2 Eylül 2021 Perşembe

Yerli ağırlığı da gelmişken, Oğulcan Çağlayan önemli olacak


İlgili hadise mahkemelerde ve işin ucu oldukça açık. Sonuçlansın, sonrasında konuşacağız. Şu an, Oğulcan Çağlayan'ın lisansını çıkartabilme tarafındayım. Oynatamamak handikaptı, çünkü değerli bir alternatif. Geçen sezon transfer ederken "ya tutarsa" dediğin bu adam "tuttu". Çok iyi futbol oynadığımız bir dönem var ki, sağ kanatta çok iyi iş çıkardı. Mücadelesi, çalışkanlığı, forvet özelliği oldukça değerliydi. Sonrasında ceza ve sakatlık dönemleri geldi derken, ister istemez düştü.

2 hazırlık maçı oynasak da, 2 maçın da bana göre en iyi ismiydi. Fatih Hoca'ya göre de kampın yıldızıydı. Çok formda gireceği sezona maalesef bir türlü başlayamadı. PSV maçlarında da oynardı, diğer ön elemelerde de. Ligde de, kenardan getirebileceğin ve oyuna dinamizm katacak bir alternatif. İlk 3 maçta bundan faydalanamadık, sonrasında faydalanırız. İyi çalıştığını düşünüyorum. Yerli ağırlığı da geldi. Oğulcan Çağlayan önemli olacak.

Hem kanatlar, hem forvet adına alternatif. Gerçi elimizde 3 tane forvet oldu, orada süre almak zor da, sağ kanat ağırlıklı olarak oynamaya devam eder. Feghouli'yi artık orta saha alternatifi yazıp, sağda Morutan / Oğulcan Çağlayan rotasyonunu görürüz. Ön alan baskısı, tempo, biraz daha mücadele aranan anlarda oyuna dahil olur. Kulübende "enerji unsuru" diyelim. Fatih Hoca'nın kazanımlarından biriydi. Yaşı henüz 25, çok genç.

Biraz daha hırslı dönmesini bekliyorum. Yaşanan süreç onu yıpratmış olsa da, yönetim hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. Fatih Hoca da bu işin çözülmesi adına büyük çaba gösterdi. İnandığını gösterdi. Artık Oğulcan Çağlayan da bu inancı karşılıksız bırakmamalı ve futbolunun üzerine koymaya devam etmeli. Sahne onun, ben olsam "intikam" hırsıyla oynarım. Taraftar da kendisine inanıyor. Her şey onun elinde.

14 yorum:

  1. Abi yerli ağırlığını güzel oluşturduk evet. Ama fb ve bjk'nin sürekli yabancı oyuncu alması, Ts'nin mecbur kalmasa Uğurcan dışında yerli kullanmayacak olması yabancı kuralının tekrar değişeceğinin habercisi gibi. Önceki yıl henüz kural ortada yokken fb sürekli yerli oyunculara yönelmişti ve nitekim yabancı sınırı gelmişti. Düşüncelerini merak ediyor, saygılar sunuyorum abim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum oyun oynanırken kuralın değişeceğini. 8+3'den daha saçma bir durum olur.

      Sil
    2. Bende diger 3 buyuk takımın transferlerini görünce değişecek düşüncesindeyim.Galatasaray yerli kalitesi olarak daha önde

      Sil
    3. Değişirse daha büyük skandal.

      Sil
  2. Kendisi için bu kadar uğraşıldığını da gördüğü için yüksek moral, özveri ve aidiyet ile oynayacaktır. Sakatlık ceza vs olmazsa rotasyon olarak başlayıp zamanla ilk 11i alabilir sezon içinde

    YanıtlaSil
  3. Oğulcan yerli kontenjanından elimizi güçlendiren bi hamle çünkü Oğulcan tarzı savunma güdüleri kuvvetli olan bi kanatımız yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenardan enerji katıyordu, çok çalışkan futbolcu.

      Sil
  4. Rakip savunmayı çok yıpratan ve gole yakın bir oyuncu.Geçen sezonun ilk yarısının sonlarında çok yararlı olmuştu.Ceza ve sakatlık onu geriye götürdü.Çok iyi bir kazanım olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de enerji ve mücadele tarafında önemsiyorum.

      Sil
  5. Enerjisi bir yana oyun disiplinine Keremden çok daha bağlı kalabilen nereye gideceğini daha iyi bilen isim, formdaysa sağ kanatta en az onun kadar süre alması muhtemel değil mi? Kerem ciddi hatalar yapıyor altyapı eksikliğinden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne alacağın belli. Yüksek beklentilere girmeyeceksin.

      Sil
  6. Oğulcanın forvet rotasyonunda hiç şans bulmayacağını düşünüyorum, diagne halil ve mustafa varken ama sağ kanat için kıymatli solda oynayamaz sağ ayaklı sol kanat için tekniği çok sırıtır ama sağda rotasyonda iş yapar ayrıca oğulcan gs için bir mücadelenin kahramanıdır simgesel bir durumu var onun gs başarısı herkese mesajdır işallah rize maçında gol atar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu rotasyonda zaten forvette şans bulamaz. Çift forvet oynasan neyse :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir