6 Ekim 2021 Çarşamba

Bazı golcüler böyle, attıkça açılırlar ve girmiş oldukları oruç uzun sürer


Rizespor deplasmanına Diagne ile başlardım. Hatta beklenen de buydu. Son anda mı değişti, karar hep bu muydu bilmiyorum, Mostafa Mohamed'in 11 başlayacağını öğrendik. Fransa'ya transferinin gerçekleşmediği andan bu yana, her fırsatta kendisine şans veriliyor ve kazanmaya çalışılıyor. Kazanmak zorundayız diyor kimi de, bence böyle bir zorunluluk yok. Katkı alabilsek, yeniden ayağa kaldırsak ne ala diyelim. Rizespor maçında o da bu sezon belki de ilk iyi maçını oynadı.

Mostafa Mohamed'le alakalı 2 mesele vardı. İlki, oynadığımız oyuna uygun bir forvet tipine dönüşümü. Daha oyun içi katkılı, hareketli, rakip yarı sahada gezebilen tarz bizim adımıza doğru. Mostafa Mohamed ise ilk etapta" ceza sahası içi golcüsü" gibiydi. Beslenmesi lazım da, onu odak alacak bir oyun kurgusu oluşmaz. Mostafa Mohamed'in bu oyun için dönüşümü, kariyeri açısından parlamasını sağlayacaktır.

Rizespor deplasmanı yaptığı buydu. Savunma yardımına kadar, çok hareketli bir maç çıkardı. Sırtı dönük oynayabildi, servis yaptı, ceza sahası içinde çok gezdi, pas aksiyonuna katıldı. Bunun ödülü de, girmiş olduğu pozisyonlar. 2 golü var, 2 gol daha atabilirdi. 2. mesele de, bir türlü golü bulamıyor olmasıydı. Pozisyona giriyor yoksa. Bitirici kalitesi yüksek diyoruz da, o vuruşlar da çok doğaçlama. 2. yarının başında kaçırdığı bir gol var mesela, kaçırması çok daha zor.

Goller atmış olması, üzerindeki ölü toprağını atmasına sebep. Bazı golcüler böyle, attıkça açılırlar ve girmiş oldukları oruç uzun sürer. Bunu aştı diye bakıyorum, moral de sağlamıştır. Diagne / Halil Dervişoğlu 2'lisinin oynaması gerektiğine inanıyorum, Mostafa Mohamed de bu noktada koz olur. Elimizde 3 tane iyi forvetin olması iyi, hepsi de tarz olarak birbirinden farklı. 2'sini bir arada kullanalım işte, 2 isim kenarda durmasın.

10 yorum:

  1. Halil fizik, bitiricilik ve ceza sahası içi etkinliği bakımından biraz eksik kalıyor. Hem Diagne hem mohamed bu konularda daha üstünler. Bu kadar çok maç varken de dediğin gibi Halil+Diagne veya Halil+Momo kullanmak üçünü de küstürmeden gayet mümkün. Son 10 senede hatırladığım belki de en iyi forvet rotasyonumuz, umarım iyi şekilde değerlendirir Fatih hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinde 3 iyi forvet varken, neden sadece 1'i ile oynamak zorundasın. Ben o noktadayım :)

      Sil
    2. Evet Avrupada, derbilerde vs olabilir ama çoğu Anadolu takımı maçlarında tek forvet yetersiz kalıyor. Sağolsun Berkan ve Cica öyle güzel tutuyorlar ki orta sahayı ekstra bir hücumcuyla oynayabilme avantajı sağlıyorlar. Rotasyon da bu kadar da kaliteli iken kullanmak lazım

      Sil
    3. Artık orta sahanın yapısı çift forveti kaldırır durumda. Sorun yaşamayız.

      Sil
  2. Hocam ben kazanmamız gerektiği fikrini savunanlardanım. Katkı alabilirsek ne ala diyorsun da, diagne ne zaman rekabetsiz bir ortama düşse (mecbur kalsak) saçmalamaya başlıyor. Güvenilecek bir adam değil. Halil ise fizik gücüyle bir santraforun meziyetlerini bazen ortaya koyamıyor. Tam da bu sebepten; uzun oynadığımızda ileride top tutması/indirmesi, gayet iyi fizik gücü, raket gibi kullandığı adeta şut değil mermi attığı ayağına ihtiyacımız var. Haaa tutmadı mı sende? Bu yaşta bu meziyetlere sahip bir santraforu rahatlıkla yüksek meblağlara elden çıkarabilirsin. işte bu yüzden kazanmalıyız diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ailesini İstanbul'a getirmiş. Bu iyi hareket. Kazanalım da, iş biraz futbolcuda bitiyor. O da adım atsın ki, süreç güzel sonuçlansın.

      Sil
  3. diagne mohammed halil 3 tanesi çok lüks. oturan hep mutsuz olacak.
    birini göndermeliyiz. bence mohammed i alıp hemen satmalıyız 4-5 milyon kazanç elde ederiz rahatça.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence lüks değil, eğer 2 sini aynı anda sahaya sürersen.

      Sil
  4. Halil'e verilecek yeni rol orta sahadaki gücümüzden feragat etmeden verilecek bir rol olmalı. Üçlü savunma denenebilir belki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahadan feragat edersin lig için. Berkan / Cicaldau taşır orayı. Geçen sezonki gibi değil orası.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir