5 Ekim 2021 Salı

Olası başarısızlık da, geleceğini bir anda zedeleyebilir


Biraz Süper Lig de konuşalım. Enteresan hareketler var çünkü. Geride kalan 8 haftada, 9 tane teknik direktör değişti. Bu sayı artarak devam edecek, kimi 2. , 3. turları atacak. Klasik Türkiye gerçeği. Bu anlamda (en azından şimdilik) Giresunspor yönetimini takdir ettim. Başka takım olsa, böyle bir kötü gidişat sonrası Hakan Keleş'in görevine son verirdi. Onlar ısrar etti, takım da her geçen zaman üzerine koyarak ilerledi. Alt ligden gelmiş bir takımın, mevcut teknik direktörü için ısrarcı olması beni mutlu etti.

Antalyaspor'la yolları ayrılan Ersun Yanal son halka. Bekliyorduk bu değişikliği. Uzun vadeli bir sözleşmesi olsa da, ülkenin sabır gerçeği farklı. Sabredilmeli miydi dersek, onun yanıtını Antalyaspor taraftarı versin. Sonuç olarak iddialı, isimli bir teknik adam. Oynattığı futbolu beğenir, beğenmezsiniz. Geçen sezon sonuç almayı, bir kimlik oluşturmayı başarmıştı. Bu sezon ise beklentinin uzağında kaldılar ve yollar ayrıldı. Milli Takım araları, teknik direktör değiştirmek için ideal zamanlardır.

Ersun Yanal'ın yerine düşündükleri isim enteresan. Futbolcuları olan Nuri Şahin'e bu görevi vermeyi düşünüyorlar. Bu yazı yayına girdiğinde, belki de bu iş açıklanacak. Nuri Şahin'in futbol aklına inanırım ve bu ülkeye büyük hizmetleri olacaktır. Yaşı henüz 33, bazı şeyler için erken tabii. Yine de, teknik direktör mü yoksa idareci mi olur bilmem de, beklentimiz vardı. Şu aşamada Antalyaspor'un teknik direktörü olmak ise, alınabilecek en riskli karar.

Futbolcu / teknik direktörleri yer yer görürüz. Ülkemizde de denemeleri olmuş ama pek tutmamış bir iş. Bu görevi kabul etsen ve başarısız olsan, geleceğin için başlamadan büyük yara alırsın. Apar topar, plansız programsız bir hareket. Nuri Şahin'in öncelikle alabileceği tüm eğitimleri alıp, sonra bu işe kalkışmasını beklerim. Futbolu da bırakacağı söyleniyor. Belki de o eğitimleri almıştır tabii, bilmiyorum diyeyim. Beklentim var, şu aşamada aldığı risk ise büyük. Bizler için enteresan olacağı kesin.

12 yorum:

  1. Nuri Şahin ile anlaştıkları zaman büyük bir projeleri olduğu ve sadece futbolcu olarak değil ileriye dönük bir transfer olduğu belirtilmişti. Ingilizce, almanca ve ispanyolca biliyor ve spor ile alakalı bir üniversite bitirmiş diye biliyorum. Tahminen bunun planlaması yapılıyordu hatta sezon sonuna bile hazırlıyor olabilirlerdi. Erken oldu ama nitelikli biri beklenti yüksek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuri Şahin'i çok sever ve beklentim var. Türkiye şartlarını biliyorsun, umarım sabredilir :)

      Sil
  2. 5 yıllık bir sözleşme deniyor ama burası Türkiye burada yemez gibi geliyor. Nuri için beklentilerim senin gibi büyüktü abi ama büyük bir riske girdi bence erken atıldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antalyaspor da bu sabır işlerinde sabıkalı bir kulüp.

      Sil
  3. çağdaş atan bence daha iyi seçim olurdu.

    YanıtlaSil
  4. Bence Hamit Altıntop'la birlikte federasyonda çalışmalı. Türk futbolu için çok önemli bir isim olabilir.

    YanıtlaSil
  5. (Emre)
    Abi arada bir bøyle Galatasaray disi konular da guzel oluyor. Øzelikle ligimizde gerceklesen ønemli hadiseler, transferler ve ayriliklar. Umarim diger arkadaslar da begeniyordur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konular oldukça yazmaya çalışıyorum. Aslında rakipleri dahi yazarım da, bulaşmak istemiyorum :)

      Sil
  6. Ersun Yanal'ın teknik adamlığını oldum olası sevmemiştimdir. Fenerbahçe'de sağolsun jailson stoper ısrarı sonucu kadıköyde uzun yıllar süren kötü seriyi bozmamızın yolunu açmıştı. Bu tip saçma inatları ve değişik kararları var. 3-2 biten bu sezonki bjk maçında ilk yarının bana göre en iyisi gökdenizi oyundan alması fiyaskoydu. Sağdan dalga dalga gelen antalya top taşıyamaz oldu ve bingo; maç döndü. O gün bileti kesilmeliydi, gözümde hoca falan değil. Dakika 45'ten Skora yatmaya başlayan hoca , hoca değildir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski dönemi ise iyiydi. Sonrasında savunma takıntısı ortaya çıktı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir