27 Ekim 2021 Çarşamba

Israrla Morutan'ı kenara almaktansa, maç içinde pozisyonu değiştirilebilir


Lokomotiv Moskova deplasmanını çeviren isimlerin başında Morutan geliyordu. Kenardan geldi ve oyuna kattığı akılla birlikte, galibiyetin anahtarlarından oldu. Beşiktaş karşısında ise 11 başlayacağını bekliyordum. Performansı ise beklentimin aşağısındaydı. Karşısında Umut Meraş çok iyi durdu ve Morutan'a pek imkan tanımadı. O zaman da, acaba kenardan gelse daha mı iyi olur gibi sorular gelmeye başladı. Ben ise aynı noktadayım. Sağ kanattan ziyade, oyunun merkezinde kullanmak gerekecek.

Beşiktaş maçında da bu yapılabilirdi. Israrla Morutan'ı kenara almaktansa, maç içinde pozisyonu değiştirilebilir. Ligde, Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu 2'lisiyle maça çıkıldığında, gereksiz bir defansif tablo oluşuyor. Biri 6'da formsuz, diğeri 8 oynarken pas aksiyonunda sırıtıyor. Morutan'ın hücumu iyi olduğu kadar, savunmada da katkı vermeye çalışan, mücadele kazanabilen bir futbolcu. Orta sahada bağlantı ararken, seni hücuma taşıyabilecek isimlerden biri olacak.

Hücumda da problem var. Net pozisyona girme istatistiklerinde yukarıda gibi görünsek de, ben o etkiyi maçlarda alamıyorum. Bunun kaynaklarından biri de bence orta sahanın merkezi. Cicaldau, çok fazla oyunun 2 yönünü oynamak durumunda kalıyor ve hücumdan uzaklaşıyor. Berkan Kutlu ve Taylan Antalyalı'nın ise hücum aksiyonu hiç yok. Oraya Morutan'ı sokabilirsek, hücum tarafındaki yeteneği arttıracağız. Hem seni geriden çıkartacak, hem topla dikine çıkacak, hem de özgürlük almasıyla, yeteneğini daha net ortaya koyabilecek bir futbolcu.

Berkan Kutlu / Cicaldau / Morutan 3'lüsünü bekliyorum artık. Ligde olması gereken de bu. Kasımpaşa maçının ilk yarısını hatırlayın, oyunu hücum tarafında müthiş sürüklüyorduk. Gereksiz defansif aksiyonlara gerek yok. Topun bizde kalması gerek derken, en yetenekli isimler sahada olmalı. Sağ kanatta da artık Barış Alper Yılmaz mı, Oğulcan Çağlayan mı yoksa Kerem Aktürkoğlu mu olur bilmem. Halil Dervişoğlu da sol kanada geçebilir ve 2. forvet etkisi verir. Hücumun ivmesi bu şekilde artacaktır.

2 yorum:

  1. Barış Alper sağ açık Morutan orta saha da oynayabilir. Ya da Emre Kılınç Sağ açık oynayabilir. Top ayagina geçtiğinde en etkili oyuncumuz çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif bol, artık istikrarı yakalayalım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir