14 Ekim 2021 Perşembe

Maicon'dan umutluydum tabii, o gün daha pozitif konuşuyordum


Maicon, 33 yaşına geldi ve boşa düştü. Başarılı Suudi Arabistan günlerinin ardından, şu sıralar kulüp arıyor. Brezilya Ligi'nde devam eder diye düşünüyordum. Olan bu olacaktır da, düşüşü nedense keskin oldu. Al-Nassr performansı oldukça iyiydi çünkü. Kupa kaldırdı, kaptan oldu. Galatasaray'daki kariyeri beklenilen gibi ilerlememiş olsa da, oralarda tutundu. Hatta kira sözleşmesi bittikten sonra, o yükselişinin ardından, 1.4 milyon avro'luk bonservisi beğenmemiştik. Düşük bir rakamdı.

1.5 yıllığına kiralamışlardı ve istikrarlı bir dönem geçirdi. Transferi için de ısrarcı hareket ediyorlarken, düşük bir bonservis kazanmayı kabul etmemiştim. 1.5 yıllık kiralama bedeli 1.7 milyon avro'ydu çünkü. Tabii kendisini 8 milyon avro'ya transfer ettiğimizi düşününce, yaşanan hayal kırıklığı büyük. Kendisini severim, karakterli futbolcu, katkısı da oldu ama böyle bir bonservisin ardından da beklenti bambaşka oluyor.

Transfer olduğu dönemi hatırlıyorum da, öncelik Acerbi'nindi. Şu an Acerbi'nin konumu, yıllar içinde yaptıklarını düşününce, transferinin gerçekleşmemesi kötü olmuştu. Lider, sol ayaklı, çok daha güvenilir bir stoperdi. O dönem 10 milyon avro da görülmüştü ama takımı bırakmamıştı. Sonra da, Östersunds maçlarını düşünerek, Maicon için acele edildi. Bu paraya ve o günün imkanlarına, çok daha iyisi başarılabilirdi.

Maicon'dan umutluydum tabii, o gün daha pozitif konuşuyordum. Ağır bir stoperdi de, ayağı temizdi, havadan oldukça iyiydi ve karakterli futbolcu. Ağırlığı, bazen hamle zamanlaması, özellikle Fatih Hoca göreve geldikten sonra sorun oldu. Fatih Hoca, stoperlerini orta sahaya kadar çıkarmayı sever. O sezonu Denayer / Serdar Aziz 2'lisiyle bitirdi mesela. Sonrasında ertesi sezon kiralanıyordu, son dakika takımda kaldı derken, koptu gitti zaten. Ozan Kabak da yükselince, Maicon dönemini kapattık. Ocak ayında da 1.5 yıllığına kiraladık.

6 yorum:

  1. Bu tarz ağır stoperler yaşla birlikte iyice yavaşlayınca çok ileri yaşları bulamıyor aktif futbol hayatında. Üçlü savunma veya derinde savunma yapan takımlarda tecrübesi ile bir şekilde idare edebilir belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Brezilya yapardı diye düşündüm yine de. Etiket var sonuçta.

      Sil
  2. Ağır olması en büyük dezavantajıydı.Açıkta yakalandığında hep gol yememize neden oldu. Bence 6 numara için daha uygun bir yapısı var.Belki Fatih Hoca idmanlara 6 numara olarak denemiş olabilir.

    YanıtlaSil
  3. boşa düşecek kadar kötü stoper değil. ilginç.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir