20 Ekim 2021 Çarşamba

Assunçao hamlesi doğru olsa da, kağıt üzerinde kaldı


2. yarıya girerken, Taylan Antalyalı / Assunçao değişikliğini bekliyordum. Taylan Antalyalı, kırmızı karta oldukça yakındı ve erken gördüğü sarı kart da tüm direncini düşürmüştü. Orta sahayı hem daha hareketli, hem de biraz daha agresif kılmak adına, o an tek kozun Assunçao'ydu. Fatih Hoca da, kağıt üzerinde doğru duran bu değişikliği yaptı ama sonuç istenilen gibi olmadı. Assunçao'nun hazırlık maçlarındaki o "hazır olmayan" hali devam ediyor. Tabii bu demek değil ki olmayacak. Genç ve potansiyelli futbolcu. 2. ciddi maçından infaz etmem, beklemek lazım.

Mevzu, şu an hazır olmadığı üzerine. Zamanla alışır, toparlar, büyüyebilir. Etebo'nun bile sezon içinde etki ettiği anlar oluyordu. Farklı tarzlar olsalar bile, Assunçao'dan yana umutluyum. Top ayağına yakışıyor bir kere, geriden oyun kurma noktasında da iyi isim. Hareketli, agresif olmaya çalışıyor. Fizik olarak yetmiyor, mücadelelerde pek ayakta kalamıyor, şu an yaşadığı sorun da bu. Zaman gerekiyor, şans bulmaya devam edecektir.

Galatasaray'ın orta sahasındaki kilit noktalardan biri Berkan Kutlu, artık burası kesin olan. Cicaldau'yla birlikte olmazsa olmazlar. Berkan Kutlu'nun pas aksiyonunu, 6 numara oynadığındaki geriden oyun kurulumundaki eksiklerini eleştiririz de, temposu ve mücadelesiyle her şeyi kapatıyor. Dinamizmi, tempoyu arttıran temel unsur hatta. O geri döndüğünde, 4-4-2'nin devam etmesi halinde, işleyişin daha iyi olacağını da göreceğiz.

Assunçao da, zamanla daha iyi olmak için çabalayacak. Tabii yerine bir transfer yapılmazsa. Öyle bir ihtimal olduğunu da düşünüyorum. Gedson harici, Elneny gibi ihtimaller de konuşuluyor. 6 numara için, Elneny gibi bir ismin geleceğini düşünmem de, Gedson gelse dahi, alacağı süre çok daha az olacak. Yine de, ciddi anlamda oynadığı 2. maçın ardından, böyle bir genci de acımasızca eleştirmeyi anlamam.

12 yorum:

  1. İlk geldiğinde post atmıştın, bende izlediğim performans videolarında çevre kontrolü ve temiz ayağıyla işimize yarayacağı düşüncesindeydim. Lakin bu kadar düşük fizik gücünü hiç hesaba katmadık ne yazık ki. Hiçbir ikili mücadeleyi kazanamıyor ne yazıkki hepsinde ezildi. Oynadığı 2 maça bir bakalım; Kayseri ve Konya. Kayseri maçında hezimete uğradık, konya maçında da ikinci yarı malum zaten. Bizim almamız gereken adam Aliou Dieng'miş aslında bunu çok iyi anladık. Umarım ben yanılırım ama benim Asunçao konusunda geleceğe dair umudum yok. Yüzde 90 ihtimalle bonservisini de almayacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güçlenir, bir şekilde toparlar. Potansiyeline inanıyorum da, şu an küçük kalıyor. Kestirip atmıyorum yine de.

      Sil
    2. Futbolcu da kendine bakacak fizik gelişimini gerçekleştirecek. Gerekirse özel hoca tutacak fizik çalışmaları yapacak...

      Sil
    3. Elbette. İş bir noktada futbolcuda bitiyor.

      Sil
  2. Zamana ihtiyacı var. Kerem ve Halil için doğru zamani bulduğumuzda başarılı olmuşlardı. Assuncao çok daha büyük bir potansiyel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ama o zamanı verir miyiz, onu bilemedim :)

      Sil
  3. Ayagi temiz, teknigi iyi ve oyunu iyi biliyor ancak bizim ligde su anki fizigiyle oynamasi cok zor, kisa surede düzelme ihtimalini düsük görüyorum o pozisyonda Gedson'a bile cok zor sabretmistik dedigin gibi devre arasi bile vazgecilebilir.
    Oyuncunun orta saha icin belki de en temel eksigi topun kendisine cok yakin oldugu anlarda dahi topa müdahale edememesi, Melo belki uç bir örnek ama Melo vb. orta saha oyunculari cok uzak durumlarda dahi rakibine üstünlük kurabiliyor elbette öyle bir profil degil Assuncao ama en azindan o müdahaleyi yapacak ama kendisi genelde topu bekliyor. Super Lig'den herhangi bir takimin ilk 11 orta saha oyunculari ile ikili mücadele kazanma sansi da düsük, su ana kadar süre aldigi bütün maclarda takimi eksik oynatti bence bir günde düzelecek bir sorun gibi gelmiyor bana, umarim yanilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vazgeçilecek gibi de duruyor. Bir orta saha gündemi oluştu. Bir isim mutlaka alınacaktır.

      Sil
  4. Tutmayacaksa da böyle transfer tutmasın öyle değil mi? Hoca benim tedrisatımda sınıf atlar (Taylan, Kerem vs gibi) diye düşünmüştür olmazsa da canımız sağ olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki. Bu tarz hamlelerden geri durmamak lazım.

      Sil
  5. Assunçaonun fizik de yerinde olsa Galatasaraya kalacağını düşünmüyorum Seriye zamanında 26m€ ödedi fulham :) Assunçaonun da fiziksel anlamda gelişimini Galatasaray sağlamalı :) Bu da burada dursun Fatih hocam kerem ve Taylan da uyguladığı taktiği assunçao da uygulayacak ve seneye daha farklı bi assunçao izleyeceğiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik gelişimini biz saglarsak, neden kalmasın ki. Düşük opsiyonu var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir