1 Kasım 2021 Pazartesi

Bir stoperin oynadığı futbol ne kadar keyif verirse


Bir stoperin oynadığı futbol ne kadar keyif verirse, Marcao da onu veriyor. Gaziantep FK karşısında kusursuzun tanımını yaptı. Rakip karşılama, kritik müdahaleler, 2'li mücadeleler ya da oyun kurulumundaki katkısı. Topla çıkar, geriden oyunu kurar, 10 numara edasıyla, hücumcusunu savunma arkasına sarkıtır. Savunma gücü de üst düzeydi, oyunun hücum yönünde verdiği katkı da. Bu da onu, Galatasaray'ın en olmazsa olmaz futbolcusu yapabilir.

Nelsson / Marcao tandemi, Galatasaray'ın belki de en güçlü tarafı. Avrupa'da da, ligde de bu tablo değişmedi. Nelsson da mücadele gücü, hava hakimiyeti, kritik müdahaleleri ve soğukkanlılığıyla ön planda. Gaziantep FK kapanan bir takım olmasının yanında, kontrayı seven, geçişi kovalayan ve hızlı çıkmaya çalışan bir takım. Galatasaray da savunmasını önde kurmayı seviyor ve bu 2'linin rakibi karşılayışı çok değerliydi.

Hatasız oynadılar, açık alanda yakalanmadılar. Arkaya düştüklerinde dahi, müdahaleler oldukça temizdi. Nelsson'a ağır deriz mesela, hatta Marcao da müthiş hızlı bir stoper değildir. Yine de o kadar iyi yer tutuyorlar ki, bu sorunu yaşamıyorsunuz. Açık alanı gördüğümüzde, kontrolsüz bir hareket gelir demiyorum. Bu güveni verebilmek de değerli. Ayağı iyi top yapan 2 stoperle, 6 numaradaki "oyun kurabilme" eksikliğini de çok fazla hissetmediniz.

Berkan Kutlu'yu biraz da bu sayede 6 numaraya atabildik. Enerjisine söyleyecek bir şey zaten yok.  Rakibi bozması, müdahaleleri harika. Geriden oyun kurmaya çalışırken de, stoperler sayesinde, onun ayağına çok fazla bakmadık. Stoperler, orta sahaya kadar gelebiliyor zaten. Berkan Kutlu da o anlarda, onların arkasını süpürmek için bekliyor. Ayrıca fena da değildi pas konusunda, en azından basit ve hızlı oynadı.

6 yorum:

  1. Marcao dün hakikaten dört dörtlük performans sergiledi. Hava toplarında hiç ezilmedi, hatta Muhammed Demir'i hallaç pamuğuna çevirdiği birkaç pozisyon var. Biz bu marcaoyu çok özlemişiz. Saatli bomba luyindamadan çok çektik, artık zorda kalırsak alternatif net şekilde Alpaslan olmalı. Marcao-Nelson tandemi kurulduğundan beri o defansta yaptığımız aptalca pas hatalarını da yapmaz olduk. Zaten onların bir numaralı etkeni luyindama ve taylandı. İnşallah böyle devam ederiz. Ayrıca ligde ilk haftadan beri 2 gol farklı galibiyetimiz yoktu, ilaç gibi geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havadan ezilmedi, yerde de o kadar iyi rakip karşıladı ki. Kusursuz performans.

      Sil
  2. Ujfalusi Semih'ten sonra yine çok sağlam bir ikilimiz olacak gibi geliyor

    YanıtlaSil
  3. Marcao öyle bir top oynadıki öyle istatistik falan yazmıycam zaten onları alt üst etti. Fakat öyle top çalma ikili mücadele aksiyonları varki bir stoperin 2-3 maça bir yapacağı extra hamleleri marcao bir maçta 4-5 kez yaptı inanılmazdı. Topla ilişkisini 3. bölgeye sikine paslarını yazmıyorum daha çok büyük oyuncu olacak net bir şekilde brezilya milli takımının 5-6 kişilik stoper rotasyonunda olmalı, eğer bu olursa 20-25 bandında değeri olur. Bizde değil porto benficada olsaydı 55-60 bandında olurdu malesef lig ve takım farkı işallah bizde shaktar gibi lig dezavantıjını zamanla avrupada başarılı olarak kırıp, takımın potansiyeline güvenilip yüksek rakamlı satışlar yapacağız buna yürekten inanıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Portekiz muhabbeti de var, öyle bir tercih de yapabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir