6 Ekim 2021 Çarşamba

Böyle bir forvet rotasyonun da varken, niye 1'i ile sınırlandırıyorsun kendini


Rotasyon anlamında bakınca, ligin en iyi forvetlerine sahip olduğumuzu düşünüyorum. Diagne, Halil Dervişoğlu ve Mostafa Mohamed, 3 tane net isim. X takımda hangisi oynasa, 1. isim olur da, şu 3 isim arasından hangisi 1. isim biz onu bulamıyoruz. Daha doğrusu, neden sadece 1'i ilk 11 olmak zorunda. Elinde Halil Dervişoğlu gibi bir bağlantı forveti varken, Diagne ya da Mostafa Mohamed'i de 11'de kullanmak gerekiyor.

Sabah gazetesinde şöyle bir plandan bahsedilmiş. As ve iç saha golcüsü Diagne, yedek ve dış saha golcüsü Mostafa Mohamed, yardımcı forvet de Halil Dervişoğlu diye yazılmış. Umarım tek forvetle devam etmeyiz, öyle söyleyeyim. Tek forvet devam edeceksek, Halil Dervişoğlu 11'deki yerini kaybeder. O açıdan bakınca, Diagne 1. forvet olur diye düşünüyorum. Mostafa Mohamed de ailesini İstanbul'a getirince, mevcut yaşantısından sıyrılıp, bir anda etki göstermeye başladı.

Mostafa Mohamed, aralarındaki en net 9. Net 9 ile mi oynuyor Galatasaray, forvetinden başka beklentileri var mı dersek, var tabii. Mostafa Mohamed de Rizespor maçında "istenilen" gibi oynadı. 2 gol de atınca, mutlaka kafalar karıştı. Maçı kazandıran ise Diagne'ydi. Hatta Diagne'nin tüm sezon performansına bakınca, bence kötü maçı yok. Oynamak istediğimiz oyuna o da ayak uyduruyor ve fizik gücü müthiş seviyede.

Forvet için çok fazla rotasyon da iyi değil. 1 isim istikrar sağlamalı ve maçın gidişatına göre hamleler yapılmalı. Bu iş biraz stoper tandemi gibi, uyum ile alakalı. Son 2 lig maçını, 4-4-2'ye dönüp de kazandığımızı düşününce, en azından ligde bu kurguyla devam etmeliyiz diye düşünüyorum. Böyle bir forvet rotasyonun da varken, niye 1'i ile sınırlandırıyorsun kendini. Babel dahi bu rotasyona dahil olur. O da bağlantı adına Halil Dervişoğlu'nun yedeği olur.

7 yorum:

  1. Yine söylemiştik hocam burda en sıkıntılı konumdaki kişi fatih terim bence. Kimi koysa eleştiri alacaktır, kimi şu dakikada alsa/çıkarsa yine eleştiri alacaktır. Ama eleştiri elbette skor odaklı olacaktır :) önümüzdeki maçta diagne'yi oyuna alıp saç baş yolduran bir futbol sergilerse herkes niye 2 gol atan Muhammed'i kestin diye sormaz mı :) hakikaten hocanın işi zor. Ama benim arzu ettiğim bir durum var ki o da şu; forvette Momo yada Diagne farketmez ikisinden biri oynasın, solda halil sağda kerem ortada morutan ile bir denensin istiyorum. En azından maç boyunca babele sabretmeyiz. bence hoca bu yazdığımı mutlaka deneyecek inancım var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortada Halilin olması daha mantıklı, Halilin dar alandaki vücut-bilek çalımlarını kaleye daha yakın, morutanınsa hızı ve driblingini kanatta kullanmak daha değerli

      Sil
    2. Orası öyle, forvetler konusunda ne yapsa, tersini söyleyecek biri çıkacak :)

      Sil
    3. Katılıyorum. Özellikle iç sahada Halil'i solda başlatmak lazım. Zaten ofansif bek anlayışıyla oynuyoruz. Halil içe kat ederek kanat forvet olacaktır. Bana kalırsa Boey dönene kadar (Yedlin'in savunma kusurlarını örtmek adına) 3-5-2 yapabiliriz. Fener'in başlangıcı gibi Halil-Morutan-X (2-1) oyun icinde sağa kırılan Morutan -Sola kırılan Halil - X seklinde 1-2ye de dönebilir. Yerli oyuncuyu da sag stoper Alparslan ile çözebiliriz

      Sil
    4. Solda da olur ama ben 2. forvet gibi düşünüyorum ısrarla.

      Sil
  2. Orta saha ile bağlantı kurabilen forvet gorevinde en iyi Diagne oynuyor. Diagne üzerinde çalışmak etrafında da Halil'in oynaması daha doğru gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bağlantıda en iyisi Halil hala. Seni hücumda tutabilmek adına en iyisi Diagne.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir