10 Ekim 2021 Pazar

Oysa takım kalitesi düşmüş, iş bireysel yeteneklere bakıyordu


Cimbom Facts (@CimbomFacts), aktif futbol oynayan futbolcular arasında, Galatasaray formasıyla en çok asist yapan futbolcuları sıralamış. Arda Turan 77 asistle ilk sırada ve onu apayrı bir yere koymak lazım. Çünkü listenin geri kalanıyla uçurum var. Onu bir kenara bırakınca da, 30 asistle Yasin Öztekin öne çıkıyor. Yasin Öztekin, Galatasaray için iyi bir futbolcuydu. Yıllar içinde kadronun kalitesinin düşmesi ve onun da ilk şampiyonluk sezonunda yaptıkları beklentiyi arttırdı. Nedense o ekip içinde beğenilmeyen isimlerden biri oldu. Oysa takım kalitesi düşmüş, iş bireysel yeteneklere bakıyordu.

Feghouli 27 asist, Belhanda da 26 asist. Feghouli'nin Galatasaray'da 4. sezonu, insan ister istemez daha fazlasını bekliyor. Performansı o kadar istikrarsız ki, iyi olduğu anların sayısı az. Zirve dönemini hatırlarsınız, tek başına takımı taşıyordu. Bir de dip dönemleri var, şu an onun içindeyiz yine. Belhanda ise 10 numara algısıyla gelip, 8 numarada, bağlantı futbolcusu olarak yine iyi bir rakam yakalamış. Tabii mutlaka daha fazlasını bekleyen olacaktır.

Burak Yılmaz'ın 23 asisti var ki, bir forvet için gayet iyi rakam. Galatasaray'da, Fatih Hoca dönemlerinde çift forvet oynuyordu ve bu rakamın artışında onun da etkisi var. Ömer Bayram'ın da 23 asisti var ve bu rakamını değerli buluyorum. İyi bir sol ayağı var, kim ne derse desin. Tonla zafiyetini eleştiririz de, fazla anlam yüklemeyip, alternatif olarak bakınca da sorun ortadan kalkar. Ömer Bayram'ın takımda olmasından dolayı memnunum.

Aydın Yılmaz 22 asist yapmış, buna şaşırdım. Ne ara böyle bir rakama ulaştı bilmiyorum. İstikrarsız çünkü, kesik kesik performanslar. O da Fatih Hoca döneminde parlayan isimlerdendi. Bruma da 21 asist yapmış, o kadar kısa sürede. Galatasaray formasını doğru dürüst 1.5 sezon giydi diyelim. O 1 tam sezonda da, takım ona bakıyordu ve bence iyi iş çıkarmıştı. Fatih Hoca görevden ayrılmamış olsa, Bruma nereye evrilirdi çok merak ediyorum.

12 yorum:

  1. Sence Ömer Bayram Galatasaray seviyesinde bir futbolcu mu abi ? Bence sol bek için değil ama özellikle orta saha için iyi bir yedek oldu.

    YanıtlaSil
  2. Güzel yaşlar dilerim! Tüm emekler için çok teşekkürler, Galatasarayli olmak sayende daha da güzel.

    YanıtlaSil
  3. İlginç şekilde herkes eleştirirken ben yasini savunuyordum arkadaş çevremde :) bazı futbolcular vardır top ayağına gelince şöyle bir koltukta hareketlenirsiniz; bugün takımda o kim derseniz bazen kerem bazen morutan. O günkü takımda beni koltuğumda hareketlendiren adam yasin'di :) katkıları yadsınamaz, emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de savunurdum, iyi alternatifti ama çok yük yükledik.

      Sil
  4. Yasin o dönem yedek oyuncu diye alındı ve ona göre sözleşmesi vardı. Hamzaoğlu geldikten sonra öyle bir ivme yakaladı ki Hakan'la birlikte en garanti yerli oyuncu oldu(Selçuk ve Burak'ın taraftarla arası bozuk, performansları çalkantılıydı.). Sezon sonu hâliyle zam istedi ama yabancı sınırı kalktığı için yönetim de haklı olarak o zamı yapmadı. Bunun yanında Tarık, Yekta, Olcan, Semih, Koray, Umut gibi Yasin'in yarısı kadar oynamayan adamlar ondan çok daha fazla kazandı. Bence bu durum biraz Yasin'i bozdu ve kendini daha fazla öne çıkarmaya çalıştı. Yapamayacağı işler yapmaya çalıştı; gereksiz şut ve çalım denemeleri gibi. En sonunda da taraftara antipatik gelmeye başladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zam işleri hataydı, vermemek doğru. Oyuncunun isteği hataydı. Doğru anlamı yüklemedik maalesef.

      Sil
  5. Bruma çok iyi gerçekten çok kısa süre oynadi çok şaşırtıcı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 yılda şu istatistik.

      Sil
    2. Ve gecirdigi agir sakatliklar vs.ler yerel basinda ugradigi hakaretler, baskilar yabanci kuralindan dolayi kiralanmasi, bu para eder mi soylemleri resmen cehennemin icinden gecerek bu istatistikleri yapti Bruma, keske su anki imkanlarimiz varken gelseydi yanlis zamanda dogru profildi ve gercek potansiyeline ulasamadi Bruma.

      Sil
    3. Fatih Hoca devam edebilse, Bruma ile çok daha uzun çalışsa, farklı bir senaryo oluşurdu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir