29 Kasım 2021 Pazartesi

FM 22 günlükleri #3; Finallerin takımı olamamaya devam etmek


Aynı hastalığım FM 21'de de vardı. İş finale geldiğinde, o işi beceremiyorum. FM 22'de de tüm hızıyla devam etmekte. 1. Lig'den rahat çıktıktan sonra, Süper Lig'deki hedefim ilk 8 içinde kalabilmekti. Bu önce Avrupa Kupası hedefine geldi, sonra sallandı ilk 8'e geri dönerim derken, iş şampiyonluk mücadelesine dayandı. Son 2 haftada Galatasaray benden 1 puan yukarıdaydı ve Galatasaray deplasmanına çıktım. Her finalde olduğu gibi o maçı da kaybettim.


Maç da bu. Finallerde kaybetme nedenim, olmadık işlerin gerçekleşmesi. Birinde 9 kişi kalırım, diğerinde 8. Burada da Muslera asistinde, Cenk Özkaçar'ın kafayı ıskalaması ve Enes Ünal'ın 40 metreden şutu. Sol bek Yedlin'in harika bir maç çıkartıp asist yapabilmesi, etken bol. Genç bir takımız tabii, zamanla büyüyüp gelişecekler. Bu gençleşme de devam edecek. İyi regenler topluyorum, yerli ağırlığım devam etmekte. Bu şampiyonluk her şekilde gelecek. Şu an Avrupa Kupaları adına kadroya ciddi dokunuşlar gelmeli. Maddi imkanlarım kısıtlı tabii.


Sezonun bana göre en iyi 3 performansı. Enis Destan ve Burak İnce, hemen hemen hepimizin yaptığı transferler. Bu isimler net gelişiyor ve katkıları büyük oluyor. Enis Destan gerçek anlamda bir gol makinesi. Burak İnce de orta sahanın merkezinde çok etkili. Özellikle de 4-3-3 içinde diyelim. Işık Kaan Arslan'ı ise bir önceki sezondan bu yana düzenli olarak oynatıyorum ve elit stoper görüntüsüne ulaşmaya az kaldı. Oyunda aynı şansı Galatasaray'da versem ne derece yükselirdi çok merak ediyorum.


İstikrarlı performansları da paylaşayım. Hepsi yeni transfer ve sizler için de transfer önerisi tadında. Guga iyi bir 6 - 8 numara mesela, maliyeti aşırı uygun. Costinha aynı şekilde, maliyeti uygun bir hücumcu sağ bek. Portekiz 2. Ligi bu anlamda nimet, özellikle de Anadolu kariyeri yapıyorsanız. Ahmed Touba'yı scoutlar önermişti, transfer ettim. Cm 03-04 oynayanlar De la Cuesta'yı hatırlar, onun tadı var. Stoper oynar, sol bek oynar, çok kullanışlı. Kaiboue'yi de 300 bin avro gibi bir rakama almıştım, çok etkili bir sol bek.


Bir de şöyle bir regen'im var ki, Şubat ayında takıma katıldı ve takım kötü giderken ayağa kalkışımın en önemli isimlerinden biri oldu. Regen avı şu oyunda en çok sevdiğim olay. FM günlüklerinin 4. serisinde yüksek ihtimal yerli regenleri de paylaşmaya başlarım.


Süper Lig'de de yılın menajeri seçildim. Enis Destan hem sezonun futbolcusu, hem forveti seçildi. Işık Kaan Arslan da sezonun stoperi oldu. Yılın 11'inde de Enis Destan ve Işık Kaan Arslan yerini aldı. Bence Burak İnce de seçilebilirdi. Yeni sezonda Avrupa havası solumak dahi yeterli olacak, ne yapabileceğime bakacağım. Ligde de artık şampiyonluk mücadelesini hedefleme zamanıdır. 3 sezon Samsunspor'da devam ederim diye düşünüyordum, sonrasına bakacağım.

2 yorum:

  1. (Emre)
    Ben Arfa'yi sattin mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek sezonluktu. Süper Lig'e çıkınca sattım. Hız, mücadele gücü yaş gereği çok düştü. Mental zaten yerlerde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir