30 Ekim 2021 Cumartesi

Galatasaray adına en önemli problemlerden biri de kadro istikrarı olmuş


Galatasaray adına en önemli problemlerden biri de "kadro istikrarı" olmuş. Süper Lig'in ilk 10 haftasında, 10 farklı ilk 11'le sahaya çıkılmış. En çok değişiklik yapılan pozisyon da forvet olmuş. Avrupa Ligi devam ederken, rotasyon yapmak kaçınılmaz oluyor. Rotasyonun dozu burada tartışılır. Alanyaspor karşısında hafif rotasyon dokunuşu gelmemesi hataydı. Kayserispor deplasmanında ise topyekun diyebileceğimiz bir rotasyon uygulamak daha da hataydı.

Rotasyon, belli dokunuşlarla olacak. Kadro istikrarını da, ilk 11 üzerinden düşünmüyorum. 15 - 16 futbolcun olur, bunlardan hangisi oynarsa oynasın, ilk 11'deki işleyiş bozulmaz. Bizde bazı zamanlar formasyon arayışı da olduğundan, çok fazla değişiklik geldi. Bazı futbolculardan da beklenen katkılar alınamıyor, eksikler var. Yine de, belli bir oyuncu grubu üzerinde kalıp, rotasyonu da onlar üzerinden kurgulamak gerekecek.

Elde 3 tane iyi forvet var ve genelde 1'i oynuyor. O da, oynanan maç hangisini istiyor üzerinden. Halil Dervişoğlu transfer olunca ona döndük, bir ara Mostafa Mohamed'i zorladık, en son Diagne'yi kullandık. Tercihlere bir şey demiyorum, hangisi oynadı isyanım da asla olmaz. Benim söyleyeceğim, neden sadece 1'i ile oynamak zorunda olduğumuz. Özellikle de ligde. Çift forvet olur, Halil Dervişoğlu kanada atılır. Opsiyon çok.

Nelsson / Marcao oturacak, orta sahada da Cicaldau / Berkan Kutlu'nun yeri garanti. Kerem Aktürkoğlu ve van Aanholt da sürekli oynuyor. Diğer isimler ise rotasyon halinde, sürekli değişiyor. Farklı pozisyonlarda da görebiliyoruz yani. Fenerbahçe'de de bu durum eleştiriliyor mesela, bir türlü kadro istikrarı sağlayamadılar. Galatasaray'da da, özellikle hücum tarafında bu var. Belli dokunuşlarla rotasyon kaçınılmaz. Bu da belli oyuncu grubu üzerinden dönmeli.

2 yorum:

  1. Birçok mevkide oynayacakları direkt sayabiliyoruz zaten kaleci hariç 7-8 oyuncu direkt sayiliyorsa takım oturmuş demektir fakat Avrupa öncesi veya dönüşü bazı garanti isimlerde Dr değişimler olabilir oyuncuların dinlendirilmesi açısından

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değiştiriliyor da, bazı formsuzluklar sıkıntı oluyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir