25 Ekim 2021 Pazartesi

Bartuğ Elmaz'la alakalı sıkıntılar çözülecek gibi görünüyor


Galatasaray Akademisinin en değerli isimlerinden biri. Sözleşme sorunu vardı ve bunun çözüme kavuşacağını da düşünmüyordum. Sağlam bir menajerlik şirketine geçti çünkü, ne olduysa bundan sonra oldu. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmıştı ve sezon sonu gidecek gözüyle bakılan futbolcuyu da, değerlendirmemek doğruydu. Belli ki bu sorun çözüldü ve Bartuğ Elmaz'ı 2 gündür A takımla idmanlara çıkarken görüyoruz. Bu güzel haber.

Hepimizin inandığı gençlerden. Eksikleri olsa da, modern 6 numaranın tanımı olacak. Defansif katkısından öte, geriden oyun kurmakta, pas ve teknik özelliğiyle öne çıkıyor. İyi bir futbol aklı var ve hocanın şu an oynattığı oyun adına da ideal tarz. Eksikleri de fiziği, biraz daha agresif olabilmesi gibi daha çok savunma tarafı. Bunlar zamanla gelişir, genç futbolcu. Ona uygun bir planlama mutlaka yapılır.

Sözleşme yenilersin, belki bu yıl takımda tutar, pek şans veremezsin. Gelecek sezon ise, kadro mühendisliğini ona göre kurgular, ana rotasyonda yer verirsin. Işığı veren gence şans gelir yani. Fatih Hoca, Bartuğ Elmaz için boşuna ısrar etmemiştir ve onu A takıma almamıştır. Şu an orta saha adına kalabalık bir rotasyon var. Bartuğ Elmaz'ın direkt olarak bazı isimlerin önüne geçebilmesi gerekiyor. Bu sezon zor da, gelecek sezonun kurgusu böyle oluşur.

18 yaşına geldi ve oynama zamanı. U19'dan sıyrılması gerekir. Kiralanması formüldür, yeter ki doğru teknik adamın eline geçsin. Bu sezon A takımla idmanlarda biraz daha pişmesi de formül. U19 idmanları başladı mı bilmiyorum da, A takımla uzun zamandır çalışmıyordu. Takıma dönmüş olmasından ve sözleşmesinin yenilenme ihtimalinden dolayı mutluyum. Gençleri kaçırmayalım. Mustafa Kapı bu şekilde gitti ve şu an ne durumda hiç bilmiyorum.

4 yorum:

  1. Daha önce takımda genç oyuncular tutunamıyordu.A takımda gençlerin oynuyor olması Bartuğ gibi altyapıdan gelen oyuncuların takımda devam etmesi ve forma mücadelesine girmeleri için teşvik olacaktır.Bartuğ ile sözleşme uzatıp 1-2 yıl Avrupa da bir takıma kiralık göndermek daha mantıklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geliştirilsin, takımda tutulsun. Gelecek onlar.. Gençleşirken, altyapıyı da değerlendirmek zorundasın.

      Sil
  2. Şu an bile çok ihtiyaç olan bir mevki orası. Bartuğ'un üzerine biraz daha düşsek en azından alternatif olarak orada geçebilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir