4 Kasım 2021 Perşembe

Dennis Man & Galatasaray, bu tarz isimlerin gündem olması beklentiyi arttırıyor


Romanyalı futbolculara olan ilgi alaka doğal. İyi isimler var ve Cicaldau, Morutan gibi potansiyellerden de ciddi katkı alındı. Birçok kriter var tabii bunda. Güçlü olduğumuz bir yer, bu futbolcuların uyumları, direkt olarak potansiyellerini yansıtabilme ihtimalleri. Haliyle de ilgiyi alakayı biraz daha oraya çevirdi. Bazı çirkin yorumlar yapanlar var da, eldeki potansiyellerin yükselişini izliyorsunuz. Tabii adı geçen Denis Man, daha öncesinde ciddi bir transfer yaptı. Şu an almak da, olabildiğince maliyetli.

Haber doğru da, yanlış da olabilir. Yeni bir kanat gerekli mi dersek, şu an acil bir ihtiyacı yok. Gelirse şaşırır mısın derseniz de, hayır derim. Dennis Man sağ kanat ve şu an orada Morutan gibi bir potansiyele sahipsiniz. Hadi Morutan'ı orta sahaya da kaydıralım diyelim, elde yine ciddi potansiyeller var. Dennis Man, belki de Morutan'ın da üstünde bir yetenek. Zaten Romanya Milli Takım'ında da tablo bu. Yine de elde potansiyel varken, üzerine bir isim daha mı dersek, öncelik olmamalı derdim.

Dennis Man, geçen Ocak ayında Parma'ya 13 milyon avro'ya gitti. Transferinin üstünden 1 yıl geçmek üzere ve bu paranın aşağısında bir rakam zor. Tabii geçen sezon direkt uyum sağlayamadı ve beklenen tabela katkısını alamadılar. Serie B'ye düştükten sonra ise 7 maçta 2 golü var. Son dönemde ise, formasyon değişikliği yapıp, kazandıkları maçlarda forma giymedi. Takımın da Serie B'de oluşu, transfer adına ihtimal mi dedirtiyor.

Golcü bir kanat, ciddi anlamda tabela katkısı var. Steaua Bükreş forması giydiği dönemde bunu ciddi anlamda gösterdi. Parma'ya transfer olmadan önce,  ligde 18 maçta 14 gol 6 asisti vardı. Visca'nın Basşakşehir'deki iyi günlerini hatırlayın, böyle bir skor katkısı. Bir tarafta da topla çok seri, rahat rakip geçebilen, teknik özelliği iyi bir isim. Asıl olayı, gole yakınlığı tabii. İtalya'da bunu pek gösterememiş olsa da, Romanya günleri performansı, neden böyle bir bonservise transfer olduğunu kanıtlıyor.

Romanya'nın da en büyük yıldızlarından biri zaten. Yine de, Ocak ayı önceliklerine bakacaksak, farklı kulvarda yürürüz. Becali konuşur, bunu hepimiz biliyoruz. Fırsat doğsa alırız da, şaşırmam. Dennis Man için fırsat oluşursa mutlaka değerlendirirsin. Yine de maliyet yüksek olacak, senin orta saha ve bek ihtiyaçların daha acil iken, önceliklerin başka olacak. Bu tarz isimlerin gündem olması, beklentiyi arttırıyor.

8 yorum:

  1. Teknik kapasitesi yüksek, yaratıcı ve hazır bir kanat forvet transferi bizi bir seviye yukarıya taşır, ayrıca bir forvet takviyesi de gerekebilir. Dennis Man profil olarak çok doğru bir isim, ama maliyeti yüksek, ismi bizimle geçen oyunculardan Ianis Stoica benim tercihim olurdu. Forvet için potansiyelli üç oyuncu var elimizde ama hepsinin tarzı farklı, bunlar arasında oyunumuza en uygun isim Halil ve o da kiralık. Halil tarzı teknik, oyuna katkı sağlayacak bir forvet transferi yapabilirsek harika olur, bu sene sonunda Halilin bonservisi için pazarlığa oturduğumuzda elimizi de rahatlatır. Vangelis Pavlidis yetenek ve kariyer istatistikleri açısından Halil'e benzeyen bir isim, daha bu sezon başında 2,5M euroya AZ'ye transfer olmuş, nasıl bir maliyeti olur bilmiyorum ama 5M euro civarında takıma kazandırılabilirse iyi bir transfer olur. Dennis Man için 13M euro vermek yerine 7,5 milyon euro civarında iki transfer yapmak daha mantıklı olur. Devre arasında tek transfere böylesi bir yatırım yapılacaksa bunun daha garanti bir isim olması gerekir ki o isim de Gedson olur, form tuttuğu zaman takımı nereye taşıyacağını gördük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an forvet ya da kanat forvet transferleri öncelikler arasında yer almamalıdır diye düşünmekteyim.

      Sil
    2. Forvet ve kanat forvet transferleri daha ziyade bir değişim Fatih hocanın dediği gibi, ben olsam Babeli gönderip Stoica'yı alırım, Barış henüz hazır değil. Aynı şekilde Mohammed yerine benzer maliyetlerde gelmesi mümkün olursa Pavlidis gibi, Halil'e benzer profilde a fiziken daha kuvvetli ve maç tecrübesi daha fazla bir oyuncuyu alırdım. Sonra orta saha transferi için uğraşılır ki GEdson dışında Görkem sağlam, Umut Güneş gibi bir de yerli oyuncu alinmasi elimizi güçlendirir.

      Sil
    3. Gönder al da kolay değil işte :)

      Sil
  2. Uygun maliyete kimsenin hayır diyeceğini sanmıyorum. Ancak 5 ve üstüne çıkacaksak, yaşı 18 olan Popescu'yu almak daha mantıklı olur gibime geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygun maliyete hayır denmez de, şu an en az 10 milyon avro.

      Sil
  3. 11 yabancı hakkı olsa nefis kadro kuracağız da maalesef şartlar izin vermiyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir