3 Eylül 2021 Cuma

Panik halde, olmadık ücretler ödemeye karşıyım


Transfer dönemi Türkiye için devam etse de, Avrupa için bitti. Halil Dervişoğlu transferiyle birlikte de, Avrupa'daki transfer dönemini kapatmış olduk. Beklentimiz vardı tabii. 24 saat kala Elneny dendi, heyecanlandık ama yüksek maliyetler görüldü. Son gün adına başka alternatif var mıydı bilmiyorum. 6 numara transferi ve 1 yerli kaleci hamlesi bekliyorduk. Hadi yerli kaleciyi erteleyelim de, 6 numara adına alternatif oluşturmak lazımdı. Avrupa Ligi'nde grup zor, mevcut rotasyonu da yeterli görmüyorum.

Panik halde, olmadık ücretler ödemeye karşıyım tabii. Bugün Elneny'i alırdın, yıllık 2.5 milyon avro'dan, 3-4 yıllık sözleşme ve yaş 29. Bonservise girmiyorum bile. Vardır bu tarz başka isimler de. Tecrübeli bir isim alalım da, maliyetler doğru şartlarda olsun. Yaş haddi olan isim de alırsın yoksa, hatta 6 numara mümkün olursa tecrübeli olsun. Avrupa Ligi'nde böyle bir isim kullanalım isterdim ama olmadı. Eldeki rotasyon ile devam edeceğiz artık.

Avrupa'da olmadıktan sonra, ligde olmasa da olur düşüncesi hata. 6 numara transferi mutlaka gerekiyor. Başka fırsatlar da vardır, yeter ki maliyetler doğru olsun. Kiralama olur, bonservis verebilirsin. Genç, scout işi gelir mi sanmıyorum. Gedson Fernandes işi biter mi, zor görüyorum. Belki 2 orta saha alınır, belki 1'de kalır. Yerli yedek kaleci için de şartlar zorlanır. Sol ya da sağ bek alternatifi de lazım bana kalırsa ama imkansız görünüyor.

Gidecek isimler de mühim. Oradan kaynaklı da limit açmak gerekiyor ki, kalan transferler adına daha rahat hareket edilsin. Avrupa Ligi'ne orta saha transferi yetiştirememeyi eleştiriyorum, lakin isyan etmiyorum. Panik halde hareket etmemeyi doğru buluyorum. Şu ana kadar gerçekleşen transferlerin tarzına bakınca da, süreçten gayet memnunum. Düşen yaş ortalaması ve maaşlar, gelecek açısından önemli. Doğru tarz bu, umarım kaybetmeyiz. Şu an "fırsatlar" üzerinden konuşsak da, onun şartları belli, kontrolü kaybetmeyiz.

21 yorum:

  1. Bence 6 numarada eldeki oyuncular ile idare edebiliriz.Gecen sezon sadece Taylan vardı.Bir maç kötü oynadı diye hemen 6 gerek demememiz gerekiyor.Biraz sabretmek lazım bu takıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edersin etmesine de, bence 1 dokunuş kesin lazım.

      Sil
    2. Kardesim elbette bu kadroyla devam edersin de derbilere son mactaki gibi oynayan Taylan'la cikarsan Besiktas Pjanic, Alex gibi oyuncularla deler gecer seni, Trabzon'dan da öyle fark yeriz adamlar Roma karsisinda oyunun ilk yarisini neredeyse basabas oynadilar bizim kadro Randers'i zor gecti.
      6 numara demek oyunu tutan oyuncu demek, cok sevmeme ragmen Taylan o kisi degil ne yazik ki, transfer imkani varken bunu her platformda belirtmek lazim is isten gectikten sonra hicbir önemi yok.

      Sil
    3. O farklar öyle kolay değil, hele ki ülkemizde. Geçen sezon da aynı muhabbetler vardı.

      Sil
    4. Abi daha gecen ay PSV'den 5 yedin, kendi evinde konsantre olmana ragmen gücün yetmedi ikinci macta da, su an elimizdeki orta saha PSv'den 5 yiyen orta sahadan cok da farkli degil sertlik anlaminda.
      Gecen sezon devre arasinda iyi transferler yapildi o sekilde ayaga kalktin, Gedson olmasaydi Besiktasi yenebilir miydik sence ve herif o kadar iyi oynadi ki Sergen Hoca Gedson'u istedi yine Mohamed, Halil, Onye geldiginde hayatimizi kurtardi bu transferler olmasaydi zaten fark yiyecek kadroydu bu sene Gedson yok 6 numara da alamadin, yerel ligi gectim Kasimpasa baskısına dayanamayan Taylan'i Avrupa Ligi grubunda düsünemiyorum o derece rahatsizim.

      Sil
    5. Yedin de, o takım ile, şu anki takım bir mi :) Geçen sezon yemedin o farkları. Aynı şekilde yine uçup kaçılıyordu. 2 golle gitti şampiyonluk. Az sakin.

      Sil
  2. Caner Erkin'i ekleyeceğiz bence rotasyona ki elzem. Yönetimin panikle hareket etmemesi müthiş. Bu taraftar haddini bilmeyi öğrenecek. Hangi 6 numarayı getirirsen getir gruptan zaten çıkamayacaksın. İki takım da harika kadrolara sahip. Boş hamaset bizim en büyük düşmanımız. Evet bizim yerimiz avrupa, ama henüz değil. Daha güçlü daha istikrarlı bir avrupa yolculuğu için bu değişim şart. Eğer bu yıl feda edilmesi gerekiyorsa edilecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum ekleyeceğimizi. Ekleyecek olsak şimdiye eklerdik sanki.

      Sil
  3. Avrupa yı onemsenmediginin göstergesidir bu. 6 numara transferi sadece bu sezonun sorunu değildi Taylan a alternatif üretmek gerektiği defalarca konuşuldu. Tek hedef lig şampiyonluğu demektir bu. Gruptan çıkmayı unutabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemsemedik diyemem de, eleştirilir bu durum.

      Sil
    2. Katiliyorum zaten CL ön elemeleri oncesinde de tavir ayni idi, elbette secimi erteleyenlerin gunahi daha buyuk ancak kimi alsak gecemeyiz kafasi hakimdi kulüpte, saniyorum daha cok lig odakli dusunuluyor kuradan sonra ama bu sene ozellikle Besiktas ve Trabzon cok guclu ilk 3 icin mucadele ederiz, bana göre sampiyonluk zor, umarim genc oyuncularimiz beni yaniltir ben yanilayim da Galatasarayimiz basarili olsun.

      Sil
  4. Ilk önce reqiblerin transferine ağız sulandıran taraftara:
    Son gün olunan transferlerin tutmadığını defelernen görmüşük her şey transfer olsaydı Fenerbahçe 2004-11 arası Galatasaraydan sadece 1 çempionluq çox yaşayıb 11-21 arası da zaten hamıya melum
    Transfer her şey demek deyil
    Qaldı ki yeni bir yapılanma üzerinde çalışır Yönetim ve Hoca bize düşen destek olmaqdır
    Neye göre son gün gedib kimlerese milyonlar saçmalıyıq?
    Qısa vaxtda elbetde Drogbalar Pjanicler ve s ve s sene xeyir vere biler ancaq onları aldığın klublar ne edir? Bu çox önəmlidir.
    8 ne qeder vaxtımız var mence lazım olan transferler heyata keçecek.
    Üstelik çoxluğun eksine Avropada qrupdan çıxacağımızı ümid edirem . Heç de qaralar bağlamağa ehtiyac yoxdur.
    Ligde de in şe Allah zaman keçdikce görünecek ne olacağı
    Olursa da Pjanic falan fiasko olsa dünen yerden yere vuran kin püsküren taraftarın iık önce reqiblerle alay etdiyini göreceksiz..
    Yaxşı ki başımızın üstünde professionallar var ki taraftarın ağlı ile oturub durmur. Ele olmasa dünen Elneny+Pjanic axşam TT Arenada idi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey transfer değil tabii. Yapılanma, plan derken, sabır da büyük elzem olacak :)

      Sil
  5. İsabetli karar, fırsat transferi olacaksa doğru şartlarda olmalı. Beşiktaş'ın transferleri iyi ancak başarı olmazsa fena patlayacaklar. Bizim fevri davranmamamız çok hoşuma gitti açıkçası. İçerden çözüm bulmak bize uzun vadede çok şey katar. Bu sene Atalay'ı, seneye imzalarsa Bartuğ'u bekliyorum.

    YanıtlaSil
  6. ben ayın 8'ine kadar bi 6 numara mutlaka olacak diye düşünüyorum hocam. avrupa elbet önemli ama lig önemsiz mi? kasımpaşa maçı tüm camiaya ve taraftara ders oldu bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de mutlaka birini bekliyorum. Bekliyoruz :)

      Sil
  7. Yabancı kuralı böyle kalsın beşiktaş ligde çok zorlanır, fener kısır futboluyla mağlupsa zor maç çevirir biz ise dengeyi oturtursak çok tehlikeli oluruz fatih hocanın evladı emre akbabayı kiralamasıyla rasyonel kimliğine sıkıca dönüş yaptığını düşünerek daha da ümitlendim açıkçası

    YanıtlaSil
  8. Oraya transfer olursa yabancı olması lazım. O da üç yerli işini zora sokar. Orda tek oyuncu yerine iki orta saha ile değişerek çıkmak daha yararlı olur orta sahadan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık bakılıyordur biri, zaman az kaldı. Ne olursa mantığı başladı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir