28 Ekim 2021 Perşembe

Yeni sezonda, Cicaldau'ya 10 numaralı formanın verilmek istendiği yazılmış


Bu sezona yönelik en doğru kararlardan biri, 10 numaralı formanın kimseye verilmemesiydi. 10 numara algısı, Galatasaraylılar adına farklı boyutlara ulaşmıştı. Özel forma elbette, gururla taşınsın isterim. Yine de üstünde çok durmam. Bizde ise beklenti arşa çıkartılıyor ve futbolcu da o formayı almaya korkar hale geldi. Cicaldau'nun bu yönde bir hamlesi oldu diye aklımda. Transfer olduğu dönem konuşulsa da, 10 numarayı istemediği yazılıyordu. 10 numara boşta olsa da, 33 numarayı seçti.

Sonra Morutan transfer oldu ve 3 forma numarası üstünden, tercih taraftara bırakıldı. Taraftar da 10 numarayı tercih etmeyerek, bu sezona yönelik düşüncesini belli etti. Bence yine iyi hareketti, beklenti arşa çıkacaktı. Genç futbolcular, zaten beklenti var, daha da ağır bir tablo oluşturmamak gerekiyor. Ocak ayı ya da gelecek sezon 10 numarayı alan biri çıkar tabii. 2 sezon üst üste sürmez bu tablo. Belki de mevcut gençlerin, önce bir şeyleri kanıtlaması isteniyor.

Yeni sezonda, Cicaldau'ya 10 numaralı formanın verilmek istendiği yazılmış. Oyun anlamında, takımın lideri olması gerektiğini düşünüyorum. 10 numaralı forma bunu pekiştirebilir de. Klasik bir 10 numara değil, daha çok orta sahanın merkezinde, bağlantı gibi oynamaya çalışıyor. Belhanda bu uğurda yendi, neyse ki Cicaldau o süreci yaşamıyor. 10 numara beklentisi ve algısı da değişiyor belli ki. 10 numaranın, yeni sezonda yakışabileceğini düşünüyorum.

Tabii biraz daha ayakları yere basacak. Bu kadar naif olmayacak en basitinden. Saha içi lideri diyorsak, onun olan penaltıyı kimseye bırakmayacak. Zamanla büyüyecek tabii, ısrarla yazıyoruz. Gençler tecrübe kazanacak, büyüyecek. Kimi doğuştan lider de, kimi zaman içinde o özelliğini arttıracak. Galatasaray'ın kabuğu değişmeye devam edecektir. Bu değişimin yüz aklarından biri de Cicaldau olacak.

7 yorum:

  1. Çok kafaya takıyoruz bu on numara meselesini. Stoperlerden birine verelim gitsin. Marcao veya Nelsson'dan biri giysin bence seneye. Ya da Muslera:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takıyorlar, haklısın. Ben o kadar anlam yüklememe taraftarıyım :)

      Sil
  2. 10 numara adayım Feghoulidir en azından hakettiği eleştiriyi alır da taraftar yanında durmaktan vazgeçer :) Acayip kıl oluyorum

    YanıtlaSil
  3. Cicaldou Belhandaya göre skora doğrudan etki bakımından daha ileride ve istikrarlı; Gedson veya Berg gibi bir ismin dahil edilmesi sonrası pozisyon olarak ta 10 numaraya geçebilir, bir de Andre İvan transferi olursa Halil, İvan, Morutan'ın yarattığı pozisyonların tamamlayıcısı olarak çift haneli gol rakamlarına rahatlıkla ulaşabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özelliği o çünkü. Aslında geride kullanıyoruz, daha öne atabilmek lazım Cicaldau'yu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir