2 Kasım 2021 Salı

Samsunspor, bolluk içinde yokluk yaşar halde


Samsunspor'da işler iyi gitmiyor. Geçen sezona dönelim. Süper Lig'e çıkamamak başarısızlıktı ve bu başarısızlığı büyük oranda Ertuğrul Sağlam'a yazmıştık. O işin de başına dönersek, 2. Lig'de oynayan bir takımın, x teknik direktörle 5 yıllık sözleşme yapması daha büyük yanlıştı. Ne oldu, hocayla yolları ayıramadın. Bu aksiyonu da alamadığından, elindeki Süper Lig hakkını kaybetmiş oldun. Yine de tek suçlu teknik direktör müydü, asla.

Samsunspor'daki sorun "futbol aklı". Yüksel Yıldırım'ın danıştığı kişiler kimler, etrafındaki insanları çok merak ediyorum. Futbol konusunda yönlendirildiğini düşünüyorum ve yanlış kararlar alınıyor. Bu işin temelinde transfer fiyaskosu var ve ilk günden bu yana yazılan konular. Özellikle de yabancı transferinde. Maliyetli ve iddialı futbolcular transfer ediliyor. Kulübün imkanları var da, olabildiğince kötü kullanılıyor. Bu işin sonu enkaz olursa, hesabını kim verecek?

Kulüp, sahipli bir yapıda. Sahip yarın gider, hadi zarar da onun olsun da, o gittikten sonra bu imkanlar devam mı edecek? Mustafa Aztopal, Samsunspor'un futbol aklıydı. Başarısız transferlerde de mutlaka imzası olan isim kendisiydi. Geçen sezon da yazıldı, yine aynı şeyleri konuşuyoruz. Teknik direktör gelmeden gelen ve giden, geldiği ilk günden bu yana sakat olan, adını sanını bilmediğimiz yabancılar. Yerli transferi çok mu iyi dersek, "tecrübeli" adı altında gelen isimler yine değil.

Geçen sezon bunu gördün, hamle yapmadın ısrarla. Kendisinin arkasında durdun ve şu an daha büyük bir enkazla karşı karşıyasın. Son halka da Fuat Çapa'nın gelmesi mi oldu? Üstelik tüm yetkiyi de Fuat Çapa'ya verdin. Kendisini, çalıştırdığı takımlardaki transfer ağıyla tanırız. Şimdi Ocak ayında, özellikle Hollanda / Belçika ağını iyi takip edin. Takım kötü gidiyor ve bir yandan hedeften uzaklaşıyor. Bir yandan da, Ocak ayı belirsizliği var.

Samsunspor, bolluk içinde yokluk yaşar halde. Kötü yönetiliyor ve hatalardan ders alınmıyor. Ders alınmadığı gibi de, yepyeni hatalar peşindeler. 2 futbolcuyu kadro dışı bıraktın, futbol aklını gönderdin ile çözülecek konular değil. Takım ligde 11. ve playoff hattından dahi uzaklaşıyorsun. Yarın seri yakalar, puan farkını eritirsin de, bunu yapabileceğine yönelik umut veriyor musun? Ocak ayında olacaklardan çekindiğim kadar, saha içinde de pek bir şey verebilecek, farklı hamleleri olan teknik direktörün yok ki.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir