14 Ekim 2021 Perşembe

Kaderi, yapılacak 2 yabancı transfer belirleyecek diyelim


Kadınları da ayrı olarak yazayım. Erkeklerde görüntü iyi olsa da, kadınlarda, özellikle de kadro yapısı noktasında sorunlar var. Genel kurul süreci maalesef her 2 şubeyi de etkiliyor. Erkek basketbolunun yapılanması ve o yapılanmayı de işin ehli isimlere bırakınca, yabancı transferleriyle ortaya iyi bir kadro çıkardık. Kadınlarda kurulan kadro ise bir önceki yönetimdendi ve bütçesi de belli oranda kaldı. Bu takımın yıllardır sponsoru yok, çok büyük büyük bir sorun.

O kurulan kadro da, bugüne bakınca yeterli gelmedi diyeyim. Eurolegue'de 2'de 0'la başladık ki son kaybedilen Kursk maçı yıkıcı oldu. Elimize gelen bir maçtı ama maalesef her kırılma anında kırıldık. Bu da "basketbol özeti" gibi. Eksikler var ve transfer konusunda aktif olmamız gereken zamanlardayız. Chelsea Dungee beklenilen gibi çıkmadı maalesef, felaket halde. ABD'liler fark yaratsın derken, elimizdeki ABD'linin mevcut yerlilerimizden geride olması düşündürücü.

Riquna Williams da henüz takıma katılmadı. Kağıt üzerinde, bu takımın en önemli skor potansiyeli o olacak. O gelmeden de, bu tarz maçları kazanabilmek zor. Kursk karşısında yine de mücadele beklediğimin üzerindeydi ve gelecek adına umutluyum. O umutların yeşermesi noktasında da, Chelsea Dungee'den çıkmak, ABD'li hakkını bence bir uzundan yana kullanmak lazım. 1-2 numara için de, Avrupalı bir isim bulunmalı. Bria Hartley'i bu kadar dillendirdikten sonra alabilsek, her şey bambaşka olabilirdi.

Tina Krajisnik'nin pota altında insan üstü bir çabası var mesela. Anete Steinberga da ona elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor ve takımın skorunu bu 2 isim taşıyor. Yetmiyor tabii, kısalardan istikrarlı bir skor katkısı alamadık. Chelsea Dungee hayal kırıklığı olunca, görüntü değişti. Yerli rotasyonundan memnunum yoksa. Özellikle Pelin Bilgiç, her geçen sezon büyüyerek devam ediyor. Kaderi, yapılacak 2 yabancı transfer belirleyecek diyelim. Sezon başının telafisi var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir