Galatasaray'ın oynamaya çalıştığı oyunda beklerin önemi büyük. Fatih Hoca da maç sonu bunun altını çizdi. Geriden oyun kurmayı seven bir takımken, beklerken o katkıyı alamamak problem. Hücumda da aynı sorun, beklerin katkısı yine yok. Yedlin'i son maçlarda, defansif katkısı üzerine överken, Larin karşısında yıkıldı. Topla mücadele değil bu, ceza sahası içinde fizik noktasında. van Aanholt da o kadar hücum katkısı veremiyor ki, hakkında fazlasıyla düşündürüyor.
Boey'in farkı büyük olmuştu. Defansif bir bek beklerken, daha çok hücumu ile öne çıkmıştı. Tempolu, sağ kanadı sürükleyen, çizgiye inebilen, atlet bir bek. Yerine Yedlin oynarken, hücumu kaybetmiş oluyorsun. van Aanholt konusunda ise, belki de sürekli 11 başlamasının etkisi. Dinlendiremediğimiz belki de tek isim. Israr ediliyor, o da iyi bir çizgi yakalayamadı. Hücumda bazı noktalarda kısıtlı kalabileceğini düşünüyordum da, bu kadarı olmamalı.
Tecrübeli bir bek. Savunmada yine yer yer etkisi oluyor, geriden çıkarken katkı verebiliyor. Top rakip yarı sahaya geçtiğinde ise, olabildiğince kararsız. Teknik problem, pas aksiyonu aksıyor, orta kalitesi iyi durmuyor. Duran topların da başında ama, henüz etki göremedim. Hücumda katkı alamayacaksak, van Aanholt gibi bir profile gerek kalmıyor. Ömer Bayram oynar, en azından orta kalitesi daha iyi deriz. Sol bek problemi ciddi anlamda var.
Şu an Boey dönse de, en azından sağ kanattan gelebilsek diyorum. Sol bek hadi dengeleyici olsun, van Aanholt'u savunma katkısıyla konuşalım. Orada fena durmuyor, Ghezzal karşısında kötü değildi. Nagatomo değil bu adam ki, Nagatomo da hücumda yer yer ciddi katkı veriyordu. van Aanholt'tan hücum katkısı alabilmek gerekiyor. Ya da transfer formülü işleyecek. Tüm transferler iyiyken, sol bekte aynı başarıyı yakalayamadık.
Takım da öyle bir durum var ki gençler tecrübeli oynuyor tecrübeliler genç gibi hatalar yapıyor gençler hataları telafi etmeye çalışıyor
YanıtlaSilAynen öyle.
SilKatılıyorum, gençler hata yapsın sabredelim de sezon başından beri en kötü iki oyuncumuz Muslera ve PVA onlara napalim? Ikisi de en çok kazananlardan, serbest düşüşte ve 3 senelik sözleşmeleri var, 2 sene sonra ne halde olacaklar? Şu ikisine verdiğimiz maaşla çok elit bir 6 numara getirebilirdik. Üzülmemek elde değil
SilBen ömer'e razıyım artık. Hayatımda van anholt kadar boş beleş topçu görmedim. Dün aldığı her topu kaybetti, tek bir olumlu hareketi yok. Hocanın ben artık ömeri 11'e koyacağı düşüncesindeyim. Van annholt sabır sınırlarını zorluyor artık.
YanıtlaSilŞu an ben de razıyım, en azından orta kalitesi deriz.
Silvan aanholt'dan ne zaman çıksak o kadar iyi. aldığı yıllık ücret yaklaşık 2m€. 500bin€'ya aynı katkıyı verecek bi scout tarzı hamle bulunur. hatta yerlide olur. umut meraş'ın dün kestiği ortayı iki aydır açamadı. ömer bayram'ı tercih ederim artık. zaten takımın her yeri gençken sol beke 31 yaşındaki bi oyuncuyu almak da ayrı saçmalık.
YanıtlaSilTutmadı işte. O an da fırsat görerek aldın.
SilGeçen bir yazının altına "çok defosu var yakında van aanholtu gönderecek yer arayacağız" demiştim. Maalesef neredeyse şimdiden o duruma geldik.
YanıtlaSilBakalım ne olacak.
SilHücumda hem toplu hem de topsuz olarak her tercihi hatalı. Savunmada ise, gözü görmüyor denen Carole arkasına bu kadar adam kaçırmıyordu. Sene sonu PvA, Babel ve Feghouli'den çıkıp, Muslera'yı da mümkünse rotasyona alacak bir yerli kaleci almamız lazım. Tecrübeliler bizi fena şekilde yakıyor bu sezon.
YanıtlaSilHaklisin ben halen Muslera'nin o yanlis cikisi nasil yaptigina sasiriyorum inanilmaz kötü bir gol yedik gercekten.
SilKaleci işi, güvenlik sorunu tadına geldi.
Silama romanya ama ukrayna bi sol bek bulamadık mı bunun yarı maaşına.. çok ilginç! yazın yapılan en büyük hata.
YanıtlaSilBulamadık mı, bulmadık mı bilmiyorum.
SilBoey sakatlıktan nasıl dönecek çok merak ediyorum. Umarım eski formuna çabuk kavuşabilir
YanıtlaSilBen de merak ediyorum. Hala ses seda yok.
SilHoca, bazı takviyeler yapılacağından bahsetti, özellikle de Avrupa'da gruptan çıkmayı da göz önünde bulundurarak. As oynayacak potansiyelde bir sol bek, Muslera'ya ciddi bir alternatif, bir de 6 numara arayışı bekliyorum açıkçası.
YanıtlaSilTakviye gerekli, gençleşme devam etmek zorunda.
Sil