23 Ekim 2021 Cumartesi

Hakkındaki tüm algıyı kırıp, herkesi destekçisi yapmayı başardı


Gizli değil, artık net bir kahraman. Kariyerinin bu bölümünde, müthiş bir gelişim içinde. Görev adamı da olmayı başardı. Aldığı süre fark etmeden, sahada olduğu her an katkısını veriyor. O katkı da sana galibiyeti getiriyor. Lokomotiv Moskova karşısında Morutan ve Kerem Aktürkoğlu performanslarını övsek de, Diagne bu isimlere müthiş duvar oldu. Seni rakip yarı sahada tuttu, Diagne'nin servislerini iyi kullandık.

3 tane iyi forvetin var ve hepsinin rolü farklı. Diagne'yi överken, Mostafa Mohamed için kötü oynadı demiyorum. Mostafa Mohamed de, ilk yarıdaki ön alan mücadelesinde iyi yer tuttu. Hava toplarını aldı, duvar olmaya çalıştı, iyi mücadele etti. O düştüğünde de, galibiyeti ararken Diagne'ye döndük. Halil Dervişoğlu olmazdı, o an bağlantı değil, top tutmayı, duvar olmayı arıyorsun. Önemli olan rolleri iyi dağıtmak ve maçına göre kullanmak.

Bu yüzden, Diagne için haksızlık yapılmıyor. En azından bugün. Mostafa Mohamed de formda ve son maçlarda gole yakın. Yaşı da daha ufak olunca, gelecek adına umutlandırıyor. Formdayken de, hoca onun için ısrar ediyor. Yarın çift forvet de oynarız, farklı kurgular da kullanabiliriz. Önemli olan felsefe, ne oynamak istediğin. Formasyonlar değişir yoksa. Maçına göre, elindeki imkanları en iyi şekilde kullanman lazım.

Diagne'nin mental gelişimi harika. Hiç umudumuzun olmadığı noktada, resmen "ağabey" moduna geçti. Çok sakin, bir lider edasıyla da takımı yönlendiriyor. Genç Galatasaray içinde, Diagne'yi ağabeylerden biri olarak görüyorum. Futbolu tarafında da, şu an görev adamı. İşini yapıyor, isyan etmeden, şans geldiği an katkısını veriyor. 11'de de görürüz, kulübede de. Hakkındaki tüm algıyı kırıp, herkesi destekçisi yapmayı başardı.

9 yorum:

  1. adamın sevilmek hadi koçum hadi aslanım diye itilmek dışında ihtiyacı yok :) sadece bunu yap yeter. yoksa ne idmandan kaçar ne sürekli sakatım der her maç sahada. falcao gibi isimlere boşa para döktük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. Tabii Diagne'yi zamanında yerin dibine sokan taraftara da mesaj yazmalısın :)

      Sil
  2. Diagne konusunda daha önce de yorumum vardı bu blogta. Ciddi manada duygusal bir adam ve en ufak tepkide kırılmaya ve küsmeye çok müsait. Sosyal medyayı ciddi şekilde takip ediyor ve önem veriyor. Bu sebepten olacak ki bu aralar gelen olumlu yorumların kendisinin yüz ifadesine bile yansıdığı aşikar. Sevilmek istiyor bu adam :) Bu tip adamların iyi olmasında hocaların elbette faktörü büyük fakat Diagne gibi adamlarda olay biraz da kendinde bitiyor, bunu anladık ve gördük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygusal da, mental anlamda sağladığı gelişme beni mutlu ediyor :)

      Sil
  3. Diagne büyük tehdit Mostafa ve Halil'den en büyük farki rakip kim olursa olsun stoperlere karsi ustunluk kuruyor ceza sahasindaki varligi bile rakibi panikletiyor ve mutlaka pozisyon yaratiyor sana. Lokomotif macindaki kafa topunu hatirlarsak neredeyse rakip kendi kalesine atiyordu sirf Diagne orada bekliyor diye nasil mudahale edecegini sasirdi herifler. Halil ve Mostafa ise bu tip durumlarda kaybolabiliyor stoperlerin arasinda özellikle Halil. Bitiricilik olarak da bana göre takimin en iyisi Diagne umarim Besiktas macinda süre alir bence tam onun maci Besiktas'a kolaylikla ustunluk kuracaktir Necip'e kart aldirmasi da muhtemeldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 3 forvetin de, kendine has ve iyi özellikleri olduğunu düşünüyorum.

      Sil
    2. O konuda haklisin bence de en esnek ve birbirini tamamalayan forvet hatti Galatasaray'da.

      Sil
  4. Çok saygı duyulan bambaşka bir futbolcu oldu. İngiltere'de futbolun ne kadar büyük bir nimet olduğunu bence kendisi için. Orada oynanan oyunu görünce kendini daha çok verdi futbola

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir