6 Eylül 2021 Pazartesi

Philippe Coutinho & Galatasaray, gündemde olmayacağını bilerek yazıyorum


Transferin gündemde olmadığını düşünerek yazıyorum. İhtimal yok çünkü. Senin planına, projene uymuyor. Hadi "fırsat işi" desek, aradığın fırsat da bu değil. Şu an ihtiyaç duyduğun transfer, 6-8 numara oynayabilecek bir isim ve yerli kaleci. Başka ihtiyaçlar da sayarız tabii. Ben en "olmazsa olmazları" yazayım dedim. 1-2 yer yazmış olsa da, böyle bir düşünce yoktur bile. O zaman adama sorarlar, neden Pjanic için hamle yapmadın diye. İlla etiketli bir iş yapacaksan, ihtiyaç duyduğun profile hamle yapardın.

Coutinho, tarz olarak da bize uymaz. Büyük futbolcu, büyük etiket, bunlar ayrı. Galatasaray'ın bir 10 numaraya bence ihtiyacı yok. Morutan'ı merkeze çekiyoruz, olmadı Feghouli var. Sol kanadı düşünsen karşına Kerem Aktürkoğlu / Barış Alper Yılmaz rotasyonu çıkıyor. İhtiyacın ayrıca belli, 6-8 numara oynayabilen bir orta saha arıyorsun. Mümkünse 6 numara oynamaya daha yakın bir isim. Haliyle de Coutinho boş bir haber oluyor. 

Bu tarz haberler etkileşim getirir. Ben de olmayacak bir transferi yazarak, etkileşimden nasipleniyorum aslında. Ama ben olmayacağını yazıyorum, olacağını değil. Zaten gelen yorumlara bakınca da, taraftar bu etiket zihniyetinden sıyrılmış. Bu işten çok çektik. Günü kurtarma kiralamaları, etiketli isimler ve onların yüksek maaşları. Maaş bütçesini yola koyduk, gençleştik, geleceğe dönük hareket ediyoruz derken, dönüp de arkaya bakmayız.

6 arıyoruz mesela, Elneny'i almadık. Nedeni yüksek maaşıydı. İhtiyacın olan ismi almak isterken tabii, maaş bütçesini aşmak istemiyorsun. Gidip de, ihtiyaç duymadığın bir yer için, Coutinho için mi uğraşacaksın. Sakatlık sarmalı içinde bir de, sık sakatlanır. Barcelona kariyerine bu sakatlıklar damga vurdu. Barcelona adına da en kötü transferlerden biridir. Hiç katkı alamadılar. Katkı alamamalarında da bu sakatlıkların etkisi büyüktü. Ortada istikrar da yok.

4 yorum:

  1. Coutinho'nun zaten mantigi yok dedigin gibi yalniz beni esas dusunduren 6 numara icin bir planimizin olmamasi, az önce Okay Yokuslu icin pazarliklar olumsuz sonuclandi Galatasaray masadan kalkti haberleri düstü, kisacasi yine son dakika ona buna saldiriyoruz o sekilde gelen oyuncudan ne performans alacaksin ki, bir plan yok anlasilan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plan var da, belki fırsat beklendi, bilmiyorum.

      Sil
  2. Bence de olmaz.Medyanın uydurması.Gedson 'un son gün dahi olsa geleceğini düşünüyorum.Yedek oturttugu ve bazen kadroya dahi almadığı bir oyuncuya 10 milyon euro teklif gelmiş.Benfica biraz daha fiyat yükseltip satmak isteyecektir.Gedson bizde uyum sağladı.Benfica ve Totthenam da ise uyum sağlaysmadı.Bunu Benfica'da görüyordur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'da görünce futbolcuyu, haberi direkt bağlıyorlar :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir