31 Ekim 2021 Pazar

Galatasaray 2-0 Gaziantep FK, iş bir şekilde Feghouli'ye baktı


Futbolu yine tartışırız. İyi oynadığımızı söyleyemem. Kapanan bir takım karşısında, kilidi açmakta çok zorlandık. Bunun da ana nedeni forvet değil. Nedense "9 numaraya" bu konu bağlanıyor da, sorun daha çok oyun aklı tarafındaydı. Top sende ama organizasyonun yok. Final pasları diyeceğimiz o son dokunuşların geneli hatalı. Tek tük bulduğun pozisyonlarda da bitiricilik zayıf kaldı. Hal böyle olunca, olabildiğince bireysel yeteneklere bakıyorsun ve Morutan'la maçı çözüyorsun.

Rakip ceza sahası içinde topa dokunmak değil, kalabilmek olaydı. Rakip neredeyse 5'li savunma yapıyor, işi mücadeleye döktüğünde ayakta kalabilmen zor da, sahaya çıkardığın kadro böyle oynamaz ki. Halil Dervişoğlu ile Coulker ve Djilobodji gibi ağır stoperleri gezdirmeye çalışmak mantık olarak doğruydu. Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Morutan gibi isimler de, hızlarıyla etkili olmaya çalışınca, yerden, daha seri oynayarak işi bitirmeyi düşündün.

Mostafa Mohamed veya Diagne ile maça başlasan, iş ister istemez hava toplarına dönüyor. Orada da fizik olarak ayakta kalmak zordu. Mostafa Mohamed, savunma arkası koşuları deneyecek desek (Halil Dervişoğlu da denedi) o paslar hep hatalı. Bu yüzden de, 2. yarıya girerken, Feghouli'yi oyuna almak doğru karardı. Herkes fizikten vurdu da, oyun aklı gerekliydi. Feghouli'nin çoğu zaman fizik olarak ayakta kalamadığı oldu da, oyun aklını ortaya koyduğu an da maçı bitirdi.

2. yarıda da yoksa çok iyi bir hücum organizasyonu yoktu. Feghouli ile, biraz daha aklı yükselttik. O andan itibaren, rakip savunma arkasına sarkmak için çabaladık. Marcao'nun Feghouli'yi kaçırması ve Feghouli'nin Kerem Aktürkoğlu'na attırdığı gol gibi. Nelsson / Marcao 2'lisinin harika performansı, rakibin hücumda nefes alamamasına sebep. Rakibi bu sayede durdururken, kilidi açmakta zorlandın. Hücum organizasyonundaki sorun devam ediyor, düşünülen planı net şekilde uygulayabilmek lazım.

Cicaldau / Morutan merkezinden umutluydum mesela. Morutan ne kadar şık gol atmış olsa da, çok fazla pas hatası yaptı. Cicaldau da bu denklemde, oyunun 2 yönüne daha fazla odaklanması gerektiğinden, ceza sahası içi koşularını yapamıyor. Daha kısa paslarla, seri şekilde rakip yarı sahada kalmak ve verkaçlarla organizasyon geliştirmeyi bekliyordum. Bu kadar fazla pas hatasıyla, organizasyon geliştirmek zor. Bu yüzden de iş bir şekilde, Feghouli gibi isimleri kazanabilmeye bakıyor.

12 yorum:

  1. Bir oyun ezberi oluşturmak o kadar kolay değil, oynadıkça birbirlerine alışacaklar pas hatalarının çoğu anlasamamaktan kaynaklandı. Nelsson da sürekli üstüne koyarak ilerliyor, bir iki hafa topunda hatalıydı gerisi pek bir hatasını hatırlamıyorum. L. Moscow maçında tahminen morutan kenara taylan merkeze gecer biz de sabırlı oyuna döneriz

    YanıtlaSil
  2. Birincisi ben 5 li rakip defans hattına yani 532 ye doğru hücum etmediğimizi düşünüyorum beklerimiz kesinlikle half space konumlanmalıydı. Çok çizgide kaldılar 5 li hattı geçmek için bu kilit noktaydı bence. İkincisi barış çok bireysel çok net pas vermeai gereken yerlerde dahi pas düşünmüyor ve topsuz koşusuda az deniyor bunlara dikkat etmeli. Marcao efsane oynadı yok böyle bir oyun cidden. Nelson bugün sıkışmadığı halde 2-3 kez uzun top denedi uzun rakip stoperlere ve kaybettik. Berkan çok iyiydi. Cica yine çok verimliydi. Morutanı ben herkesin aksine sağ kanatta olmasından yanayım çünkü 433 içinden ziyade ancak 4231 de 2 ortasaha önünde oynamasında fayda var çünkü çok denediği için çok top kaybediyor haliyle iç ortasahadan ziyade kanatta bence daha mantıklı. Yedlin yine savunmada iyiydi ama hücumda denemiyor. Anholt daha dengeliydi bu maç ama oda hücumda zayıftı. Kerem daha olgunlaşıyor pravo. Antep ters bir takım fenerbahçeyi içeride yenersek bence önümüz açık lokomotiv maçı diğer maç berabere biterse beraberlik bile olur ama kazanırız bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekler etki göstermiyor ki hücumda, bahsettiğin gibi konum alsın.

      Sil
  3. Oyun yavaş yavaş oturuyor diyemiyorum ne yazık ki olmayan bir şeyler var gibi... Umarım yakın zamanda çözülür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha tarafı çözüme kavuşmadan zor gibi.

      Sil
  4. Barış Alper şu aşamada bence Kerem'le dönüşümlü oynamalı, zira ikisi aynı anda oynadığında hücum aklı düşüyor. Beklerimiz oyuna genişlik dahi kazandıramadığı için duvara çarpar gibi hücum yapıyoruz kanatlardan. Feghouli oynayınca da savunmadan bir kişi eksik oynuyoruz. Ama attığı iki pası bu takımda atabilecek başka oyuncu da yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yükselir de, zaman lazım. Barış Alper Yılmaz biraz da ön alandaki mücadeleyi arttırma noktasında sahadaydı.

      Sil
  5. Sanki takım Moskova maçını düşünüyordu o yüzden tempoyu fazla artırmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da mümkün ama ilk yarı 0-0 bitse sorun büyüktü.

      Sil
  6. Barış Alper değişikliği çok doğruydu, ilk yarı çok top ezdi ve çok pas hatası yaptı. Hoca devrede bileti kesti, keşke aynısını bjk maçında Diagne için yapsaydı. Sahada kaldığı süre içinde enkazdı diagne. Dün Berkan, Marcao kusursuz oynadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Beşiktaş maçı 45de o hamle gelse değerli olacaktı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir