16 Ekim 2021 Cumartesi

Ali Ülgen & Galatasaray, potansiyeli parlıyor


Galatasaray'ın, Ocak ayında yerli bir sağ bek alacağı kesin. Aday az, biri bir şekilde gelecek. O az olan adaylardan birinin de, Samsunspor forması giyen Ali Ülgen olduğu söylemmiş. Ali Ülgen'i Galatasaraylılar iyi tanır, kendi altyapısından yetişmiş ve beklenti duyulan bir genç. Badou N'diaye transferi adına, Osmanlıspor'a takas olarak gönderilmişti. Orada potansiyelini parlattı ve Süper Lig hedefi ile iddialı kadrolar kuran Samsunspor'a transfer oldu.

Samsunspor'un bu tarz transferlerini değerli bulmuştum. Özellikle yerli transferinde, birçok potansiyelli isim kadroya katıldı. O isimlerin de 1-2 yıl içinde, büyükler adına konuşulacağını bekliyordum. Samsunspor şu an beklentimin altında hareket etse de, Ali Ülgen'i istikrarlı buluyorum. Soner Gönül'den de yana beklentim yüksek ama o beklediğim ölçüde ilerlemiyor. Ali Ülgen'in ise istikrarı oluştu.

Galatasaray'ın gündemine gelmesini de erken bulmuyorum. Samsunspor için yeni transfer olsa da, istenen rakamlar oluşursa transfer konuşulur. Belki de transferi yapar, sezon sonuna kadar orada kiralık bırakırsın. Galatasaray altyapısında da beklenti vardı, A takıma yükselmesi bekleniyordu. Yükselebilirdi de, izin vermedik diyelim. Şimdi "kendi gencini", üzerine bonservis vererek almak durumunda kalabilirsin.

Yerli sağ bek, Galatasaray adına mecburiyet. Yabancı olmaz, mümkünse potansiyelli bir isim gelmeli. Seçenek de az. Ali Ülgen'in hücum karakteri yüksek. Tempolu, ısrarla hücumu düşünen, teknik kapasitesini de beğendiğim bir sağ bek. Henüz 21 yaşında, önü oldukça açık. Şimdi almazsan, sezon sonu konuşacaksın. Olmadı 1 yıl sonra konuşacaksın ama konuşacaksın. Potansiyeli parlıyor çünkü, yükselmeye devam edecek.

4 yorum:

  1. Altyapı kontenjanı için kullanılabilir olması onu daha da değerli kılıyor. Bu sebepten ötürü Batuhan Şen'i de alacağımızı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alabiliriz, ben de bekliyorum. Batuhan Şen zaten bizim futbolcumuz.

      Sil
  2. Maalesef genç oyuncuları yıllarca kiraya veriyor sonra da bonservisi ile gönderiyoruz.Superlig ve alt liglerde futbol çok sert oynanıyor.Bundan dolayı genç oyuncuların fiziksel gelişimlerinden dolayı süre alması zor oluyor.Genelde 21-25 yaş arası oyuncular kendilerini göstermeye başlayabiliyorlar.Örnek olarak şuanda takımda oynayan milli oyuncular Kerem,Taylan ve Berkan'ı verebilirim.Futbolcuları kiraya verip kazanma formülü Arda ve Semih dışında son 20 yılda tutmadı.Genç futbolcuları bonservisleri ile verip, satın alma önceliği ve ücretini belirleyerek göndermek en mantıklısı.Ali Ülgen , Barış Zeren ile birlikte gitmişti.Kendisinde yüksek potansiyel var ve transferi düşünülebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takas hatta, öyle gitti. Yapacak bir şey yok bu duruma aslında.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir