5 Ekim 2021 Salı

Daha çok geleceği hayal etsem de, kısa vadede Dünya Kupası hedefi var


Stefan Kuntz için, daha çok "geleceği" hayal etsem de, kısa vadede Dünya Kupası hedefi var. Norveç'i de bu kadar eksik yakalamışken, ipleri "play-off" noktasında yeniden elimize almalıyız. Bu değişim daha önce yaşansa umudumuz artardı tabii. Euro 2020 sonrası, aynı şekilde devam etmenin bir anlamı yoktu. Liderdik, şu an play-off adına umut arıyoruz. Yine de hava değişikliği işte, mutlaka olumlu yansıması olacak.

Tabii bunun kadroya yansıması bir anda olmaz. Milli Takım adına "gençleşme" değerli olsa da, kısa vadeli hedef var. Bunun için de, biraz daha "kadro harmanı" olmalı. Açıklanan kadro da böyle. Şu eksikti, bu olmamalıydı tarzı konuşmaları açıklanan her kadro sonrası yaparız. Berkan Kutlu, Berat Özdemir gibi genç ve bu seviyeyi hak eden orta sahalar var mesela. Okay Yokuşlu gibi ezberlerden çıkılmış. Bu bile başlı başına bir şey.

Ya da Enes Ünal yok kadroda, çok iyi hareket. Serdar Dursun bu seviyeyi, özellikle Fenerbahçe öncesinde daha çok hak ediyordu. Şu dönem biraz sakatlıklarla boğuşmuş olsa da, Kuntz Hoca'nın tanıdığı isim. Kenan Karaman / Halil Dervişoğlu değişimi de pozitif olacaktır. Abdülkadir Ömür'e takılmış olsam da, o da son zamanlarda toparlıyor, kazanılması gereken bir yetenek. Kerem Aktürkoğlu'nu da ekleyince, hücum potansiyeli yükseliyor.

Caner Erkin'e de hiç itiraz etmeyin. Ülkede yerli sol bek mi var? Caner Erkin'in Karagümrük performansı oldukça iyi ve Rıdvan Yılmaz da Euro 2020 dönemine göre ciddi gelişim içinde. Rıdvan Yılmaz oynar, arkasında tecrübeli Caner Erkin bekler. Mert Müldür'ü sol bek kullanıyorduk, Umut Meraş gibi isimlerle devam etmeye çalışıyorduk. Stoperde ise cezalar olduğu için, 5. stoper takviyesi olarak Serdar Aziz gelmiş. Biraz da tecrübe denerek. Bence Alpaslan Öztürk'e oranla daha iyi tercih, daha sık oynuyor çünkü.

3. kalecinin de tecrübeli olması iyidir. O tecrübe kim olmalı tartışılır da, Sinan Bolat'a takılmam. Ersin Destanoğlu elbette bu seviyeyi hak ediyor ama şu an Ümit Milli Takım'da oynayacak. Önünde de Uğurcan Çakır ve Altay Bayındır var derken, onu buraya getirip, 3. kaleci olarak tutmak çok mantıklı olmazdı. Ama dersiniz, Serkan Kırıntılı gibi tecrübeler burayı daha çok hak etti, buna saygı duyarım. Aynısı forvet için Adem Büyük, Muhammet Demir gibi isimler için de geçerli. Kadroda Anadolu'dan kimse yok, bu da enteresan karar.

6 yorum:

  1. Serdar Azizi neden tercih etmiyordu Şenol Güneş anlamıyordum, serdar gayet iyi stoperdir. Abdulkerim Alpaslan fena oyuncular değiller ama serdar kalite olarak bunların önünde o yüzden gelmesine sevindim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenol Güneş ezber sever. Bir kadro planladı, hep onun üstünden gitti, bazı isimlere kapıyı kapattı.

      Sil
  2. Serdar Aziz tercihi bence de çok mantıklı. Sakat olmadığında Galatasaray'dayken de hep begenirdim gayet faydalı bir oyuncuydu. Zaten Çağlar ve Merih varken o üç veya dördüncü oyuncu olur. Sahaya çıkacak takımı ve oyun yapısını da ciddi anlamda merak ediyorum bu maçta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 veya 4 olmaz da, 5 veya 6 olur. Burada cezalar olunca durum böyle.

      Sil
  3. kadroda kendi gözlemleri + sağdan soldan yönlendirmelerin fazla olduğunu düşünüyorum. mesela okay ve enes ünal ısrarının bitmesine çok sevindim. 16 yaşında attığı bi golün ekmeğini senelerdir yiyen enes Ünala sabır göstermeyeceğiz artık. Zamanla herkesi tanıyacak ve kendi kemik kadrosunu kuracaktır. Neden bilmem ama içimde bu adama karşı bir güven hissi var. İnşallah iyi olur milli takımın bu jenerasyonu çok daha iyi yerleri hakediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayağının tozu, ekip yabancı. İster istemez, tam anlamıyla tanıyana kadar fikir alması doğal.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir