22 Ekim 2021 Cuma

Bu lig kaos ve mücadele isterken, Fuat Çapa?


Mehmet Altıparmak, hayal kırıklığı yaşattı. Ligin "sefiri" diyebileceğimiz bir teknik adam olsa da, bazen doku tutmuyor. Tek suçu da onda bulmuyorum. Transfer stratejisi de, 2 sezondur ilginç geliyor. Hoca gelmeden gelen isimler, sonrasında alınanlar, bazı alınan isimlerin hala geri dönemeyişi. Garip bir sirkülasyon var. Bu ortamda da istikrar yakalamak zor. Süper Lig'e bir an önce çıkılmak istenmesi doğru. Yatırım yapılıyor, lige oranla büyük paralar harcanıyor. 

Samsunspor, bir yandan tecrübeye yönelirken, bir yandan da gençleşti. Gelecek adına ciddi yatırımları da var. Bazı pozisyonların, o kadar alternatifi var ki. Bazı pozisyonlar da olabildiğince eksik. Bu transfer stratejisini de sanmıyorum ki teknik direktör belirlesin. Bu istikrarsızlık ortamında, başarılı olmak zor. Geçen sezon, çok daha rahat ve kolay diyebileceğim bir lig vardı, Süper Lig gelmedi. Şartlar ve kalite bu sezon daha zor. Samsunspor da o orantıda kadro kurdu görünüyor. Kadronun hakkı verilemedi.

Şimdi Ocak ayı geldiğinde, yine transfer konuşacağız. Stoper pozisyonu mesela. Orada ciddi bir kalite eksikliği var. Hala dönemeyen bazı sakat isimler de, eli kolu bağlamış durumda. Savicevic diyoruz, tüm bağlantı onun yokluğunda koptu. Eleştirdiğimiz Gökhan Karadeniz'in dahi eksikliği aranıyordu. Orta sahanın merkezinde, yaratıcı futbolcu diyeceğimiz tarzda eksikler de bulunuyor. Bu hamleler bir şekilde yapılacak da, kontrolün kaybedilmesinden korkuyorum.

Fuat Çapa'ya gelirsek. Pozitif ve göze hoş gelen futbol oynatmak isteyen, bunu ön planda tutan bir teknik adam. Samsunspor'a da daha keyifli bir futbol oynatmak isteyecektir. Doğru oyun bu mu, tartışmak lazım. Sonuca gidip, daha direkt bir futbolu değerli bulurum. Bu lig kaos ve mücadele istiyor. Galibiyet serisi, sağlanacak istikrar da seni bir anda yukarı atar. Adana Demirspor'un Samet Aybaba dönemini hatırlayın. Fuat Çapa bunu sağlar mı şüphelerim var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir