21 Ekim 2021 Perşembe

Konyaspor maçında olduğu gibi çift forvet mi yoksa 4-3-3'e dönüş mü?


Beşiktaş maçı kaynaklı, Lokomotiv Moskova karşısında rotasyon yapılabileceği söylense de, böyle bir şey olacağını pek sanmıyorum. Avrupa'da iyi bir gidişat var ve Beşiktaş maçı da Pazartesi günü. Perşembe / Pazar'a alışmak gerekirken, Perşembe / Pazartesi'yi rahat çıkartırız. Avrupa'daki gidişatı da bozmamak adına, elimizdeki en iyi kadroyla sahaya çıkarız. Tartışılması gereken, Konyaspor maçında olduğu gibi çift forvet mi yoksa 4-3-3'e dönüş mü?

Avrupa'daki görüntü iyi çünkü. Orada biraz daha sertlik ya da kaybetmemeye oynamak değerli. Hele ki böyle bir deplasmanda. Bu yüzden de 4-3-3 üzerinden devam edilir diye düşünüyorum. Şöyle bir kadro diyelim;

Muslera
Yedlin Nelsson Marcao Aanholt
Taylan Berkan Cicaldau
Morutan Diagne Kerem

Forvet tercihi Diagne olur. Avrupa'da daha etkili olduğunu düşünüyorum. Hücumda kalmak, rakip stoperlerle fizik mücadelesi ve gücü değerli. Orta saha olabildiğince tempolu, kanatlarla da sonuca gitmek mümkün. Açık alan olacak, rakip kazanmaya oynamak zorunda. Morutan ve Kerem Aktürkoğlu'nun iyi bir maç çıkaracağına inanıyorum. 

Keşke Boey de iyileşseydi ve sahada olsaydı. Beşiktaş maçında mutlaka sahada olur, şu an riske edilmiyor. Yedlin de son zamanlarda, en azından savunma tarafında fena bir görüntü vermedi. Bir tecrübesi de var, en azından ayakta kalmalı. Zaten Avrupa adına ideal bir yapı oluştu, bunun üstünden devam edilecektir. Çift forvetin ana plan olması gerektiğini düşünsem de, Avrupa adına doğru kurguyu bulduk gibi.

4 yorum:

  1. Kerem bu maçta da kötü performans sergilerse kesiği yer, bu çok net. Verilen şansı artık iyi değerlendirmeli. Marsilya maçındaki o pozisyonu keşke gole çevirebilseydi. Özgüveni, formu, taraftar desteği hepsi kendinde olacaktı. Nasip diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vazgeçmek zor işte, yerli avantajı var. Her ne olursa olsun, hücum adına da ciddi koz.

      Sil
  2. Taylan Berkan Cicaldau... Şu 3'lü beni çok mutlu ediyor. Güven vermiyor değil gerçekten de. Belli eksikleri var tabi ki, ama uzun zamandır yaşadığımız merkez orta saha problemlerini göz önünde bulundurunca değerini bilmek gerek. Gedson veya bir 6 numara durumuna göre işler daha güzel bir hal alabilir tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oraya bir hamle daha lazım. 2 lüks olacak. Bakalım ne yapılır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir