2 Kasım 2021 Salı

Burak Elmas yönetiminin, ilk etaptan itibaren bahsettiği bir proje


Burak Elmas yönetiminin, ilk etaptan itibaren bahsettiği bir proje. 1481 Futbol Grubu bünyesinde, birçok takım satın alınacaktı. Bu takımlar da bir anlamda Galatasaray'ın yetiştirici kulüpleri olacak. Niğde Anadolu FK'da bu projenin ilk ayağı. Aslında bu işi Ağustos başı gibi konuşmaya başlamıştık. Biraz geç bile kaldık diyebilirim. Altınordu da desteği çekti çünkü, transfer dönemi kayıp oldu. Şu an da, 2. Lig'de düşmeme mücadelesi içindeler.

Onları o ligde tutabilmek lazım. 2. Lig değerli çünkü. Bazısı hor görür de, gayet mücadeleci bir ligdir ve ciddi tecrübe demek. Senin ortamın olacak bir de. Futbolcunu oynatacaksın, antrenörünü yetiştireceksin. Ceyhun Müderrisoğlu takımın başına geçiyor mesela. Kendisi 11 yıldır Florya'da ve en son U19 takımının başındaydı. Senin antrenörün ve kendisine güveniyorsun. Yetişmedi adına müthiş bir ortam işte.

Geç kaldık demem, transfer tarafında. Birçok genç futbolcuyu, çeşitli takımlara kiralık olarak yolladık. Kimi oynuyor, kimi oynayamıyor. Bu proje en başta gerçekleşse, kiralık yolladığımız futbolcuları orada toplar, hepsine ciddi süreler verirdik. Yetenekli gençler, takımın seviyesini yukarıda tutabilirlerdi. Sadece altyapı diye de bakmayalım, transfer edeceğin ve gelişmesi gereken çoğu ismi de buraya verebilriz.

Altınordu, kendi gençlerini oynatırken, dışarıdan da birçok ismi transfer ediyor. Niğde Anadolu FK'ya birçok futbolcusunu verirken, yine dışarıdan da isimler alıyorlardı. Galatasaray da bunu yapacak. Hem kendi futbolcusunu verecek, hem gelişimini takip edeceği isimleri transfer edecek. Ocak ayında, Niğde Anadolu FK adına büyük değişimler yaşanır ve umarım ligde tutulurlar. 2. Lig'de kalmak, sonrasında 1. Lig'i zorlamak lazım.

Kulübün ismi ve renkleri de değişecekmiş. Hayırlısı olsun diyelim, değerli bir proje. Şimdi bu projenin Avrupa, hatta Dünya ayağı da olacak. Yurt dışından da bazı kulüplerle ilgileniliyor. Çarkı döndürmek ve elindeki değeri geliştirmek adına önemli adımlar. Şu projeyi değersiz gören, yine anlamsız şov peşindedir. Bazısı eleştiri için eleştiri yapmayı seviyor, herhangi bir şeyi beğendiremezsin. Doğru yolda olduğumuza inanıyorum.

17 yorum:

  1. Kesinlikle sayı artmalı mesela ozornwafor ve sedidikayı kiraladık ancak süre dahi almamışlar bu oyuncuşar ülkemizde boy gösterse belki yine GS seviyesine ulaşamayacak ancak ülkede takas konusunda elini güçlendirecek

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle değersiz bir proje değil, eleştirenler Marcao-Kerem olayında kovun marcaoyu diyen tipler maalesef. Şuan ağızlarının suyu akarak izliyorlar marcao'yu. Kiraladığımız gençler takımlarında forma bulamayınca bizde ne durumda olduklarını asla göremiyoruz, müthiş bir fırsat aslında bu. Umarım güzel olur, ben sonuçları olumlu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olayda ben de Marcao kesinlikle satılsın demiştim :)

      Sil
    2. hocam mesele satılmasından ziyade KOVUN ifadesiydi. Piyasası 12 milyon Euro olan oyuncuyu nasıl kovuyosun? 4-5 e falan satmakta kovmakla eşdeğerdi. Şuan çok şükür tekrar 15 milyonlar konuşuluyor. Ben marcaonun dünya üzerindeki hiçbir takımda oynayıp sırıtacağını düşünmüyorum.

      Sil
    3. Kovun demedim, satılsın dedim. Hatta rakam aralığı da belirttim. O anın siniri, kızgınlığı bunu söyleyir. Hoca ve yönetim süreci iyi yönetti.

      Sil
  3. Bana kalırsa Burak Elmas başkanın en önemli projesi bu inşallah başarılı olur. Yurt dışından da takımlar eklenir projeye ve gittikçe büyüyen bi proje olur :) Eminim ki bu proje tutarsa süper ligten birkaç takımda bu tarz projelere yönelir. Lig belki de yetiştirici bir lig olur ve takımların seviyesi artar tek umudum Burak başkan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurt dışı ayağını da merak ediyorum. Bu ağı kurarsak, elimiz çok güçlenecek.

      Sil
    2. Tabi abi yurt dışından da takımların olduğu hatta Burak başkanın Afrika için de takım söylemi vardı o da olursa ve iyi yönetilirse çok iyi iş olur :)

      Sil
  4. Umarım aynı diziliş ve taktikle oynayan bir takım yaratılıyordur. Patlama yapamamış lokal ve gurbetçi yetenekleri burada pişirip takıma yerleştirme olayı harika olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun vadeli bir iş olacak bu. İzleyip, sabredeceğiz.

      Sil
  5. Geçmişte Beylerbeyi ile yapılmaya çalışmıştı ama pek başarılı olamamıştık.Bu defa farklı bir strateji ve yapılanma izleniyor.Çok yararlı olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada plansızlık çok fazlaydı. Buradaki program farklı.

      Sil
  6. Şu vizyon ile burak elmas steve jobs gibi adımlar atıyor inanılmaz bir olay 3 büyüklerden biri için açık konuşuyorum kemerburgaz tesisleri bitip altyapı sahaları ve hamleleri ile bu tip alınlar gs ile diğer takımlar arasındaki farkı paçamızdan tutsalar bile engellenemez bir seviyeye arşa çıkarır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesisleşme olmazsa olmaz, hatta ilk öncelik. O konuda da artık hareket bekliyorum.

      Sil
  7. Doğru şekilde uygulanırsa çok güzel projeler bunlar ama ciddi bir ön hazırlık ve altyapı gerektiriyor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir