5 Ekim 2021 Salı

Babel'in, bu sezon ilk iyi maçı Rizespor deplasmanı


Galatasaray'ın ilk 11'i nasıl oluyor da, maçtan saatler önce basının eline geçiyor ve paylaşılıyor bilmiyorum. Eskiden çıt çıkmazdı, özellikle de Fatih Terim dönemlerinde. İşin kötüsü, bunun önünü almak adına bir çaba da yok. Rizespor deplasmanı öncesi de, "muhtemel" adı altında 11'ler yazılıyordu. Muhtemel değil tabii, direkt maç kadrosu veriliyor. Feghouli ve Babel'in ilk 11 başlayacağını bu şekilde öğrendik.

Rotasyon değil bu, hocanın "set oyunu" vurgusu. Formasyon değiştirebilirim dese de, formasyonla oynamadan, Feghouli ve Babel ile bunu çözmeye çalışıyor. Feghouli'nin kötü, Babel'in iyi bir maç çıkardığını düşünüyorum. İşin "set" tarafı yalan oldu tabii, 2. yarı yeniden 4-4-2'ye döndük ve maçı çevirdik. Babel de, 4-4-2'nin sol kanadında dahi iyiydi. Bu sezon ilk iyi maçı diyelim. Her anlamda müthiş istatistikleri var.

Şut atmamış mesela, çok şaşırtıcı. Pas hatası da hemen hemen yok. 11 dripling yapmış ve 10 tanesi başarılı, bu müthiş bir istatistik. 1 kilit pası, 3 şut asisti bulunuyor. 21 2'li mücadeleden de 17'sini kazanmış. Galatasaray'ı, Rizespor karşısında hücumda var eden isimlerin başındaydı. Bu iyi oyunun hakkını vermekle birlikte, "kazandık" gibi bir yorum da yapamam. Yarının ne olacağı belli değil çünkü, istikrarlı şekilde devam edebilecek mi?

Galatasaray'da tek istikrarlı zamanı, geçen sezonun son virajı. Bu sezon ise neredeyse tüm maçlarda şans bulmasına rağmen, ilk iyi maçı Rize deplasmanındaydı. Skor korurken tamam da, skor ararken tercih edeceğim isimlerden olmazdı. Yine de görünen o ki, Fatih Hoca'nın tercihi olmaya devam edecek. Maç sonu onu övüyordu çünkü, "kazandık" dedi. İstikrarına güvenmediğim gibi, buna güvenerek yola çıkmazdım.

10 yorum:

  1. Abi çok iyi oynadı ama rizesporun sağ belinde Tyler Boyd oynadı onunda etkisi çok :)

    YanıtlaSil
  2. Fatih Hoca'nın gözünde en az iki ay daha kredi kazandı bu maçta iyi oynayınca. Aldık başımıza belayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o sıkıntı. İstikrar göstereceğine inanmıyorum.

      Sil
  3. bu adam güçlü asla sinmiyor ve top indiriyor. kanat değil yedek santrfor olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-4-2 oynasan, Halil Dervişoğlu için alternatif olur, bağlantı adına.

      Sil
  4. Ryan Babel vs. Rizespor...

    Dakika : 96
    İleri pas : 8/8
    Geri pas : 13/13
    Yana pas : 22/18
    Üçüncü bölgeye pas : 7/8
    Kilit pas : 1
    Şut asisti : 3
    İkili mücadele kazanma : 17/21
    Dripling : 10/11
    Sahipsiz top kazanma : 3/5
    Şut : 0/0

    Şu istatistiklere en fazla idare eer denir bence. hele fiyat-performans oranına bakınca, yıllık 2.5 M EUR alan bir oyuncu için kabul edilemez bir istatistiktir bu. iyi hali buysa vah bize vahlar bize. en kısa sürede takımla ilişiği kesilmeli bence. Babel'i kazanmak için tüketilen her nefes israftır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaştığın istatistiğe idare eder denmez, müthiş istatistik denir. İstikrar, sezonun gidişatı ayrı. Maç için bakarsan, haksızlık etmiş olursun.

      Sil
  5. Hocam ben babeli biraz luyindamaya benzetiyorum. hangi açıdan diye soracaksın. İkisini de kazanacağımıza falan inancım yok, ikisi de bizim takımın oyuncusu değil. Gerekirse halil'i sola alıp artık babel defterini kapatmamız lazım ama hocanın açıklamasına bakarsak daha çok göreceğiz babeli belli ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapatalım bence de, aynı fikirdeyim. Şu oyunu istikrarlı şekilde oynayacağına yönelik inancım hiç yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir