22 Ekim 2021 Cuma

Lokomotiv Moskova 0-1 Galatasaray, Avrupa be kardeşim


Pası atmıştık, şimdi de iddiadan söz ediyoruz. 3 puanın, grup liderliğini araladığı bir gündeyiz. Şampiyonlar Ligi tadındaki bu grupta, 3 maç sonunda 7 puana ulaşmış olmanın gururunu da uzun yıllardır yaşamıyorduk. Hep dediğim gibi, esas nokta "markadır". O marka da, Avrupa'daki kimliğindir. Bunu unutmuştuk, şimdi yeniden hatırladık. Gençleşme dedik, bu grup vitrin ve tecrübe diye konuştuk. Şimdi de iddiamızdan söz edelim.

Avrupa'da doğru oyunu bulduğumuzu düşünüyorum. 3 maç sonunda yenen 0 gol. Kimi "hücum" tarafına eleştiri getirse de, bunun adı dengeli ve doğru futboldur. Lokomotiv Moskova deplasmanında da böyle oynarsın. İlk yarıda tempoyu olabildiğince düşürüp, kontrolü elinde tuttun. Rakibin 1 pozisyonu var sadece. Belki ilk yarıda hücum tarafında etki oluşturmadın ama asıl amacın "mücadeleydi". Babel ve Barış Alper Yılmaz'ın 11 başlamasını böyle açıklarsın.

Önce oyunu tuttun, sonra hücumda vites yükseldi. Kulüben güçlü. Rakip risk almaya başladı ve üzerine gelmeye niyetlendi. O anda önce Kerem Aktürkoğlu, sonra Morutan ve Diagne. Diagne ile duvar oldun, Kerem Aktürkoğlu ile golü kokladın, Morutan'la da hücumunun yetenek seviyesini yükselttin. Bu 3'lü hem pozisyonlar buldu, hem de senin topa sahip olma nedenindi. Rakip 1-0 geriye düşse de, baskı dahi kuramadı, çünkü topu kazanamadı. 

Savunma performansınla ön plana çıkmak ayıp değil. Savunma deyince tüyler diken diken oluyor da, böyle bir grupta nasıl oynayacaksın ki? Çok da savunmacı değilsin ayrıca, dengeli maçlar izliyoruz. Çoğu zaman da üstünsün. Lokomotiv Moskova maçının 2. yarısında olduğu gibi. Duran toplarla oluşturmaya başladığın etki, sonra yan ortalarla, devamında da oyuncu değişiklikleri sonrası pozisyonlara dönüştü. Doğru bir plan vardı ve hoca da yerinde değişikliklerle birlikte sonuca gitti.

Nelsson / Marcao uyumunu, Cicaldau ve Berkan Kutlu'nun temposunu, Barış Alper Yılmaz'ın mücadelesini de konuşacağız. Plan doğruydu, altını tekrar çiziyorum. Mücadeleyi ön planda tutup, kontrolü ele aldık. Devamında ise hamlelerle birlikte sonuca gittik. 2 maçı deplasman olmak üzere, böyle bir grupta ilk 3 maç sonunda 7 puanın oldu. Galatasaraylıların en büyük özlemi Avrupa'ydı. Özlediğimiz duygular bunlar.

27 yorum:

  1. Net fatih hocaya yazar bu maç. Değişikliklerin zamanı ve tercihler süperdi. Kreatif isimler girince takım oyunu oturdu ve golü bulduk üstelik Kerem ile 2 tane de net gol kaçırdık. Avrupa fatihi geri döndü!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep olumsuzlar yazacak değil ya, galibiyet de ona yazar :)

      Sil
  2. Avrupa'da çok doğru bir oyun oynuyoruz bundan sonra ipler bizim elimizde geri kalan maçlarda da istediğimiz oyunu oynamaya devam edebiliriz.
    Berkan'la ayrı bir parantez açmak istiyorum. Ben çok uzun zaman sonra Türk takımlarında oynayan bir oyuncunun ilk defa yabancı takım oyuncularına fizik ve mücadele anlamda bu kadar üstünlük kurduğunu gördüm. Harika oynadı gerçekten. Tebrik ediyorum kendisini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençleşmek, tempoyu yükseltmek bundan değerli. Sen tempodan, mesafe kat etmekten, mücadeleden vazgeçemezsin.

      Sil
  3. Morutan girdi ve oyunu cözdü baska söze gerek yok, herif o kadar yaratici ki her defasinda sagdan tehlike yaratti, yillarca alismisiz dumduz kenara inip topu ezmelere Morutan'i izlerken acayip keyif aldim.
    Yedlin'e de ayri parantez acalim istatistiklerde gecenin en iyi sag beki ve yer yer sakatken oynadi, helal olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'ın hücumdaki en yetenekli ismi, bu tartışmasız. Yedlin de iyi alternatif olma yolunda. Boey'in yokluğunda iyi idare etti.

      Sil
  4. özlemişiz vallahi. avrupa'daki başarılar başka bi tat oluyor.

    YanıtlaSil
  5. Hocama yazar hocama. Fatih Terim Avrupalı olduğumuzu hatırlatma yemini etmiş gibi. Tüm takıma tebrik ve teşekkür ama Fatih hocama teşekkür artı minnet. :) İyi bir uyku vakti. 👏🇹🇷✋

    YanıtlaSil
  6. beyler 18. dakikada ne oldu allah aşkına anlatın :) kalecilerle hakem ne konuştu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaleciler diye bakma, kaptanlarla konuştu. Var sistemi iptal oldu, onu anlattı.

      Sil
  7. Galatasaray genc ve uygun oyunculariyla topu rakibe bırakarak ta, maç kazanabilir hep yazdık..lig maçlarında duvar olan takımlara karşı da dener umarım Terim...

    YanıtlaSil
  8. Büyük maçlarda(Trabzonspor,Lazio,Marsilya,L.Moskova) daha iyi oynuyoruz.Kapanan takımlara karşı ise kilidi açmakta zorlanıyoruz.Tecrube kazandıkça kapanan takımlara karşı da daha iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum.Bu takım genç ve potansiyeli çok yüksek.Yeterki sabır gösterelim.Bu arada golden önce Nelsson Muslera 'ya geri pas yapmaktan vazgeçti, ileri oynadı ve gol geldi.Geri pasları maalesef bizim sonuca ulaşmamızda sorun oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi planlar var o maçlarda, odak artıyor. Nedeni bu.

      Sil
  9. Grubu ilk gördüğümde, ŞL gibi grup ama olsun bizim gençler için de tecrübe sınavı olacak, grup sonuncusu dahi olsak böyle büyük maçları oynamak, hele ki takımın oluştuğu ilk senede onlar için artı olacak dedim. Maşallah, Galatasaray'ın gerçek kimliğini yansıtıyorlar Avrupa'da. Unutmaya yüz tutmuş şanlı yüzümüzü bize hatırlattıkları için şimdiden teşekkürler. Daha iyi olacağız. Belli başlı eksiklerimizi de inşallah kapatabiliriz. Yedek kaleci, yedek sol bek vs.gibi durumları. Sistemsel sorunlar için hocanın dediği gibi, zamanla ileri adımlar attığımız aşikar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübe kazanmak bir yana, iddia da oluşturdular. Değerleri hatırlıyoruz.

      Sil
  10. Gogsumuzu gere gere Avrupa maclarini izliyoruz, hem de yeniden yapilanma senesinde, hem de pandemi sonrasi kriz ortaminda. Ayak tenisi hocasina yazar :)

    YanıtlaSil
  11. hücum tarafında halen gelişmesi gereken çok konu var ama en azından bir şeyi iyi yapabildiğimiz için hocayı övelim. Bu tip maçlarda oyunu tutmak, gol yememek ve puan almak da başarıdır. Ancak Galatasaray taraftarının beklentisi bu takımın oyunu rakip sahaya yıkıp orda oynamayı becermesi. Bu da zamanla olacak diyelim.
    Beklerden katkı almamız şart. Boey'in dönüşü bu anlamda önemli. Bence hoca Ömer'i de sola atmalı. PVA hiçbir şey yapmıyor. Hadi Yedlin en azından kendi kanadını kapatıyor. Ama PVA da o da yok.
    Ömer ve Boey beklere yerleşirse hücumda aradığımız genişlik de geri gelecektir. O zaman pas opsiyonların artması ve pas hatalarının, top kayıplarının azalması anlamına gelir.
    Devrede orta sahayı yedekleyecek Gedson veya benzeri bir hamle de bence bizi ligde şampiyonluk adayı yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mücadele, tempo, kat edilen mesafe, fizik kalite. Bunları üst düzey buluyorum.

      Sil
  12. Taylan'ın yerine 11e Gedson'u koyup Berkan Cica Gedson orta sahası da bir hayli heyecanlandırıyor beni. İki cigersiz orta sahaya Cica çok iyi olur gibi duruyor. Ne dersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de heyecanlandırıyor. Cicaldau bu sayede hücuma biraz daha fazla odaklanacaktır.

      Sil
  13. İşte bu fatih hoca 2 maçtır geçiş oyunu oynatıyor ve kısmende olsa başarılı olduğumuz sekanslar oluyor. Takımın zaten pas oyunundan ziyade geçiş oyununa yatkın olduğunu daha önce yazmıştım ki daha takımda formda taylan ve boey ile çok daha iyi olacağız. Sadece tek eleştirim diagne daha erken girebilirdi hatta maça başlayabilirdi gerçi bu eleştirimi diagne beşiktaş maçına ilk 11 başlarsa geri alırım. Ayrıca fatih hoca rakibi çok iyi analiz etmiş kanatları içte konumlandırıp top kanada açılınca kanatlar savunmak içün açıldı buna rağmen göbekten delici 3.bölgeye rakip pası 7-8 tane saydım bu konuda çok iyiler, kanatta ise oyun kurma potansiyelleri düşük. Fatih hoca bu yüzden efsane yine bir değişim içinde daha öncede yazmıştım hoca half soace ne olduğu bilinmezken oraları ülkemizde işleyen bek konumlandırıp oyun kurduran birisi bu değişimi görmek beni çok mutlu etti avrupa kimliği olan bir takım doğuyor bu sene takımdan çeyrek final bekliyorum kura şansıyla daha fazlasıda olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhammed'in hakkını yememek lazım hocam. Elinden geleni yapıyor çırpınıyor birşeyler için o da. Geri dönüş sinyallerini golleriyle verdi. Böyle bir durumda derbiye diagne ile çıkmak doğru olmaz. Hoca yine aynen devam diyecek ve Muhammedi sürecektir forvete.

      Sil
    2. Mostafa Mohamed'in son dönemdeki çıkışı etkili. Saha içi katkısı da yükseldi. Hava toplarını alıyor, pas istasyonu olmaya çalışıyor, önde presi var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir