28 Eylül 2021 Salı

Üst üste 5 maç kazanır, en dipten zirveye ulaşabilirsin


Kadro mühendisliği tarafını konuşmuştuk. Samsunspor için transferin her türlüsünü konuştuk. Geleceğe dönük, çok iyi genç yerliler de geldi, teknik direktör belli olmadan alınan yabancılar da vardı, teknik direktör geldikten sonra gelenler de. Son ana kadar bu durum sürdü. Kimi isimleri hala izleyemedik mesela, bitmek bilmeyen sakatlıkları konuşuyoruz. İstikrar da oluşmuyor, sürekli değişen kadrolar. Haliyle de sezon başlangıcı hayal kırıklığı oldu.

Yine de telafisi var. 1. Lig'de iş yakalayacağın istikrara bakar. Üst üste 5 maç kazanır, en dipten zirveye ulaşabilirsin. Denizlispor deplasmanında gelen 3 puanın kırılma olabileceğini düşünüyorum. Haftaya Ümraniyespor'la içeride karşılaşılacak, oradan gelecek 3 puan her şeyi değiştirir. Savicevic ve Gökhan Karadeniz gibi "yaratıcı ofansif orta sahaların" yokluğunda, bir şekilde ayakta kalmaya çalışılıyor. Gençlerbirliği karşısında Fofana devreye girerken, Denizlispor karşısında o da yoktu. Tomane ve Yasin Öztekin'in, sezon başından bu yana istikrarlı şekilde ayakta tutmaya çalıştığı hücumu izliyoruz.

Diomande ve Osman Çelik'le 2 tane çapan var gibi. Orta sahada, tüm hücum yükü Hasan Kılıç'a kalıyor. Çinari de sağda etkisizdi. Haliyle de Yasin Öztekin / Tomane 2'lisine bakıldı. Yine de bir şekilde gol bulup, sonuca gidiyorsun. Tüm eksiklere rağmen elinde iyi bir hücum rotasyonu oluşuyor. Beklerin de hücum profilli. Ceza sahasında Tomane'yi beslediğin an, etki oluşturuyorsun. Tabii 2 tane çapa 6 ile oynadığın ortamda, bekleri ne kadar görebilirsin soru işareti.

Osman Çelik'i, Denizlispor karşısında beğendim bu arada. Diomande ile birlikte "defansif" fazlalık olarak görüyorum, hücumdan ödün veriyorsun. Savicevic döndüğü an, zaten taşlar yerine oturur. Asıl sorun savunmada aslında, onu konuşalım. Türlü transferleri konuştuk, ihtiyaç duyulmayan yerlere dahi bir sürü isim alındı ama stoper tandemi değişmedi. Boli / Burak Yılmaz ya da kim oynarsa diyelim, orası sağlıklı değil. Barış Başdaş'dan umutluydum, hala izleyemedik.

Aykut Özer'e neden dönüldüğünü de anlamadım. Nurullah Aslan'dan yana beklentilerimi bilirsiniz. 2. Lig'de harikalar yaratırken, 1. Lig'de o etkiyi gösteremedi, en azından beklentimi karşılayamadı. Yine de müthiş bir fizik işte, tüm ceza sahasını dolduruyor. Aykut Özer kısa ve çok fazla çizgide kalıyor. Samsunspor'un bu sezon yediği gollere bakın. Geneli ya kenar ortası, ya duran toplar, ya da kornerler. Nurullah Aslan caydırıcı işte, bunları alıyor. Nurullah Aslan kötüleniyor da, ortada Aykut Özer'in ciddi bir katkısı yok. Kaleci rekabeti oluşturmak doğru olsa da, şu an oynaması gereken kaleci oynamıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir