26 Ekim 2021 Salı

Taylan Antalyalı formsuz, Berkan Kutlu da 8 numarayken, pas aksiyonunda kısıtlı


Lokomotiv Moskova ile Beşiktaş maçının farkı, "kaleci" performansı üzerinden dahi açıklanır. O gün de akan oyunda pozisyon vermedin, Beşiktaş karşısında da vermiyordun. Önce kaleci hatası, sonrasında duran top ve maçı kaybetmiş oldun. Kalecileri yer değiştirsen, sonuç farklı olacak. Yine de bir fark daha var. O da lig adına, Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu 2'lisinin aynı anda sahada olmaması gerekliliği.

Rakip Beşiktaş olsa da lüks kalıyor. Yine oyunu tutabilir, en kötü ihtimalle beraberliği alabilirdin. Hatta o hatalar gelmese, maçı da kazanabilirdin. Buna rağmen, topa sahip olma ya da hücum adına verimlilikten söz etmen imkansızdı. Taylan Antalyalı formsuz, Berkan Kutlu da 8 numarayken, pas aksiyonunda kısıtlı. Cicaldau da bu ortamda yalnız kalıyor ve hücum adına tek başına çabalıyor. Gedson Fernandes tarzı bağlantı olacak orta saha lazım derken, bunu görerek yorumluyoruz.

Orta sahada çok fazla pas hatası yaptık. Ligde, biraz daha fazla topa sahip olabilmek gerekiyor. Bizim geriden oyun kurmamız da problem, bunun da nedeni Taylan Antalyalı ve bekler. Berkan Kutlu oynarken çok mu iyi oyun kuruyor dersek, elbette hayır. Yine de 8 numaraya biraz daha bağlantı olabilecek, ofansı güçlü bir isim koyabilirsin. Morutan mesela, seni hücuma taşır. Geriye de gelir, iyi top kullanır, seni oradan çıkarabilir.

Beşiktaş, Josef / Texeira / Pjanic merkeziyle oynuyor. Josef, öyle bir 6 numara ki, bu 2'liyi tek başına taşıdı. Oyunun merkezinde, kaliteli ayaklar. Sen topu onlara bu denli bırakırsan, onlar da oynar. Sürekli rakibi bozmayı düşünürken, bu ayakların kolay top kaybetmeyeceğini unutmamak lazım. Sen biraz daha fazla topa sahip olsan, Josef'in tek başına savunma katkısı yeterli olmayacaktı. 2-1 sonrası oluşan baskıda, bazı şeyler net şekilde ortadaydı.

Bir de, topa sahip olduğun kısıtlı anlarda da çok fazla basit pas hatası yapıyorsun. Taylan Antalyalı özellikle, felaket haldeydi. Berkan Kutlu da 8 oynarken, pas aksiyonunda o kadar iyi değil. Cicaldau da yalnız, kötü günü olabilir. Cicaldau'nun attığı gol, onun imzası nitelikte. Bağlantı olsa, Cicaldau'yu da hücuma biraz daha yaklaştırmak mümkün olacak. Kısıtlı kullanıyoruz. İşini iyi yapsa da, hücuma biraz daha odaklanabilmeli. Tabii bu orta saha yapısında, bunu yapabilmesi zor.

6 yorum:

  1. Taylan bu kadar kötü oynarken neden Ömer Bayram 'ı veya Emre kılıç 'ı almadı anlamıyorum.Değisikliklerimiz hep aynı.

    YanıtlaSil
  2. Devre arası gedson gelirse orası çözülecek gibi hem elimiz de genişleyecek orda. Gedson hiç oynamıyor sonradan bile girmiyor galiba takımında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bağlantı kurulduğu an, balans ayarı tutturulur.

      Sil
  3. hiçbir maçta 3 orta saha ile oynamanın manası yok. Fatih hocanın 4-3-3 takıntısı taktiksel olarak bizi hücumda etkisiz yapıyor.
    bekler yokken geriden pasla çıkma ısrarı cabası.
    Berkan-Cica-Moturan tarzı bir kurgu sağ kanatta Oğulcan - Barış ile bu takım daha güzel top oynar.
    Ama sol bek, kaleci eksikliği hala devam ediyor maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa'da oyna, orada doğru oyun bu. Ligde gereksiz buluyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir