2 Eylül 2021 Perşembe

Sekidika'nın, Oud-Heverlee Leuven'e kiralanma şartları o kadar iyi ki


Çok fazla transfer sirkülasyonu var. Türkiye'de, Galatasaray'da gündem çok hızlı, gelenler, gidenler derken yetişebilmek zor. Arada Sekidika'yı da kiraladık mesela ve ancak bu yazıyı yazabiliyorum. Not almıştım yoksa, bekliyordu. Eskiden transfer gününün sonuna kadar yabancı futbolcularına lisans çıkarabiliyordun ve son gün kadronu açıklıyordun. Şimdi ise yabancı hakkın doluysa, elinden yabancı çıkartmadan, yeni yabancına lisans vermiyorlar. Ozornwafor ve Sekidika gibi isimler bu yüzden bir an önce kiralandı.

Sekidika, son şansını "sağ bek" denemesinde kullandı diyelim. Sağ bek olabilir mi diye düşünüldü, PSV maçlarında şans buldu, bence yine elinden geleni yaptı. Olmadı tabii, bu seviyede tutunamadı. Çok çalışkan bir futbolcu, tutunabilmek adına da her şeyi yapmıştır. Sağ bek oynamayı bile göze alıyor, bu da saygı duyulası bir hareket. Tutunamayacağı belliydi tabii, bu seviye fazlasını istiyor. Tüm Galatasaray kariyerine bakınca da, şans bulamadı tarzı şeyler söyleyemeyiz.

Transfer olduğu gün yazdım. 0 bonservise, potansiyel gördüğün bir genç futbolcu alıyorsun. Zarar etme şansın yok. Etmedik de. Oud-Heverlee Leuven'e kiralanma şartları o kadar iyi ki. 250 bin avro kira bedeli var, 25 maç oynarsa da 1 milyon 250 bin avro'luk opsiyon bedeli devreye girecek. 25 maçı da oynar gibi görünüyor, tam ligine gitti. Bonservis kazansı dahi elde etmiş olacaksın. Maaş düşük, potansiyel var. Zararsız süreç.

Türkiye içinde kalmasındansa, Belçika / Hollanda Ligi yerlere kiralanması daha makul. Ozornwafor adına da bu geçerli. Oynayabilecekleri, süre alacakları ligler. Özellikle de yetenekli bir hücumcu için daha önemli. Sekidika, Konyaspor'da da iyi bir dönem geçirdi ama yapı kısırdı. Çalışkanlığıyla ön plana çıkmak durumunda kaldı. Şimdi ise yeteneklerini daha net sergileyebilecek, hücum düşünen bir ligde yer alacak.

10 yorum:

  1. Bence aynı kiralama şekilleri Yunus ve Atalay gibi fizik olarak zayıf ama teknik olarak güçlü oyunculara da yapılmalıydı.Belcika ve Hollanda bu tip oyuncular için ideal.Turkiye ligi set bir lig ve Yunus ve Atalay tarzı oyuncuların fizikleri yetersiz olduğundan sıkıntı yaşıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılabilir tabii. Futbolcu da gelişir, geri satın alma opsiyonun olur. Yurt dışı pilot takım işi gerçekleşseydi keşke.

      Sil
  2. (Emre)
    Begeniyorum kendisini. Yolu acik olsun. Gecen sene Ali Yavuz ile birlikte oyuna sonradan girmeleri aklimda. Iyi de oynadigi oluyordu.

    YanıtlaSil
  3. Oynamak istiyor. Elinden gelenin en iyisini yapıyor. Umarım başarılı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarılı olacağına inanıyorum. Opsiyonu karşılanırsa, rakam güzel.

      Sil
  4. Sırf yabancı kuralı yüzümden Yunus ve Atalay’ı bu liglere kiralayamadık yazık. Bir sene daha sadece kupa maçlarında oynayıp ne gelişim kaydedecekler bakalım. 20 üstü maç yapabileceklerden yedekte oturtuyorsun boşu boşuna

    YanıtlaSil
  5. Bu kiralama net başarı helal olsun genç ve potansiyelli adama yatırım yaparsan zarar etmiyorsun sekidika bunun kanıtıdır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir