20 Ekim 2021 Çarşamba

6 mı 8 mi sorusunun yanıtı, isimler değişince farklı oluyor


Galatasaray'da konuşulan konuların en başında, 6 numara mı yoksa 8 numara mı ihtiyacı olduğu yönünde. Anket açtım ben de,. 6 mı 8 mi diye sorduğumda, yüzde 75'lere yakın 6 numara çıktı. Elneny mi Gedson mu diye sorduğumda ise, Gedson'un yüzde 71'lik oranı var. İsim üzerinden sorulunca, 6 numara fikirleri bir anda siliniyor. Gedson Fernandes adına farklı düşünceler doğal olarak var ve o gelirse, 6 numara için "şu da oynar" denecektir.

Her 2 ismin transferi konuşulsa da, hem yabancı sayısı, hem eldeki orta sahalar derken, lükslere girmek zor. 6 mı 8 mi ihtiyaç derseniz, Nelsson / Marcao tandeminin ardından, 6 numara değil de, bağlantı adına bir 8 numara transferini düşünürdüm. Gedson Fernandes de o role cuk oturuyor. Şu an Cicaldau'yu o rolde kullanıyoruz. Onu da sanki biraz daha öne kaydırmak gerekecek. Şu haliyle de müthiş olsa da, tabela katkısını almaya başlamalıyız. Ön alan baskısı da, Cicaldau'nun biraz daha öne kaymasıyla alakalı.

Gedson değil de, Elneny de alınabilir. 6 oynar, oraya biraz daha sertlik katar ve top kullanımı iyidir. Cicaldau bu durumda bağlantıda olmaya devam eder, Berkan Kutlu da enerji unsuru olur. Gedson 8 olursa, Berkan Kutlu biraz daha 6 numaraya kayar ama 3 tane 8 numara gibi diziliriz. 3 isim de oyunun 2 yönünü oynayacak, hareketli futbolcular oluyor. Gedson Fernandes'le birlikte, hücum bağlantısını da kuruyorsunuz.

Assunçao ise bu durumda boşa çıkar. Görüntü de, Ocak ayında orta saha transferi yapılacağı yönünde. Assunçao'ya zaman verilebilir, üstüne gidilir. O vakit kazanılır ki potansiyeline inanıyorum. İş biraz daha direkt katkıya yöneliyor yine de. Elneny'i biliyoruz, Gedson Fernandes'in de geçen sezonu ortada. Bonservisiyle gelebilme durumu oluştuğu an da hayır denilemez. Ben de ne sonuç çıkacağını merak ediyorum.

13 yorum:

  1. Şu takıma artık 6ya gerek yok bana kalırsa net box the box 8 lazım yani gedson :) Hem cicayı öne atarım hem geçiş savunmasını gedsonla yaparım hem Berkan sayesinde gedson daha ofansif oynar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson gelirse, Cicaldau hücum noktasında ciddi anlamda nefes alacak.

      Sil
  2. Bence tartışmaya bile açık olmamalı bu konu. İmkan doğduğu an Gedson bütün dinamikleri değiştirebilecek bir oyuncu, hele ki bonservisiyle alma şansımız olursa. Düşünsenize Gedson geldiğinde Cicaldau da hücumda daha özgür hale gelecek, daha önde bir Cicaldau ile hem Morutan hem de Kerem'in veriminin de artış imkanı olacak. Top kazanma süresi daha da kısalacak ve ön alanda daha özgür bir Cicaldau ve önemli bir teknik beceriye sahip bir Gedson ile ortasahada gelinecek seviye inanılmaz olabilir. Beni burada düşündüren tek şey daha geride oynayacak Berkan'ın 8 de olduğu gibi baskı ve temposunun yüksek olamama ihtimali ile Taylan'ın kesilme riski ve yabancı sınırı. Tabii hepsinin bir arada oynayabileceği bir 4-3-1-2'ye de hayır demem :) Teoride çok güzel hayaller ama bakalım gerçeğe dönecek mi? Selamlar, sevgiler esenlikle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson, ne vereceğini de bildiğimiz bir isim. Gelişimine devam edeceği kesindi. Bence biraz daha 8 işine kaydım. Ama box to box tarzı.

      Sil
  3. ne elneny ne gedson hocam şuan için ikisine de fit değilim ben. Bize güçlü saldırgan örümcek gibi bir 6 şart o da fernando melo tipi. Alio Dieng ihtimalleri zorlanmalı bence. Canlı izlemişliğim yok ama hep bu yönüyle övgü var genelde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tipte 6 bulmanın maliyeti çok çılgın. Dieng de ayrıca net bir 6 değil.

      Sil
  4. Klasik 6 numara alirsak Besiktas'in gecen sene oynadigi tarzda bir oyuna döneriz yok Gedson gelirse gecen sene Besiktas'i ezdigimiz oyunun daha da kalitelisini oynayacak duruma geliriz zira takim daha genc ve potansiyelli.
    Gedson alinamiyorsa da ElNeny'ye hayir demem kesinlikle Gedson ya da benzer bir transfer sezon sonuna da birakilabilir ama Avrupa'da söz sahibi olmak icin devre arasi orta sahaya takviye kesinlikle sart ama dedigim gibi Gedson olabiliyorsa benim önceligim Gedson olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson'u bağlantıda değerli buluyoruz. İş de yaptı. 6 numara bir şekilde çözülür de, Gedson seviye arttırır. Cicaldau da hücuma kafasını daha çok yorar.

      Sil
    2. Evet kesinlikle haklisin ben de zaten o oyuna evrilmemizi istiyorum, eski usül kadro yapisi ile gidilecek seviyeler belli Besiktas'in CL'deki halini görüyoruz Joseph'i paspas ettiler Sporting macinda, o seviyeler icin klasik 6 numara cözüm degil dinamik hizli oyun gerekiyor onu da Gedson ile yaparsin ancak.

      Sil
    3. Bizim olmazsa olmazımız tempo ve hız.

      Sil
  5. 6 numara Türkiye Ligi'nde çok iş yapıyor. Bizim ligin anahtar noktası iyi bir 6 numaradan geçiyor fakat Avrupa maçlarında da nerdeyse 6 numara hiç ise yaramıyor çünkü orda oyun bambaşka oynanıyor özellikle büyük takimlarda. Ben transfer politikamıza uyan Gedson'u tercih ederdim. Elneny gelirse son transferini yapmış olur. Bu da bizim işimize yaramaz. Ayrıca yüksek bir maaş da ister.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapıyor ama başka örnekler de veririm. Gedson da ihtimal olunca, insan kaçırmak istemiyor.

      Sil
    2. Ben de Gedson'u tercih ederim gözü kapalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir