6 Ekim 2021 Çarşamba

Son 2 sezondur ciddi anlamda yerliye ağırlık verdik ve sonucu bu oldu


Bayağıdır bu konuda gerilerdeydik. Son 2 sezondur, ciddi anlamda "yerliye" ağırlık verdik ve sonucu da an itibariyle, A Milli Takım'a en çok futbolcu gönderen takım olmamız. Berkan Kutlu, Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu ve Taylan Antalyalı, A Milli Takım formasını giyecekler. Halil Dervişoğlu her ne kadar, Kenan Karaman'ın sakatlığı üzerine çağrılmış olsa da, hatalarından dönmüşler diyeyim. Direkt olarak A Milli Takım'da yer alması gerekiyordu.

Berkan Kutlu burada müthiş bir çıkış yaptı ve hak ettiği noktada. Alanyaspor'daki gelişimi, Galatasaray formasıyla biraz daha öteye taşınmakta. Oradaki beklenti ile, buradaki beklenti farklı tabii. Galatasaray'da biraz daha işin tempo ve mücadele tarafında. Takımın ciğeri diyelim. Genç isim, geleceği açık derken, oldukça umutluyuz. Milli Takım'a yükselmiş olması değerli. Bu seviyeyi hak ettiğini kanıtladı.

Taylan Antalyalı ve Kerem Aktürkoğlu ise zaten bu seviyedeydi. Kerem Aktürkoğlu için şu olabilir, aldığı süre artmalı. Elinde bu tarz çok fazla kanat da yok. Cengiz Ünder var bir tek, 2. ismi sayamazsın. Kerem Aktürkoğlu gibi bir hücum potansiyelini kullanmamak da bana garip gelmiştir. Kilit açacak, seni hareketli kılacak ve hücumunu yükseltecek. Kuntz'un, Kerem Aktürkoğlu'na ciddi süreler vereceğini düşünüyorum. Hatta Berkan Kutlu için de bu geçerli.

Galatasaray'a gelirsek. İlerleyen dönemde, Milli Takım'a başka isimleri de taşıyabiliriz. Barış Alper Yılmaz şu an Ümit Milli Takım forması giyiyor ama yakın zamanda o da bu seviyeye yükselebilir. Potansiyeli yüksek, geldiği gibi katkı vermeye başlayan bir isim oldu. Yerli transferleri de devam edecektir. Uzun zamandır, 4 isim birden Milli Takım'a vermemiştik. Genelde yabancı ağırlığıyla oynadık ki, bu da doğaldı. 

8 yorum:

  1. Son yıllarda bir isim çağrılıyordu genellikle o da camianın ismi yer alsın listede diye düşünülerek çağırılıyordu. Bu 4 oyuncu da sonuna kadar hak ediyor orada olmayı.

    YanıtlaSil
  2. Halil'i çağırmamak tam skandaldı, futbol camiasında bu konuda eleştiri almadığı mecra ve kişi kalmadı. Futbolla ilgilenen 10 kişiden 9.5'i halili çağırması gerektiğini söyler, neye göre çağırmadı anlamadım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinde daha yeteneklisi de yok yani, ben de anlamamıştım.

      Sil
  3. Rize maçını statta izledim. Halilin ne büyük yenetenek olduğunu canlı görğnce daha iyi anladım. Bizim Halil i almamız mümkün değil gibi geliyor bana keşke bir opsiyon olsaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok uç potansiyel. 2. yarıda kaçırdığı gol belki karşı karşıyaydı ama orada topu kontrolü, 2 kişiyi ekarte edişi müthiş olay.

      Sil
    2. nefis işler yapıyor ama bitirmeyi de öğrenmeli artık.

      Sil
  4. Muhammed demir y da adem buyuk ten birsi de olmaliydi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir