12 Kasım 2021 Cuma

Alexis Beka Beka & Galatasaray, plakasının alındığını tahmin ediyorduk


Galatasaray - Lokomotiv Moskova serisinde, gözümüze çarpan 1 numaralı isimdi. Hatta muhabbetini de yaptık, Fatih Hoca bu futbolcunun plakasını almıştır diye. Aynı durum, Galatasaray - Benfica serisinde de yaşanmış, o dönem için de Gedson Fernandes, Florentino Luis gibi gençleri konuşmuştuk. Bu yaz dönemi de, her 2 futbolcuyu birden transfer etmek için çok uğraşıldı. Beka Beka'nın transferi kolay değil tabii. Bu yaz dönemi, Caen'den 6 milyon avro karşılığında aldılar ve onlar adına ciddi bir yatırım.

Plakası alındı tabii, ilerleyen dönemde, transfer konusunda adını tekrar anabiliriz. Hatta bu işi yaz döneminde konuşabilmeyi dilerdim. Gençlere yatırım yaptık, ağırlıklı olarak scout ağını kullandık ve 6-8 arayışı da vardı diye biliyorum. Gedson Fernandes'i öylesine kovaladık ki, belki de arada birçok fırsat kaçtı. Beka Beka da onlardan olabilir. İhtiyacı karşılardı çünkü. Orta sahada bir bağlantı sorunu var ve bunu giderebilirdi. Ya da 6'ya çekerdiniz, orada hem oyun kurulumunda, hem mücadelede işinizi görürdü.

Ciğersiz diye ifade edeceğimiz, oldukça tempolu, hareketli bir orta saha. Galatasaray'la oynadıkları 2 maçta da bana göre takımın en iyilerinden. Bir an olsun durduğunu görmedim, tek başına yapabileceği en iyi mücadeleyi yaptı. Rakibi bozma, top kapma, top ayağındayken iyi kullanabilme. Henüz de 20 yaşında. Ciddi bir geleceği var ve bu tarz transferlerde de ilk adres siz olmalısınız. Ciddi bir rakama gittikten sonra, bu transferi konuşabilmek o kadar kolay değil.

Bu tarz orta sahaları seviyoruz. "Ciğersiz" diyeceğiz, müthiş tempo yapacak, rakibe nefes aldırmayacak. Bizde de bu tarzda Berkan Kutlu var mesela, onun da adı şimdiden Avrupa'nın iddialı takımlarıyla anılmaya başladı. Oraya bu tarz 1 ismi daha ekleyebilirsek, orta sahanın mevcut "tempo" gücü, akıl almaz seviyelere gelecek. Berkan Kutlu - Cicaldau arasına ara taşını arıyoruz diyeyim. Tecrübeli biri mi gelir, genç mi olur inanın bilmiyorum.

7 yorum:

  1. Moskova demişken uefa itiraz ile ilgili açıklama yaptı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İtiraz yürürlüğe girmemiş, zamanında başvurulmamış sanırım. Zaten bir şey de beklenmiyordu.

      Sil
  2. Abi bizim taraftarın ısrarla berkanın yerine 6 ve 8 istemesine ne diyorsun?Şuana kadar yapılan transferler içinden belki de en iyisiydi :) Taraftar değerini bilmiyor adı berkando reges olsa taraftar tapardı muhtemelen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan'ın yerine birini istemesine ben de tavım :) Benim isteğim, Berkan Kutlu'nun 6 oynaması ve bağlantı olabilecek bir 8 alınması. 6 değil.

      Sil
    2. Gedson üzümlü kekim :)

      Sil
  3. Bizim maçlarda çok iyi oynadı özellikle ilk maçta daha çok beğendim ben. 6 milyon bonservis çok ideal bir para. Bu dakikadan sonra bizim almamız çok zor. Ama orta sahada hem mücadele eden hem oyun kuran oyuncu olarak çok iyi iş çıkartıyor. Çok işimize yarardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Loko'ya gitmeden önce o hamleyi yapmalıydı, artık o tren kaçtı. Tabii bu tarz birçok isim vardır. Biz de aldık bu yönde isimler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir