23 Ekim 2021 Cumartesi

İstikrar sağlayacaksın, birlikte büyüyüp, gelişeceksin


Grup ve eleme aşamasında, Schalke 04'ü yendiğimiz günden bu yana alınan ilk deplasman galibiyeti. Arada o kadar uzun yıllar var ki. Hadi onu da geçtim, son yıllardaki grup aşamaları performansına bakın. Ön elemeler dahi, geçilemez noktaya gelmişti. Bu durum da, marka değerine zarar işte. Galatasaray'ın en büyük olayı "Avrupa" üzerine. Marka değeri ve kimliği bunun üzerine kurulu. Biz bu özelliğimizle gurur duyarken, Avrupa'yı unutmuş olmak moral bozuyordu.

Genç yapı da bir noktada bunun için kuruluyor. Al - sat kısmı tamam, ekonomi bu şekilde toparlayacak da, Avrupa'daki kimlik de böyle kazanılacak. İstikrar sağlayacaksın, birlikte büyüyüp, gelişeceksin. Günü birlik kadrolar kurmak zorunda kaldılar, yapılar yaşlı kaldı. "Makas" olayı bu. Elbette dev takımlarla makasın açıldı da, sen ön elemeleri dahi geçemez durumdaydın. Avrupa arenasında ayakta kalabilmek adına, temponu arttırman, mücadeleni yükseltmen gerekiyor. 

Gençleşirken sağladığın da bu. İyi isimler buldun ve kaliten arttı. Daha önemlisi ise, tempon yükseldi, fizik kaliten yukarı çıktı, mücadele gücünle, böyle zorlu bir grupta lidersin. Fatih Hoca'nın, Avrupa'daki doğru dokunuşlarıyla birlikte, alınan sonuçlar sürpriz değil. Avrupa için, doğru oyun bu işte. Özellikle de deplasmanlarda. Önce mücadeleyi dengeli götürüp, sonrasında kenar hamleleriyle sonuç almayı başarmak.

Lokomotiv Moskova karşısında da ilk yarıda, tempoyu düşük tutup, kontrolü elimize aldık. Bir anlamda rakibi uyuttuk. 2. yarıda yapılan hamleler ise hücum kalitesini arttırdı ve pozisyonlar da geldi. Rakibin ise neredeyse hiç etkisi yoktu. Avrupa ve daha zorlu maçlar adına doğru oyun budur. Şimdi iş, ligde kapanan takımları daha kolay açmakta ve rakibin geri dönmemesini sağlamakta. Marcao'nun dönüşü de, savunma dengesini arttırmak için en önemlisi.

4 yorum:

  1. Oynayan takımlara karşı hem zevk veren bir futbol hem de gole daha yakın bir Galatasaray izliyoruz. Ah şu bizim ligde 0-0 ken bile yerde yatıp zaman geçiren topçular yok mu? Siz futbolun katilisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapanan takımları da açmak meziyet. Bu takımlar yeni kapanmadı, hep böyle :)

      Sil
  2. Tempoyu düşürerek oynama fikri kesinlikle çok isabetli bizden düşük seviyede bizi zorlayan takımların da yaptığı buydu. Biz de bunu denk takımlara uyguluyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük maçları iyi geçiyoruz diyebilirim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir