4 Ekim 2021 Pazartesi

Tebrikler Diagne, artık sefir sensin


Diagne'ye karşı haksızlık var, artık bu net. Ben de, mantıklı bir açıklama yapmayı bıraktım. Marsilya maçı Halil Dervişoğlu, Rizespor maçı Diagne oynar diye beklerken, yine Mostafa Mohamed'e döndük. Mostafa Mohamed fena oynamış olmayabilir, 2 golü de var ama formanın hakkı Diagne'ydi. Bu sezon kötü maçı yok, sahada olduğu her an da elinden geleni yapıyor. Marsilya maçının 45. dakikasında oyuna girer diye beklerken, sonlara doğru girdi, yine iş yapıp, reaksiyon veren isimdi.

Hadi 11 başlamadı burada da, 45. dakikada 4-4-2'ye dönerken neden oyuna girmiyor. Oyuna almak için, maçın son dakikaları neden bekleniyor, üstelik gol arıyorsun. Buna rağmen savaşıyor işte, vura vura gitti ve maçı sana kazandırdı. Başkası, şöyle bir ortamda reaksiyon bile vermez. Hele ki Diagne gibi kiminin "gamsız" diye nitelendirdiği bir isimden beklemezsiniz. O böyle değil işte, biraz ilgi görüntüyü değiştiriyor. Kullan işte bu adamı, elinde çok büyük bir koz var.

Rizespor maçlarında da direkt olarak etki eden bir forvet. Seviyor burayı, boşu yok. Halil Dervişoğlu'nu çok beğenirim de, şu aşamada onun da önüne geçtiğini kabul etmek durumundayım. Ya da 2'si birlikte oynasın, ısrarla yazdığım gibi. Göztepe karşısında da 2. yarıda 4-4-2'ye döndün ve kazandın, burada da aynısı. Ana aktörlerden biri de Diagne, çünkü onunla rakip yarı sahada daha rahat kalabiliyorsun. Halil Dervişoğlu bağlantıyı oluşturur, Mostafa Mohamed de kozun olur.

Ocak ayı gelecek, Diagne yine ayrılmak ister. Satamaz, yine kiralamak zorunda kalırsın. Bu süreç de, Diagne'nin sözleşmesi bitene kadar devam eder. Hazır reaksiyon veriyor, kalmak istiyor işte. Şu ortamda dahi sahneye çıkıyor ve iş bitiriyor. İngiltere günlerinin de ona yaradığına inanıyorum. Yargıları bir kenara bırakıp, Diagne'yi de 11'in içinde kullanacağımız bir kurgu oluşturalım. Fatih Hoca'dan beklentim bu diyeceğim de, yine aynı şeyleri konuşmaktan korkuyorum.

12 yorum:

  1. Adam oynamak istiyor işte. Hani sözleşmesinin son senesi olsa, sözleşme kapmak için diyeceğim de, öyle de değil. İki sezon öncesinin kendini hemen yere bırakan futbolcusu gitmiş, biçerdöver gibi önüne geleni deviren biri gelmiş. Maçtaki koşusu ve mücadelesş bir yana, Morutan'a al da at diye saldığı pas gözden kaçmasın ayrıca.. muazzamdı. O cüssedeki birinin pas şiddetini ve açısını bu kadar güzel ayarlaması beni benden aldı. Maçlara objektif ve profesyonelce bakmaya çalışırım ama Rize'yi hele bu şekilde rencide ederek yenmenin verdiği hazzı en son Kadıköy'de Onyekuru'nun koşusunda yaşamıştım. Bu hazzı bize yaşatan deli ama gayet aklı başında Diagne'ye hakkım her türlü helaldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İngiltere günleri yaradı diyorum ben, oyun içi katkısı, aidiyet düzeyi çok yükseldi.

      Sil
  2. Diagne ve Morutan'ı kaybetmeye çalışıyor sanki hoca. 90.dakikada girmelerinin izahı yok. Ligde 4-4-1-1 planı net şekilde işliyor, ama 4-1-4-1 planında Taylan ve Berkan oynayınca yaratıcılık düşüyor. Diagne forvet, Halil de forvet arkası rakipleri paramparça ederiz.

    YanıtlaSil
  3. 13 milyon dolar nasıl çöpe atılır? Uzun metrajlı film gibi izliyoruz.

    YanıtlaSil
  4. Maç postunda da belirttim diagne kadar keremin de etkisi gözden kaçmasın bu golde. Rokete bağlamış diagneye zor da olsa o pası çıkarmasını bildi ve devamlılığı sağladı. Sonrasında diagnenin adeta eze eze gidişi ve müthiş pası. Mustafa Muhammed 2 gol attı ve formda, Diagne bu maçı sana getirdi, hoca Halil'i seviyor. Rekabet ortamı çok güzel bişey bence ileri uçta harika bir rekabet var forma kapma mücadelesi var. Bence dünkü futbollarıyla üçü de hakediyor formayı. Bu rekabetin kazananı Galatasaray olacaktır. Kayseri maçındaki iğrenç futbol ile inancımı törpülemiştim ama dün sağolsun son golde inancımız yine yeşerdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu oyuna girdikten sonra hareketlendik bir de, hücum ivme kazandı, baskı kurduk.

      Sil
    2. Kerem cok iyiydi demek ki biraz dinlenmeye ihtiyaci varmis ama yine de caylak hareketleri cok oluyor, bu halde bile beklenti yuksek. BAY ile mucadelesi ve olgunlasmasi ile seneye cok daha iyi bir Kerem izleriz diye dusunuyorum.

      Sil
    3. Sağ kanat oynaması da etki ediyor sanki.

      Sil
  5. falcao andone hatta kostas onca adama boşa para verdik. diagne'ye gaz ver arkana yaslan. yazık oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Andone için boşa para demem. Sakatlık olmasa şu an takımda tutmak adına uğraş verdiğimiz isimdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir