15 Kasım 2021 Pazartesi

Abdülkerim Bardakcı & Galatasaray, Marcao sonrası adına mı plan?


Halil Akbunar'ın transferi konuşulsa da, Göztepe'de kalacak olması daha olasıydı. Öyle de oldu. Aynı tablo, Abdülkerim Bardakcı için de yaşanabilir. Transferi konuşuluyor, Galatasaray ve Beşiktaş istiyor deniyor da, Konyaspor'da kalması bana daha olası geliyor. Sezon sonunda sözleşmesinin bitiyor oluşu, bu haberlere gebe. Sözleşmesini uzatmayacağı ve şampiyonluk hedefiyle oynayan takımlara gideceği düşünülüyor. Ben ise Konyaspor'da kalmasını bekliyorum.

Ülkede, değerini geç bulan futbolculardan biri olduğunu söylemiştik. Konyaspor çıkışlı olsa da, uzun yıllar çeşitli alt lig takımlarında kiralık olarak forma giydi. Hepsinde de iz bırakmıştır. 2 tane Samsunspor dönemi var mesela, performansları unutulmamıştır ve burada da çok sevilir. Nihayet Konyaspor'a döndüğümüz dediği yıl 2020'ydi ve yaş 26'ya gelmişti. Normal şartlarda, bir futbolcuyu bu kadar bekletmezler ve alt liglerde böylesine parlamışken, bonservisi verilir, gider. 

Konyaspor'da şans bulmaya başladığı andan itibaren, ülkenin en istikrarlı stoperlerinden biri oldu. Yurt dışında oynayan, çok iddialı stoperlerimiz var. Öyle bir rotasyon var ki, böyle isimleri Milli Takım adına konuşamıyoruz. Oysa konuşmak lazım. Sol ayaklı, pasör bir stoperden bahsediyoruz. Değeri de bu noktada oluşuyor. Geriden oyun kurabilmesi, sol stoper oynaması ve istikrarıyla, yabancı kuralı da zorlamaya başlamışken, değerine değer katıyor.

Galatasaray'da Marcao var. Haliyle de transferi halinde, onun arkasında kalacaktır. Alpaslan Öztürk'ü sağ stoper için alternatif yazarken, sol stoper adına bir isim düşünülüyor olabilir. Gerçi Luyindama ile de sözleşme uzatıldı. Yeni bir stoper transferini olası görmüyorum. Marcao gidecek de, alternatif mi düşünülüyor dersek, bence aralarında kalite farkı var. Yabancı kuralı zorluyor da, Marcao'nun önemi çok büyük. Beşiktaş için daha mantıklı oysa, orada direkt olarak ilk 11'deki yerini hazır görüyorum.

Golcü de bir stoper. Stoper için "gol" atmasını arar mısınız derseniz, atsa fena olmuyor işte. Repertuar neticesinde, kolda bilezik. Geçen sezon 3 gol 4 asisti vardı, bu sezon ise 13 maçta 3 gol 1 asiste ulaştı bile. Geçen sezon yer yer sol bek kullanıldığı da oldu. 1.84 boyu var, stoper için uzun değil de, boyuna göre sıçraması iyi ve duran toplarda fırsatçılığı var. Alpaslan Öztürk de böyleydi. Attığı penaltıların haricinde, duran toplardan da çok gol kovalardı.

2 yorum:

  1. Denizli'de kiralık oynarken çokça canlı izlemiştim o zamanlar bile göze çarpıyordu ve almak için çok uğraşmıştık ama konya vermemek için çok diretti ne kadar haklı olduklarını şimdi görüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samsunspor'da 2 ayrı kiralık dönemi var. Söylediğin her şey burada da yaşandı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir