4 Ekim 2021 Pazartesi

Güçlü set oyununa ihtiyacımız var derken, formasyon değişir diye bekliyordum


Lazio ve Marsilya maçında yapılan hamleleri övüyorum da, ligde aynı şekilde olmuyor. Kenar hamleleri ve ilk 11 tercihi noktasında diyeyim bunu da. Güçlü set oyununa ihtiyacımız var derken, formasyon değişir diye bekliyordum. Feghouli ve Babel ile bunu zorlayacağımız aklıma gelmezdi. Babel iyi oynadı bu arada, buna rağmen yazıyorum. Babel, ilk andan itibaren iyi olsa da, yarın bu görüntüyü verebileceğinin garantisi var mı? Feghouli konusuna girmiyorum bile. Morutan bu yüzden kenarda tutulmamalı.

İlk yarıyı 2-1 geride bitirdikten sonra, 4-4-2'ye döneceğimizi biliyordum. Göztepe maçında da bu oldu, yarın başka maçta da olur. Orta saha boşaltmalı 4-4-2'ler, Fatih Terim'in 4. döneminin imzası olsa da, bu sezon başka. Çünkü daha genç, tempolu ve dinamik bir yapı var. Hatta, bu tarz maçlarda Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu / Cicaldau 3'lüsü fazlalık bile. Taylan Antalyalı yerine Halil Dervişoğlu oynar, direkt olarak bağlantıyı oluşturur.

2. yarılarda buna dönüyor ve skor arıyoruz. Direkt olarak ana plan yapardık. Tabii bu 4-4-2'nin kanatları Babel ve Feghouli oldu. Riskin boyutu büyük yani. Babel neyse ki iyi oynadı ve savunma yardımına kadar müthiş iş yaptı. Feghouli ise etkisizdi. Ömer Bayram değişikliğini doğru buldum, Halil Dervişoğlu yerine ise Diagne'yi bekliyordum. Kerem Aktürkoğlu da oyuna geç girdi mesela. Diagne ve Morutan'ın oyuna girdiği zamanın açıklaması ise yok.

Kazanmış olsak da, Fatih Hoca'nın kaybetmek adına tüm hamleleri yaptığını düşünüyorum. Hakemin felaket yönetimine rağmen yazıyorum bunları. Oyuna müthiş girip, sonrasında vites düşürmeyi, 1-1 sonrası reaksiyon verememeyi anlamam. 2. yarıdaki hamleler ise olabildiğince geç. Bir noktada, hocaya rağmen kazandık noktasındayım. Diagne'nin yaptıkları da her şeyi açıklar nitelikte. Maç sonu Babel korunurken, Diagne konusu yine kısa kesiliyor.

14 yorum:

  1. Bizim bilmedigimiz seyler oluyor perde arkasinda muhtemelen Diagne devre arasinda WBA ayarinda bir takima kiralik gider diye düsünüyorum, ben umudu kestim artik yani bu kadar gerilimli kirilgan bir maci Feghouli ile bitirmeye calismak bile bile lades bile degil, Diagne, Morutan ve hatta Kerem inanilmaz zamanlamalar yani kötü anlamda inanamadim gercekten, hayirlisi olsun diyecegim ben artik hocanin ne yapmak istedigini anlamiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu görüntüde bence de gider ve zararımıza olur.

      Sil
  2. Güçlü set oyunuyla Feghouli ve Babel'in top tutma becerileri kast edilmemiştir diye umuyorum. Takımın bütün oyun düzeni değişiyor bu iki adamdan birisi sahada olduğunda. Bize hiçbir getirisi olmayan iki oyuncu bunlar. Çok iyi olsalar bile tek getirileri maçta alınan puan olacak onun yerine takım içinden daha genç oyuncular kullanılsa hem gelecekteki rotasyon adına elimiz güçlenir hem de satılma ihtimalleri var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Top tutma, tecrübe, oyun aklı diye düşünüldü sanırım da yanlış düşünce bu.

      Sil
  3. Hala Babel feghouli derken F.Terim Arda'nın da takıma katılacağını müjdesini verdi büyük bir mutlulukla. oysa onun yerine Babacan niye kadroya giremiyor, kaan ne zaman ilk 11 oynar açılması beklerken. Bizi sistem ,oyuncu ve muhtemel hakem hatalarıyla birlikte çok zor günler bekliyor. Umarım çok yara almadan bu dönemi atlatırız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda'yi da maç içinde oyuna atacak demek ki :)

      Sil
  4. Benim takıldığım bir de şu nokta var. Hoca set oyununu sağ tarafa çizmiş olacak ki, Tyler Boyd'un bek oynadığı maçta soldan 2si gol 2si de net pozisyon olan sadece 5 defa geldik. Alpaslan'ın tek başına sağa doğru en az 5 defa zorlaması var. Mantık olarak soldan oyun kurmamız gerekmiyor muydu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol ya da sağ kısmını bilmiyorum. Feghouli'nin olduğu kanada oyun ister istemez kayar. Aanholt da iyi değil o konuda.

      Sil
  5. Takımda düzensizlik ve organizasyonluk hat safhada malesef zahmet edip maç oynanmadan inceledim rize tüm maçlarda boldrin ile kendi sağ kamadından oyun kurmuş oyun o tarafa yığılmış biz naptık orayı babel anholt ile savunduk. Babel iyi oynamış olabilir ama babel bir organizasyonun parçası olmaz çok bireysel oynuyor takımdan bağımsız bir stili var, feg kanat oynamaz en fazla serbest 10 yada iç oynar oda koşan kanatla birlikte ki bence şu haliyle hiç oynamaz kondisyon kazanana kadar biz feg paşama maçta kondisyon kazandırmaya çalışıyoruz adam bitik. Anholt kötüydü hem mental hemde fiziki açıdan ömer ise çok iyi oynadı bu arada forma diagnenin hakkıydı ama 90da oyuna girdi şaka gibi aynı şekilde feg 80 dk dayanıldı garip pas takıntımız berkan kırmızı ve 10 kişi kaldık. Benim teknik olarak hocanın takımın potansiyeline uygun oyunu oynatmayacağına inancım artık tam kendi düzeninde şampiyon yapsa bile. Keremin sağ tarafta daha etkili olduğuda tekrardan görülmüştür umarım morutanın üç oynadığı maçlarda kerem sağda oynamalı. Muslera ise formsuz, taylan bu maçta ilk 11 başlamamalı zaten fiziken hala yetersi hoca onu 3 gün arayla maça çıkartıyor, fatih hocanın ilk 11 ve değişiklikleri malesef çok çok kötü

    YanıtlaSil
  6. En büyük sorun kadro istikrari, sürekli degisen 11 ile istedigin kadar güzel calissin takim bir uyum saglanmasi imkansiz, formasyon da degistireceksek maksimum 2 oyuncu ile yapmak zorundayiz. Gireniyle, cikaniyla degisiklik zamanlamalariyla en istikrarsiz 1 2 kadrodan birisiyiz ligde cok net.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrar konusunda haklısın. Sürekli değişim var ve bu ortamda organizasyon oturmaz.

      Sil
  7. Taktik teknik kısmını bir tarafa bırakarak; Bu takıma sacha boey ve marcao katıldığında ne kadar değiştiğimizi gördük. Marsilya deplasmanında ne öyle ahım şahım pozisyon verdik, ne oyun olarak ezildik. Hatta kerem ile ilk yarının sonunda (hakemin de etkisiyle) öne geçme fırsatını teptik. Hocanın herkesten verim alma çabasını anlayabiliyorum zira kendisi bugüne kadar oyuncu kaybetmemek üzerine kurulu bir zihniyete sahip. Kolay kolay oyuncu silmez, belki formayı yeri gelir adaletli dağıtamaz ama bu adamın kitabında oyuncu silmek yok. Burada zamanında diagneye de çok salladık. Onu tekrar kazanıp rekabet ortamına sokacak olan da yine Terim. Hocanın elinde geçtiğimiz seneler gibi kısıtlı kadro yok, dolu dizgin bir kadro var ve seçimler illaki eleştirilecek. Şu sorunun cevabını verebilir misiniz; önümüzdeki maçta Muhammed, Diagne, Halil üçlüsünden hangisi ilk 11 çıkmalı? Ben Muhammed derim. Ama diagne ve halil diyenler de olacaktır. Bu sebeple bu geniş kadroda eksikler de tamamlanınca daha iyi olacağı kanısındayım. Hocanın işi zor Allah yardım etsin, hangi kararı alırsa alsın mutlaka eleştiren olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzde 80 etkiliyor Marcao, tek başına. O isimler dönünce ister istemez bir düzelme oluyor zaten.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir