29 Ekim 2021 Cuma

Efecan Karaca'nın geldiği nokta, bu tarz tüm gençlere örnek olmalı


Galatasaray'ın 2000 jenerasyonuna yönelik hayallerimiz çok büyüktü. Kendi içinde birçok "yıldız" potansiyeli barındırsa da, belli bir noktaya gelebilen çok az isim oldu. Ozan Kabak'ı ayırırız, Yunus Akgün de Süper Lig kariyeri yapıyor, Atalay Babacan süre alamasa da Galatasaray'da devam etmekte. Diğer isimler ise kayıp. 2000 jenerasyonunun, Galatasaray adına en potansiyelli isimlerini saydığımızda da, bu 3 ismin arkasından gelecek isim Recep Gül olurdu. O da şu sıralar Bucaspor forması giymekte.

Can Bedel'in Youtube kanalında, Recep Gül ile yapmış olduğu müthiş bir röportaj var. Röportajı izleyince, neden bir şeylerin gerçekleşmediği sonucu da ortaya çıkıyor. Belçika 2. Ligi'nde Westerlo'la transfer olduğu bir dönem var mesela. Deriz ya, bu çocukların gelişimi adına Avrupa en iyi adres. Doğru bir yaşta gitmesine rağmen, fizik noktasında sorun yaşadığını ve süre alamadığını söyledi. Recep Gül de, yaşıtlarına oranla "fizik" olarak öne çıkan gençlerden biriydi. 

Kulüplerin bakış açısı, bu çocuklara süre vermesi, gelişimlerine katkıda bulunması mutlaka önemli. İş yine de gün sonunda futbolcuda bitiyor. Ozan Kabak'ın fiziksel gelişimi ortada. Yunus Akgün'ü de mesela, ilk dönemine göre çok daha iyi durumda. Recep Gül bunu sağlayamadı ve kötü bir kariyer yönetimi de eklenince, 20 yaşında potansiyeline göre alt seviyeye indi. Bugün Bucaspor'un rotasyonunda, ilk 11'inde değil.

Galatasaray'da süre bulduğu dönem vardı oysa. Tudor'un tuttuğu gençlerden biriydi ve maç kadrolarına alır, kupa maçlarında da süre verirdi. Sonra Fatih Terim göreve geldi, hoca da ertesi sezon Recep Gül, Atalay Babacan gibi gençlere aynı şansı kupa maçlarında vermeye çalıştı. Ozan Kabak'ı o sezon kazandı, Yunus Akgün'e çok ciddi süreler verdi. Recep Gül iyi yanıt veremedi maalesef, sezon sonunda da Westerlo'ya satıldı. Orada da tutunamaması artık futbolcuda bitiyor.

Şanlıurfaspor'a kiralandığı bir dönem de var mesela. Ligin ilk yarısı, transferi geç gerçekleştiği için süre dahi bulamamıştı. 2. yarısında da rotasyonda devam etti. Bucaspor'da da görüntü değişmiş değil. Genç tabii, 20 yaşında, belki de geç bir gelişim gösterecek. Efecan Karaca'nın geldiği nokta, bu tarz tüm gençlere örnek olmalı. Umudu kaybetmemeli ve daha iyisi olması adına çabalamalı. Recep Gül'den çok daha iyisini beklerim. Süper Lig seviyesine gelebilmeli.

4 yorum:

  1. Kulüplerimiz ve federasyonumuz altyapı yatırımına hiç önem vermiyor. Koskoca Türkiye'de bu işi doğru yapan tek takım var, o da Altınordu. 15-20 yaş arası gençler dengeli beslenmeye, kas gelişimine ne derece dikkat edebilir ki? Maddi olarak da imkanları el vermez zaten buna. Başkanın eminim ki böyle bir planı vardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vermeleri de, belli kısıtlamalar üstünden oluyor. Zorunluluk olunca, o işten de kalite gelmiyor.

      Sil
  2. İş birazda futbolcuda bitiyor.Olmadan oldum diyen çok oyuncu var.Kendisine bakmayan,eksiklerini gidermek için çalışmayan ve özel antrenör tutmayan geride kalıyor.Örnek olarak Atalay Babacan fizik olarak yıllardır aynı. Dokunsanız düşecek gibi duruyor.Futbol artık güçlü fizikle oynanıyor. Ne kadar yetenekli olursanız olun fizik olarak yetersizseniz olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, olay gün sonunda futbolcuda bitiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir