27 Eylül 2021 Pazartesi

Yetenek böyle bir şey, buna sabret işte


Fatih Hoca diyor ki, "Morutan ikinci yarıda kendini toparladı ve çok şık bir gol attı, hakeza Cicaldau da öyle". Ben Morutan'ı ilk yarıda kötü bulmuyordum, özellikle de orta sahanın merkezinde başladığı dakikalarda. Morutan'ın şu ana kadar oynadığı maçlara bakınca da aynısını söylerim. 2. yarıda kendisini toparlamasına imkan verince, sana galibiyeti getiriyor. 45. dakikada oyundan çıktığı maçlarda da bunu yapardı, Trabzonspor deplasmanı gibi. Ya da 2. yarıda oyuna girdiği maçların, ilk yarısını da oynasaydı keşke.

Oyundan çıkarmaman, mümkün olduğunca ısrar etmen lazım. Hücum için en yetenekli ayağın. Kötü oynadığı bir maçta dahi, parlar ve kilidi açar. Göztepe maçının 2. yarısını çok iyi oynamadık ki. 4-4-2'ye döndük, baskı kurmaya çalıştık ama ön alanda kalabilmemiz sayesinde bir şeyler yaptık. Diagne seni orada tuttu, Halil Dervişoğlu boş alanlar bulmaya başladı ve rahat etti. Morutan ve Kerem Aktürkoğlu'na da alan açıldı haliyle. Cicaldau'nun pasında, Morutan'la da açılan o alanı kullandın.

İlk gol geldi, bu önemliydi. Şimdi Morutan da rahatlamıştır ve daha öz güvenle hareket edecektir. Çok hareketli, ele avuca sığmıyor. Orta sahanın merkezinde daha rahat görülse de, organizasyonun oturursa, sağ kanatta da o etkiyi gösterir. 4-4-2'de zaten, kenar oyun kurucu gibiydi. Kat edecek ve özgürlük tanıyacaksın. Ceza sahası içinde net bitirici zaten. Şutları da zamanla oturur, mutlaka kaleyi orada da bulur.

Sürekli onu kenara alarak ya da kenardan oyuna dahil ederek bir yere varamayız. 11'e yazıp, ısrar etmek lazım. Biz ise Feghouli'yi bu dönemde kazanmaya çalışıyoruz. Göztepe karşısında da kayıptı işte, 45 dakikayı yine çöpe attık. Hareketliliğine mani en başında. Bu takımın olmazsa olmazı tempo ve mücadele. Feghouli ile mi tempo yapıp, ön alan presi deneyeceksin. "Yaratıcılık" desem, orada da artık yok. Feghouli'yi bu durumda neden taşıyalım ya da sabredelim ki? Morutan için sabrederiz.

12 yorum:

  1. Gustavo feghuli yerine başlasaydı daha oturaklı bir oyun ile baslayabilirdik. Feghuli hep on alan presimizi hem de hızlı çıkışlarımızı baltalıyor üstüne de Cici ve Berkan'ın rahat bir şekilde ileri çıkmasını engelliyor. Eksisi saymakla bitmeyen oyuncu belkide en iyi registalardan biri olacak oyuncu yerine oynuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Assunçao'nun geriden çıkarken ve atacağı ters toplar değerli.

      Sil
  2. Feghouli ısrarını anlamıyorum.Adam kafada bitirmiş futbolu.Hocanın Oğulcan ile başlayıp, Morutan'ı merkezde oynatmasını bekliyordum.Ama yine bizi yanılttı Hoca.Morutan çok iyi kumaşı olan bir oyuncu.Birkaç yıla tutamayız takimda.Aynı şekilde Cicaldau da büyük yetenek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ogulcan'in Yedlin'in sakatlandigi zaman verdigi kısa düsen pasını izlemenizi tavsiye ederim, yanina pas atamayacak durumda su an ve pili bitmis Feghouli bile Ogulcan'dan daha iyi ne yazik ki, umarim Rize macinda oynatilmaz Ogulcan o maci kesinlikle kaybetmememiz gerekiyor.

      Sil
    2. Doğru düzgün hazırlık maçı oynamadan sezona başladık ve Ogulcan resmi maçlarda görev yapamadı.Maç temposunu kazanması zaman alacak.Geçen sezon iyi olduğu dönemde önce sakatlık sonrası da ceza aldı maalesef.Zaman vermemiz gerekiyor toparlanması için.

      Sil
    3. Oğulcan Çağlayan 11 olmaz belki ama değerli alternatiftir. Gençleşirken de, bu isimler şans bulmalı. Zaman vermeli ona, kolay şeyler atlatmadı.

      Sil
    4. Umarim düzelir, yetenegine lafim yok karakter olarak da sevdigim bir isim ama su anki performansi ile sahada olmamali, söz konusu Galatasaray olunca duygusal bakamiyorum ne yazik ki ne Fatih Terim'e ne de X oyuncumuza kim iyiyse, kim isini en ciddi yapiyorsa o oynamali.

      Sil
    5. Oğulcan Çağlayan iyi bir alternatif, yan parça diyeyim daha doğrusu. Takımda önemli. Şans bulmaya devam etmeli. Kayserispor maçını felaket oynadın mesela, pozisyonu olmadığı yerde oynamasına rağmen hücumda tek iyi isimdi.

      Sil
  3. Cicaldau Morutan ve Berkan sakat olmadıkları her dakika sahada kalmalilar. Oyunun oturması için bu gerekli kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey de öyle. Var böyle isimler.

      Sil
    2. Takimin omurgasi oturmaya basladi iste Muslera, PVA (ne yazik ki alternatifsiz su an) ve Marcao'yu da ekle 7 kisi yaziyorsun kafadan tahtaya bu sayiyi 9'a cikarabilsek zaten kadro istikrarini saglayacagiz ama halen o orta saha ve ileri baglantisini saglayacak düzeni oturtamadik sol acik kim olacak Assuncao yeter li mi yoksa Taylan mi oynar gibi cevaplanmasi gereken sorular var ama iyiye gidiyoruz bana göre.

      Sil
    3. Omurganın oturması yetmez, istikrar da lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir