9 Ekim 2021 Cumartesi

Türkiye 1-1 Norveç, kazanmak zorunda olduğun maçtaki görüntü bu mu?


Kuntz Hoca'nın ilk maçından, çok büyük beklentilerim yoktu. Kadro seçimine bakınca, belli ki bazı tavsiye ve etkilerin altında kalmıştı. Yeni geldi, bir anda ipleri eline alması zor. Yine de biraz daha iyisini bekliyor insan. Özellikle de kenar hamleleriyle. Ozan Tufan / Berkan Kutlu değişikliğinde, ön alan enerjisini arttırma düşüncesi mantıklı diyeyim de, Burak Yılmaz / Hakan Çalhanoğlu'nun oyunda kalıp, Cengiz Ünder / Berat Özdemir'in çıkmasını anlamadım mesela. Cengiz Ünder'i kenara alıyorsun, en önemli hücum ayağın.

Hamle basitti. Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu kenara gelecek, Halil Dervişoğlu / Yusuf Yazıcı oyuna girecek. Hücumda bir bağlantın yok, Burak Yılmaz kopuk ve etkisiz oynuyor. Hakan Çalhanoğlu da çok etkisizdi. Sen Cengiz Ünder'i oyundan alıp, Yusuf Yazıcı'yı bir de kanada atıyorsun. Taylan Antalyalı da oyuna girdi bu arada. Galibiyet aradığın ve çok kritik eksikleri olan Norveç'e karşı, önceliği güvenlik adı altında açıklayamazsın.

Berat Özdemir / Ozan Tufan 2'lisinden 1'i de fazlaydı, Berkan Kutlu / Taylan Antalyalı 2'lisinden 1'i de. Berat Özdemir, 2. yarıda seni bir şekilde öne doğru taşıyor, sekenleri topluyordun. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu 2'lisi Galatasaray'da da bir arada oynarken benzer şeyleri eleştiriyoruz.  Hücum ararken, seni öne taşıyamayacak orta sahalarla skor aradın. Üstüne hücum adına yanlış değişiklikler derken, beraberlik şu maça iyi sonuç. Haaland veya Sorloth'dan sadece 1'i sahada olsa, çok rahat kaybederdik.

Maça da iyi başlamıştık. Müthiş bir baskı, rakibi hataya zorluyoruz ve erken gol bulduk. Vites niye düşüyor o an? Burak Yılmaz o kadar kötü ki, hücumda bağlantın yok zaten. Vites de düşünce, iş sadece Cengiz Ünder ve Kerem Aktürkoğlu gibi bireysel yeteneklere baktı. Bağlantı yok, topu rakip yarı sahada tutamıyorsun. Norveç de her geçen zaman kalemize biraz daha gelmeye başladı ve bir noktadan sonra da kontrolü kaybettik. 2. yarıda baskı oluşturduk gibi oluşan görüntüler suniydi.

Net pozisyonun da yok. Hücum aradığın, kazanmak zorunda olduğun maçta maalesef kötü tercihler vardı. Kenan Karaman sakat deniyordu, yerine Halil Dervişoğlu alındı denildi. Bir baktık ki Kenan Karaman oyuna giriyor. Bal gibi Halil Dervişoğlu'nu unutmuşsunuz işte. Şu maçta oyuna alsanız da, onun sayesinde kazansanız, bu hatanız yüzünüze vurulacak diye mi korktunuz? Hocaya bir şey demiyorum yine de. Umarım gereken sabır gösterilir ve ipleri eline alır.

6 yorum:

  1. Kuntz hoca bence başlangıç için güzel bir kadro seçmiş, ben beğendim. Fakat cengiz oyundan alınınca; hani bu sezon ts-gs maçının ilk yarısında morutan'ı oyundan çıkarken görüp şok olmuş gibi şok oldum. Senin rakip kaleye gidebileceğin en iyi ayağını sen tutup oyundan alıyosun, keremin bile çıkmasını anlardım ama cengize bir gram dahi anlam veremedim. Zaten çıktıktan sonra gördü herkes takım daha da kötüye gitti kaleye bile gidemez olduk. Bu arada Yusuf'un yay üzerinden iki şutu var dağlara taşlara, cengiz olsa onlardan birini köşeye takmıştı bile. Kuntz hocaya notum başlangıç için geçer not, ikinci yarı fiyasko.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadro secmekten kasıt 11 değil, genel kadro anlamında.

      Sil
  2. şenol güneş ile bitmeliydi bu 4 maç.
    yeni hoca boş yere tepki çekti şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitebilirdi. Şu maçlar kredi eksiltir, o doğru.

      Sil
  3. Cengiz'in oyundan alınması zaten sallantıda olan takımı iyice geriye attı. Ben Hakan-Yusuf değişikliği bekliyordum. Gole ihtiyaç olan anlarda da Kenan Karaman'ın girmesi çok saçmaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm değişiklikler hataydı. İnanamadım..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir