24 Ekim 2021 Pazar

Şu an ana sorun, hücumda güçlü bir organizasyon oluşturmak


Fuat Çapa göreve yeni geldi ve bu kadar kısa sürede takımı tanıyabilme şansı yok. İlk maçından, çok büyük değişimler de beklemiyordum. Çıkan 11'e bakınca, klasik kontrol 11'i. Fuat Çapa da bunun üzerinden devam ederek, aman kaybetmeyelim düşüncesiyle takımını sahaya sürdü. Aynı eleştirileri tekrar yapacağız. Osman Çelik, Diomande, Hasan Kılıç 3'lüsüyle orta sahanın merkezindeki yaratıcılık 0'ın altında. Böyle bir merkezi olan takımın da, pozisyon üretebilme şansı çok yok.

Tomane eksik, rakip ceza sahası içinde de hakimiyetin yok. Oyunu kanatlara yaysan ne fayda, ceza sahası içinde yoksun. Bah'ı çözemedim mesela, özelliği nedir? Yasin Öztekin ve Fofana'nın bireysel çabasına bakarsın böyle. Onlar da bir arada iyi olmuyor, hangisi sağ kanata geçse etkisi bitiyor. Gökhan Karadeniz oyuna girdiğinde sevindim, en azından şut tehdidini hatırladın, biraz daha hücuma baktın. Yine organize olamadın ama iyi kötü bir baskı işte.

Hücumu çözmek lazım. Şu an ana sorun, orada güçlü bir organizasyon oluşturmak. Sürekli 4-3-3 oynanıyor ve Savicevic gibi bir ismin yokluğunda da, orta saha adına "yaratıcı" bir alternatif yok. Bu da transfer zaafıydı işte. 4-4-2'ye dön mesela, çift forveti dene, biraz daha rakip yarı sahasında çoğal, topu tutmaya çalış. Kanatlara yıkarsın oyunu, orada güçlü kal. Bu bir formül. 4-2-3-1 de oynayabilirsin, yeter ki 4-3-3'den sıyrıl ve hücum organizasyonunu geliştir.

Formsuzluklar da var. Hasan Kılıç düştü mesela. Bekleri övüyorduk, oradan da katkı gelmiyor. Stoper rotasyonu da kalitesiz derken, oyunun 2 tarafında problem var. Böyle geniş ve alternatifli kadronun, bazı noktalarda eksik kalması, transferi planlayanlara yazacak. O eksikler de, her şeyi 0'la çarpabilir. Şu an, ligin 2. yarısına kadar gemi nasıl karaya yanaştırılır ve yarışta kalınır bunu düşünelim. Fuat Çapa'dan çok umudum olmasa da, umarım başarır.

Artık rutinimiz oldu diyelim.
Blog'daki tanıtımlara da 1-2 tık atmanızı bekliyorum.
Bu anlamda vereceğiniz destek de çok kıymetli..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir