27 Ekim 2021 Çarşamba

Kenardan geldiğinde, neden 11 başlamıyor isyanı yapmak da anlamsız kalabiliyor


Diagne'nin 11 başlaması gerektiğini söylesem de, 11 başlayacağını düşünmüyordum. Beşiktaş'ın ilk 11'i 2-3 gündür konuşuluyordu. Stoper tandeminde Necip Uysal / Vida'yı görünce, Diagne'nin bu 2'li karşısında fizik üstünlük kurabileceğini ve takımını rakip yarı sahada tutacağını bekliyordum. Necip Uysal / Vida 2'lisi, Diagne'ye nefes dahi aldırmadı. Fizik olarak ezildi Diagne. Ne mücadele edebildi, ne bağlantıda vardı.

Ona haksızlık yapılıyor, bu böyle olmalı deniyor ya, bunlara katılmadığımı söylemiştim. Maçına göre bir strateji gelişti ve Diagne'nin 11 başlaması bana göre doğruydu. Tutmadı tabii, hayal kırıklığı yaşadık. Mostafa Mohamed 11 başlasa bir şey değişir miydi, yine zannetmiyorum. Belki hava toplarını daha net toplardık. Pozisyon üretme noktasında, zaten eksik kaldık. Halil Dervişoğlu, bağlantıda iyi iş görür, stoperleri gezdirebilirdi. Bunu da maç sonu söyleyebiliyoruz.

Hata şu, Diagne çok uzun süre sahada kaldı. Bana kalsa, 45. dakikada oyundan almıştım. Etkisi yok çünkü, sahada olması gereksiz. Halil Dervişoğlu / Babel oyuna girerken de oyunda kalmıştı, onu da anlamadım. Maçı zaten 1-1 götürebilsek, bu değişikliklerin ardından hücum hareketlenecek ve düşmeye başlayan rakibi daha çok zorlayacaktık. Lokomotiv Moskova maçının bir benzeri diyelim. Orada da tutup, sonradan vurduk. Tabii daha farklı isimlerle.

Oradaki hamleler Kerem Aktürkoğlu ve Morutan'dı, burada ise Babel ve Halil Dervişoğlu. Maç 2-1'e gelse de, Babel ve Halil Dervişoğlu sonrası hareketlilik de oluştu. Maçı kazanma hamlesiyken, 2-1 sonrası işler istenilen gibi gitmedi. Yine de imkan doğuyor işte, o şans geliyor. Penaltı konusu malum. Diagne özelinde ise, beklentimin aşağısındaydı. Kenardan geldiğinde, neden 11 başlamıyor isyanı yapmak da anlamsız kalabiliyor.

6 yorum:

  1. Hocam sende diagne nin 11 oynaması lazım diyordun şimdi isyanlar anlamsız diyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte, okumamak çağın hastalığı. Yazının başlığına bak, gel yorum bölümüne. Bir de son paragraf, yorum yazarken göze çarpsın.

      Sevgili adsız arkadaşım. Beşiktaş maçı için 11 oynaması gerektiğini düşünüyordum. Doğru da karardı. Diagne performans veremedi, bu ayrı bir şey.

      Genel anlamda ise, maç hangi forvete uyarsa o oynar diyordum. Bu maç da Diagne'ye bakıyordu. Hepsi oynayabilir, bu niye oynamadı diye isyanlar anlamsız diyordum. Okusan bileceksin de, o özelliği elde etmemiş olabilirsin.

      "Ona haksızlık yapılıyor, bu böyle olmalı deniyor ya, bunlara katılmadığımı söylemiştim. Maçına göre bir strateji gelişti ve Diagne'nin 11 başlaması bana göre doğruydu. Tutmadı tabii, hayal kırıklığı yaşadık. Mostafa Mohamed 11 başlasa bir şey değişir miydi, yine zannetmiyorum. Belki hava toplarını daha net toplardık. Pozisyon üretme noktasında, zaten eksik kaldık. Halil Dervişoğlu, bağlantıda iyi iş görür, stoperleri gezdirebilirdi. Bunu da maç sonu söyleyebiliyoruz."

      Bak bu okumadığın yazının 2. paragrafı. Geçmişe inersen de tabloyu görürsün.


      Sil
  2. Bela ya böyle adamlar ne alacağını bilemediğin adam takıma hep zarar yazıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu sezon iyiydi, rolü kabullendi de, bu maç kötü oynadı. Olabilir.

      Sil
  3. asla gs topçusu değil. top kontrolünü yapıp yanındakine pası bırakamıyor. bu basit şeyi bile yapamayacak kadar yeteneksiz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir