde


Kerem Aktürkoğlu'nun top ayağındayken karar almasını, bazen aşırıya kaçan bencilliğini tartışıyoruz da, bence hala "olmazsa olmaz". Israr etmek de zorundayız. Ligin 7. haftasının en çok 2'lü mücadele kazanan futbolcular listesine bakıyorum, Morutan ve Kerem Aktürkoğlu en üst sıralarda. Özellikle Kerem Aktürkoğlu için işin hücum tarafını eleştirir olsak da, mücadele ve presin içinde, çok hareketli. Bunu da atlamamalı.

Performansta dalgalanmalar doğal. Genç isim, hafiften "olmadan oldum" havasına da girmeye başlayabilir. Israr ediliyor, ilgi alaka üzerinde, sürükleyici de bir isim. Yine de mücadeleden kaçmıyor işte, bu değerli. Hücumdaki karar mekanizmasını güçlendirip, biraz daha takım oyununa geçmesi gerekiyor. Sorumluluk alması, geri durmaması güzel de, bazen aşırıya kaçabiliyor. Sürekli rakibin üstüne gidiyor mesela, sık top kayıpları olabiliyor.

Tabii arada nefes aldırmak lazım. Sezonu erken açtık ve ilk andan bu yana forma giymekte. Bu noktada da Barış Alper Yılmaz devreye girecek. Eliyle alakalı sakatlık olduğu için, ilk Milli Takım dönüşünden bu yana forma giyemedi. Oysa şu zamanlarda sık forma şansı bulabilirdi, rotasyon deniyoruz, kenar hamlesi anlamında da elimizi güçlü kılıyordu. Beklediğimden çok daha önce forma buldu ve yapabilirim mesajını verdi.

Kerem Aktürkoğlu, Morutan ve Barış Alper Yılmaz derken de, elinde 3 tane dev hücum potansiyeli var. Hangisi oynasa, o maç adına önemli bir koz. Babel'lere dönmeden, bu isimler üzerinden rotasyon şekillenir. Oğulcan Çağlayan'ı, Emre Kılınç'ı da cabası diyelim, yan parçaların da iyi. Kerem Aktürkoğlu özelinde ise, eleştiriyoruz tamam da, önemini asla atlamayalım. Genç isim, hataları olacak, daha da gelişim gösterecek.

4 yorum:

  1. Marcao olayının psikolojisini kenara bırakıyorum, onu bozan net bir şekilde PvA ile uyumsuzluğu. PvA arada o kadar tuhaf şeyler yapıyor ki, çocuk anlayamıyor doğal olarak. Dışarıdan bindireceğine içeri bindirip Kerem'i çizgiye itiyor, bu da Kerem'in etkisini azaltıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aanholt savunmadan çıkarken iyi, hatta son zamanlarda mücadeleleri de kazanmaya başladı ama rakip yarı sahada çok anlamsız işler yapıyor. Aşamadık orayı. Ben de düşünüyorum ki, sol stoperleşse kariyeri için daha iyi mi olur.

      Sil
  2. Oyuncu iyi niyetli. Ben olmadan oldum havasında olduğunu düşünmüyorum. Rakipler artık onu ciddiye alıp daha fazla önlem alıyorlar hatta belki ona özel çalışıyorlar. Bunu da aşabilirse çok daha farklı bir seviyeye yükselir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altyapısı güçlü değil, yaş 22 23 ama bu seviyelerde çok yeni. Gelişecek, aşacak bunları.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir