10 Ekim 2021 Pazar

Fatih Hoca da onun için ısrar etti ve kazandı gibi görünüyor


Sevindiğim taraflardan biri de, Ömer Bayram'ın ivmelenmesi. Sinan Yılmaz (@sinan_yilmazz) onun için, bitti gibi göründüğü noktadan yeniden ayağa kalkıyor, pes etmiyor diyor ki, haklı yorum. Eleştirilerin odağına oturmuşken, Rizespor deplasmanıyla birlikte yeniden ivme kazandı. Rizespor karşısındaki geri dönüşün en önemli ayaklarından. Tuzlaspor'la oynanan hazırlık maçında da oldukça iyiydi.

Ömer Bayram'dan hücum katkısı alabilmek değerli. Ben her ne kadar "artık sol bek değil" desem de, eldeki malzeme onu sol beke itti. van Aanholt da beklentiyi henüz karşılayamadı. Bu yüzden, Ömer Bayram'ın ayağa kalkabilmesi değerli. Tabii çok fazla anlam yüklemeden, beklentiyi belli bir noktada tutarak bakacağız. Benim için o beklenti de, hücum aranan anlarda, sol kanatta yapabilecekleri. İyi orta keser, bindirme yapar, duran top kullanır. Rizespor ve Tuzlaspor maçında yaptıkları buydu.

Savunma zafiyeti elbette olur. Eski temposu yok mesela, ister istemez düşüyor. Hücumu düşününce, geriye dönüşler sıkıntı. Bu yüzden de Ömer Bayram oynadığında, orayı kapatacak bir formül gelişmeli. Şu sıralar, daha çok skor ararken oyuna girecek gibi. van Aanholt'a çok yük bindi ve sallanmaları daha da artmaya başladı. Ömer Bayram'ı bu noktada kazanıp, sol bek ihtiyacını en alt düzeye çekmek gerekiyor.

Fatih Hoca da onun için ısrar etti ve kazandı gibi görünüyor. Tepkiler, bir anda yerini övgülere bıraktı. Beğenmeyi, etikete sevdalısı mutlaka olacak. Onlar beklentiyi doğru ayarlamaz, herkesin uçup kaçmasını bekler. Kadroda 23 kişi mi olacak, 23'ü de star olsun, düşünceleri bu. Doğru olan, a - b - c sınıf futbolcuların harmanını doğru yapmak. Sol bekte eksiklik hala var ama Ocak ayına kadar görüntü bu. O yüzden de en iyi ne alabiliriz buna bakacağız. 

12 yorum:

  1. Karakterli, çalışkan adam. Yeteneği ölçüsünde en iyisini yapmaya çalışıyor zaman zaman maçın heyecanıyla ben de kızıyorum sövüyorum bazen, hakkını helal etsin :) kaldı ki sol ön ve sol içte gayet de iyi bir alternatif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Yeter ki beklentiyi doğru ayarla.

      Sil
  2. sol bekte eleştiri alıyor
    orta sahada beğeniliyor
    ama ısrarla bek oynuyor.

    YanıtlaSil
  3. ömer bayrama bu kadar sövüp saymamızın nedenini çözdüm ben; ömer bayram Galatasaray gol ararken ve acil ihtiyacı varken, Galatasaray taraftarının en gergin anlarında oyuna alınıyor olması. Misal; Maç 1-0 gerideyiz dk.60 gerginlik hat safhada, kamera yedek kulübesini bir gösteriyor aaaaa ömer bayram. Sonrası malum zaten, küfür kafir. Niye? Gerginiz çünkü, kurtarıcı ömer olmamalı diyoruz. Ama bazen oluyor işte arkadaş. Gelip Hatay maçında son dakika luyindamaya mükemmel bir orta kesiyor, rize maçında Muhammed'e bekletmeden pası verip asisti yapıyor. Oluyor işte elinden geleni de yapıyor ne yapsın bu çocuk, zaten yetenekleri sınırlı herkes kabul ediyor. Bu kadar gömmenin manası yok. Bir de maaşının %14'üne tekabul eden bir parayla eşine dostuna loca almış, seviyor Galatasaray'ı bu çocuk. Fatih hocanın daha çok şans vereceği düşüncesindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşulmuyor işte onlar. Ben de ısrarla konuşmak istiyor ve yazıyorum :)

      Sil
  4. Görev aldığında elinden geleni yapan , iyi niyetli,yetenekleri sınırlı bir oyuncu.Birçok pozisyonda oynaması büyük avantaj.Ömer gibi alternatifler herzaman gerekli ve takımda olması gereken oyuncu tipi.Bu sezon Ömer,Emre Kılıç, Alpaslan ve Oğulcan gibi oyuncuların alternatif olarak katkıları değerli olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle alternatiflerin her zaman olmalı ve kadronda bir yerde tutmalısın.

      Sil
  5. bu adamların maaşı belli katkısı belli. bu adamlar yedek zaten yedek! ne bekleniyor anlamıyorum. şımarık kitle cidden can sıkıcı. gs kulübesinde kimler olacak ki??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklentiler uçuk işte. Günah keçisi seçmek kolay.

      Sil
  6. Sol kanat beklerimizin savunma yönü zayıf gerekirse orayı savunma anlamında orta sahadan destekleyip onların hücum yönünü daha çok kullanmalarına yardımcı olmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu işte, sol içte orayı kapatacak :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir