18 Ekim 2021 Pazartesi

Alpaslan Öztürk'ün de bu takımda geçireceği uzun yıllar var


Konyaspor maçının ilk yarısındaki görüntünün genele yayılmasını çok isterdim. İlk yarıda, hücum tarafındaki görüntü oldukça güzeldi. 2. yarıda ise öyle bir baskı yedik ki, hücum tarafında konuşulabilecek bir şey yok. Savunma futbolu oynamadık, baskı yedik. Baskı yediğimiz anda ise, savunmacı performansları öne çıktı. Alpaslan Öztürk / Nelsson / Muslera 3'lüsünün çok iyi bir maç çıkardığını söyleyelim. Yedlin'in de savunma performansı oldukça iyiydi.

Burada esas olan da Alpaslan Öztürk. Tartışılıyor çünkü, Luyindama mı Alpaslan Öztürk mü konusunda tartışmalar oluyor. Luyindama'yı savunma özellikleriyle öne çıkarsak da, Galatasaray'ın stoperlerden beklentisi daha farklı. Geriden oyun kurabilmek, topla çıkabilmek, yani ayakların kalitesi değerli. Belki Alpaslan Öztürk de bu anlamda üst düzey değil, yine de Luyindama'nın önünde. Haliyle de oynayan isim o oluyor.

Yarın daha savunma oynayacağın, savunmayı geride kuracağın ve topa rakibe bırakacağın maç oynarsın, Luyindama sahada olur. Veya kenardan stoper hamlesi yaparsın ve skor korumayı denersin, tercihin yine Luyindama. Konyaspor maçı gibi, üstün olmak isteyeceğin maçlarda ise doğal olarak Alpaslan Öztürk oynar. Şu ana kadar da, Galatasaray formasıyla gösterdiği performans değerli. İyi bir alternatif oldu.

Konyaspor maçının en iyilerinden biriydi. Topu kullanabilmek kadar, savunma tarafında da çok kritik müdahaleleri var. Çoğumuza göre de, maçın futbolcusu dahi olabilir. 8 kez 2'li mücadele kazanarak takımın en iyisi, 10 top uzaklaştırma ile maçın en iyisi, 4'de 4 hava topu mücadelesi, 65 kez topla buluşmayla yine takımın en iyisi ve 2 de top kapması var. Stoper istatistikleri fazlasıyla iyi. Yarın Marcao dönünce, Marcao / Nelsson daha iyi olacak ama Alpaslan Öztürk'ün de bu takımda geçireceği uzun yıllar var.

6 yorum:

  1. Alpaslan gerçekten çok iyi oynadı. Nelsson da mükemmele yakın oynadı ve Muslera da Muslera standardında olunca gol yemedik ama Muslera'in şu rakip kale önünde yapılacak ince işleri bizim kale önünde yapmaya ısrarla devam etmekten vazgeçmesi lazım. Bazen sadece sisirirsin ya. Bayern gibi dominant bir takım değiliz ki bu işlere sürekli kalkışalim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O felaket zaten. Şu yay civarina, sırtı dönük adama pas sevdası felaketimiz oluyor.

      Sil
  2. Alpaslan hakikaten dün çok iyiydi bende çok beğendim. Kenar ortalarında nelson ile beraber kale savunur gibi savundular defans hattını. Hava toplarına hiç geçit vermemeleri takdire şayandı. Bir de sanırım geçen hafta için uyarı yemiş zira bu hafta topu alıp orta sahaya sürüp saçma top kayıpları yapmadı, temiz oynadı. Neredeyse hatasızdı. Bravo Alpaslan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 2 kez çıktı aslında. Onları da yapmalı zaten.

      Sil
  3. Oyunumuza daha çok uyması ve yanı sıra yerli olması onu ön plana çıkarıyor. Uzun yıllar takımın alternatif oyuncusu olarak devam edebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyet de düşük, olabilecek en iyi şey :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir