6 Eylül 2021 Pazartesi

Bu gençleşme içinde de, sürekli dışarı değil, biraz da içeri bakacağız


Işık Kaan Arslan, geçtiğimiz sezonu, Ergene Velimeşespor'da kiralık olarak geçirdi. Gözden uzak gibi görünse de, çok ciddi şanslar buldu ve istikrarlı bir görüntü verdi. Diğer kiralık isimler gibi, sezon öncesi yapılan kampa katıldı ve kendini gösterdi. Öne çıkmasını beklediğimiz başka gençler vardı oysa. Işık Kaan Arslan bu anlamda sürpriz oldu diyebiliriz. Kampta iyi bir görüntü verdiği söylendi, Kasımpaşa'yla oynanan hazırlık maçında da oldukça iyiydi. Fatih Hoca da kendisini takımda tutmaya karar verdi. Yoksa birçok talibi var.

Takımda tutulması da doğru. Sezona 5 stoperle girmeli. Geçen sezon bunun acısını gördük ve en kritik zamanda Gedson Fernandes'i oraya kaydırdık. Marcao'nun da cezası varken, Işık Kaan Arslan orayı tamamlar. Yalnız soru şu. Rotasyonu tamamlamak adına mı kalmalı, yoksa ciddi süreler mi almalı? Bence süre almalı, çünkü düşündüğümüz çoğu stoperden iyi durumda. Tarzı da, oynamaya çalıştığın oyuna çok daha uygun.

Ayağı temiz mesela, pas oyununa uygun. Yaşına göre fiziği de çok iyi durumda, mücadelelerde güçlü kalıyor. Ağır da diyemezsin. En azından oynadığı maçlarda sırıtmadı diyelim. Bazısı Ozan Kabak falan diyor da, bunlar uç örnekler. Böyle beklentilere sokmak istemem. Olsa da keşke Semih Kaya kadar olsa diyeyim. 11 oynarsın, alternatif olursun ama en azından rotasyon içinde tutunursun. Sürekli dışarıdan stoper transferi ile uğraşmazsın. Bu bahsettiğim de en kötü ihtimal olsun hadi. Gönül ister, çok daha iyi işler başarsın.

Forul Constanta karşısında 2 isim ön plana çıktıysa, biri Işık Kaan Arslan. Sürekli üzerine koyduğunu ekleyelim, belli ki iyi çalışıyor. Rotasyon içine yavaş yavaş sokmak ve kendisini hazırlamak lazım. İyi bir altyapı kazanımı olacak. Bu tarz maçlarda şans elinize geçiyor ve bunu iyi değerlendirmek zorundasınız. Işık Kaan Arslan da, eline geçen 2 fırsatı iyi değerlendirdi ve takımda kaldı. Gençleşen bir Galatasaray var. Bu gençleşme içinde de, sürekli dışarı değil, biraz da içeri bakacağız.

2 yorum:

  1. Sahip olduğu ham yeteneklerin üzerine koyarsa uzun yıllar oynar gibi geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans verilir umarım, bana iyi görüntü verdi. Üstüne koyar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir