14 Kasım 2021 Pazar

Assunçao gider diye düşünürken, 2. ya da 3. isim kim olabilir diye bakmak lazım


Ocak ayında transfer yapılacağını konuşurken, eldeki bazı yabancılardan da çıkmak gerektiğini unutmamak lazım. Bakıyorum da iş 1 yabancı değil, en az 2, hatta yerine göre 3. Assunçao gider diye düşünürken, 2. ya da 3. isim kim olabilir diye bakmak lazım. Babel için de Konyaspor'un teklif yaptığı, başka tekliflerin de olabileceği konuşuluyor. Sözleşmesinin son aylarına girerken, bugünden bulabileceği garanti kontrata hayır demez.

Sezon sonu ne olacağı belli olmaz. Ocak ayında gelecek teklif, yazın olmayabilir. Bu durum Feghouli adına da geçerli ama açıklamalarına bakınca, ayrılmaya pek niyeti yok. Yeni sözleşmeden dahi söz ediyor. Gençlere saha içinde liderlik etme gibi bir arzusu varmış. Ocak ayında ciddi bir teklif alsa, sezon sonunu beklemeyebilir de, o da olmayacak gibi. Kullanılmaya başlandı, bu yüzden de ayrılacak yabancılar arasında onu görmüyorum.

Yedlin de gidemez. O da iyi kötü ayakta kalmaya, alternatif olabilmeye başladı. Bünyamin Balcı için ilgi olabileceği yazılıyor, sağ bek için yabancı isim olmaz. Boey de umarım sakatlıkları atlatır ve güçlü döner. Sağ bek rotasyonu tamam, sol bek alınır mı dersek de, bir ihtimal diyelim. Transfer işi de oldukça karışık. Gedson Fernandes ya da muadili isim derken, bir de Dennis Man ihtimali belirmiş. Beklemiyordum mesela.

Oğulcan Çağlayan için de Gaziantep FK'ya gidebileceği konuşuluyor. Apayrı bir hikaye zaten. Son zamanlarda maç kadrosuna dahi alınmıyor ki, bu geniş kadro içinde doğal. Yine de, ufukta Afrika Uluslar Kupası var ve Mostafa Mohamed de orada olacak. Haliyle de forvet alternatifi ihtiyacı doğabilir. Oğulcan Çağlayan'ı o açıdan tutabilirsiniz. Transferi zaten apayrı bir hikayeydi. Giderse de şaşırmam, en azından kiralık olursa iyi olur. Futbolcunun da oynamaya ihtiyacı var.

10 yorum:

  1. Babel, Mostafa ve Assuncao'yu (kiralık) gönderip Bodo'dan eski göz ağrılarımız Berg ve Botheim'in yanında Solbakken'i alıp bitirelim transfer olayını. Berg son iki yildir her yaz ve kis transfer doneminde bize yaziliyor, Botheim'i Roaenborg doneminden beri izliyoruz, ki Haaland'ı almaya calistigimiz yıl Botheim Galatasarayda haberleri çıkmıştı. 19-20 doneminde Bodo'nun iki kanat oyuncusunu da Hauge ve zinckernagel) istemiş ve alamamıştık, biri Milan'a diğeri Watford'a gitti, onların veliahtı Ola Solbakken'i de istediğimiz konuşuluyor. Umarım bu transfer donemi nihayet Bodo'dan istediklerimizi alırız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Assunçao'nun bonservisini alıp da mı kiralamaktan bahsediyorsun. O da kumar gerçi, iyi paralar. Garanti yatırımlar lazım, genç alıyor olsan dahi. Assunçao o ışığı bizde vermedi.

      Sil
    2. Bence oyuncuyu ikna edip ikinci yarı için oynayacağı bir klübe kiralayabiliriz, bonservisini almak için haziran ayına kadar süremiz olacak, 3,5 milyon euro riske girmeye değer bir rakam.

      Sil
    3. Olabilir tabii de, opsiyon durumuna bakmak lazım. Ne olacak, ne bitecek. Bahsettiğin gibi olmaz o iş.

      Sil
  2. Assencao için 3m ideal aslında zarar etmek zor hollanda ligi tarzı bir lige kiralanip parlatilabilir. Ayrıca hemen vazgeçmek ne kadar mantıklı büyük potansiyel ve topla ılişkisi o potansiyeli gösteriyor sorun ayakta kalabilmesinde, sezon sonu girdiği mucadelerde 5-6/10 tarzı bir oran yakalarsa fatih hoca da tutmak isteyecektir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdeal tabii de, döviz kuru ortada. Başka isimler de alacaksın. Maddiyat önemli.

      Sil
  3. Asunçao büyük hayal kırıklığı oldu gerçekten, özellikle çevre kontrolü konusunda kanayan yaramızı durduracağımızı düşünmüştüm izlediğim kadarıyla. Şans bulamıyor belki bulsa bişeyler olacak ama ben bu konuda yılların tecrübesi Fatih hocama güveniyorum. Yok olmaz diyosa konu kapanmıştır, ondan iyi bilecek değiliz. Bunu daha önce fazlasıyla tecrübe ettik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok iyi iş çıkarır diyordum, olmadı. Belki ileride olur da, o zaman bizde yok.

      Sil
  4. Babel, Asunçao gider, Mohammed veya Diagne'den biri de gitme ihtimali yüksek.Omar takıma döner ve 2 transfer yaparız düşüncesindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Omar ne derece dönecek, çok merak ediyorum. Umudum yok açıkçası.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir