4 Kasım 2021 Perşembe

Galatasaray 1-1 Lokomotiv Moskova, bu takım böyle böyle büyüyecek


Uzun zaman sonra, Avrupa'da bu ayarda bir maça favori olarak başladık. Favori gibi de oynadığımızı düşünüyorum. Çıkan 11'le de, maçı kazanmak istediğimizi söylüyorduk. Mücadele tarafına da bir şey diyemeyiz, çok hareketli, olabildiğince tempolu takım. İlk andan itibaren de o baskıyı hissettirdik. Halil Dervişoğlu ile ön alanda müthiş bağlantı kurup, Feghouli ve Kerem Aktürkoğlu'yla rakibi zorladık. Gol de böyle bir bağlantı sonrası geldi.

Belki hücumda kalmadık ama önceliğimiz geçişlerdi. Özellikle Berkan Kutlu kaynaklı kaptığımız toplarla, geçişi harika oynadık. Halil Dervişoğlu da bağlantıyı iyi kurunca, geçiş içinde pozisyonları buldun, golü attın. Hocanın bir noktada uyarısı vardı ve o andan itibaren sol kanadı da iyi kullandık. van Aanholt da gelmeye başladı ve kanadı sürükledik. Böyle yarılarda sadece skoru değil, maçı da alabilmek lazım.

Sorun "bitirme" noktasında. Bu maç da öyle açıklanacak. 2. yarıda maçı kazanabileceğin imkan geldi. Rakip alanı açtı çünkü, risk almaya başladı ve geçişi iyi oynarken, imkanların daha da arttı. Morutan ve Feghouli'yle kaçan goller sonrası, Galatasaray'ın orta sahadaki direnci düşmeye başladı. O noktada, 2. golü zorlamak yerine, biraz daha 1-0'ı korumaya çalışmak sanki daha gerekliydi. Feghouli / Barış Alper Yılmaz değişikliği hem takımın oyun aklını düşürdü, hem de merkezdeki düşüşünü devam ettirdi.

Hoca da, rakip biraz daha fazla risk alır, Barış Alper Yılmaz ile hızlı çıkarız diye düşünmüş olabilir. Morutan'ın da merkezdeki hareketliliğine güvendi ama olmadı. O dakika, Taylan Antalyalı / Emre Kılınç gibi hamleler gelse, orta sahayı güçlendirmiş ve ön alan baskısını da arttırmış olabilirdin. Sonra maç 1-1'e geldi ve Mostafa Mohamed'i de oyuna attın. Aslında orada da hata şu, biraz daha 4-4-2'ye döndün ve iş tam anlamıyla koş koşa döndü.

Baskı kurdun, müthiş pozisyonlar yakaladın ama açık da verdin. Kaybedebilirdin de. Yine de, 1-1 sonrası, rakibi ısrarla eksik yakalayıp, hücumda laubali kaldık. Mostafa Mohamed ve Halil Dervişoğlu o anları çok kötü oynadı. Halil Dervişoğlu vurmuyor, Mostafa Mohamed'in tercihleri daha da kötü. Diagne, Mostafa Mohamed yerine oyuna girse, belki o anları daha akılcı oynayabilirdik. Kazanabilirdik işte, o imkan elimize birçok kez geçti.

Çok üzülmüyorum. Genç yapı, tecrübe kazanacaklar derken, tam da bu anlardan bahsediyoruz. Böyle böyle büyüyecekler, tabir-i caizse kaşarlanacaklar. Harika mücadele vardı, Galatasaray keyifli oynamaya başladı. Bu oyun süreklilik kazandıkça, böyle maçları kazanmaya başlayacaksın. Kazansak liderliği büyük ihtimalle garanti altına alacaktık, olmadı. Kaybetmemeyi de değerli buluyorum. İlk 2 adına ciddi avantajımız devam etmekte.

16 yorum:

  1. Ekleyeceğim bir husus daha var hakem 4dk uzatma vermiş ve maalesef biz o sürenin 3 dakikasını boş yere kavga ederek ve kart görerek heba ettik. Tam baskı kuedugumuz zaman da bu tür gereksiz olaylara alet olunmaması gerek. Oyuncularımız daha profesyonel davranmalı.

    YanıtlaSil
  2. İlk yarı sonu hadi yapmadın 53-54 gibi artık moskova oyuna hakimdi ve top tutamadık ayağımızda feg yorgundu görevinide yapmıştı feg taylan değişikliği ile morutanı kanada atmak iyi olurdu hatta halil diagne yada muhammed değişikliği bile ypılabilirdi hatta bence yapılmalıydı direnci çok artırırdık ve maç bitince belki şu yazacaklarımı birçoğumuz düşünmüştür muhammed yerine digne erken girse muhtemel maçı kazanmıştık 2 ye 1 gittiğimiz ve muhammedin halile atamadığı pası diagne h iç affetmez ayrıca daha çok pozisyonların içinde olurdu şu anda diagne öuhammedin önünde ve karagümrük maçına başlamalı adalet olarak yediğümiz goşde asıl hata berkanın gereksiz topun olduğu noktaya baskıya gitti altıpası onun yerini kapatmaya giden yedlinin adamıda bomboş golü attı. Berkan harika oynuyor ama 6 nonun alan parsalizasyonu ve doğru yerde durma ve basma konularında zaman zaman sıkıntıları var bu maçtada 2 kez gereksiz ön alan presine kendini kaptırıp 2 ciddi kontraatakta rakibi stoperlerle başbaşa bıraktı zamanla öğrenicek. Barış alper topla gelişim kaydetmeli daha öncede yazdım fiziği hızı tamam ama topla ilişkisi ciddi zayıf yediğimiz golde ortaahada kaybettiği çok basit top kaybı ile sol kanadımız hazırlıksız yakalandı. Bunlar detay takım genel anlamda çok iyiydi giderek yükseliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mostafa yerine Diagne olabilirdi. Feghouli çıkarken, bence orta saha direncini arttıracak Taylan'ı oyuna sürebilirdik. Yine de felaket değil değişiklikler, özellikle 1-1 sonrası çok iyi reaksiyon vardı.

      Sil
  3. bu kadara bitirememe problemi ile nasıl maç kazanacağız merak ediyorum.
    Halil'e bence özel hoca tutup çalıştırmak lazım.
    sonuna kadar getirip getirip son pası son hareketi bir türlü yapamıyoruz. Herhalde gençlik, heyecan ve tecrübesilik bu olsa gerek.
    Sabredelim artık.
    yanlız şu belli oldu ki arkada Marcao-Nelson ikilisi varsa sadece Berkan kesinlikle yeterli. Berkan-Cica ile oynayınca hücuma 1 kişi daha fazla oluyoruz.
    Feghouliyi beğendim. Umarım sakatlığı ciddi değildir. Ne zaman iyi olsa hemen sakatlanıyor. Fizik gücü yerinde, iyi bir Feghouli'ye çok fazla ihtiyacımız var. özellikle iç sahada böylesi kazanmamız gereken maçkarda.
    Pazar günü bizi çok ters bir takım bekliyor. Umarım hoca taktiksel olarak o maça hazırlanır. Çünkü karşımızda taktiksel olarak bizi ezberlemiş bir hoca bulacağımız kesin.
    Beklerin hücumdaki katkısızlığı yine can yakıcı. Boey bence ilk yarıyı kapattı. Bunu kabul edelim. Afrika kupası belası da kapımızıda. Muhammed, Cagne, Feghouli, Lyundama, hatta Boey de giderse ayvayı yeriz.
    ama genel olarak takımı beğendim iyiye doğru gidiş var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil Dervişoğlu mutlaka gelişir, zamanı var. 2. forvet, kenar forvet gibi de kullanılabilir. Sorun Mostafa Mohamed tarafında bence.

      Sil
  4. tabela eksiğimiz var. mohamed konusunda ısrar şart. çünkü o her maç 1-2 gol atabilecek potansiyele sahip.
    halil ise asla tabelacı değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mohamed'e ısrar edildiği de oluyor, net sonuç henüz alamadık.

      Sil
  5. pva sorunu da büyüyerek devam ediyor bu adam gerçekten hayalet,bu maç, paşa maçında yenilen ilk gol, marsilya maçında marsilya nın kaçırdığı boş kaleye tıpa tıp aynı pozisyonlar ve daha gol olmayan pozisyonlar , bu adam acilen devre arasında gönderilmesi lazım ya da yerine adam alınması lazım. Rakipler çözdü artık hep solumuzdan geliyorlar, farioli de izlemiştir maçı direk solumuza saldıracaktır en azından mücadele edecek olan Ömer oynamalı önümüzdeki maçlarda. Marcaoya da yazık adam arkasını toplaya toplaya öldü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübesini aktardığı anlar var da, ben hücumda bir şey alamadığımız için memnun değilim.

      Sil
  6. Katiliyorum Mostafa cok kötüydü laubali gibi geldi bana ve o Diagne'deki hırsı, mucadeleyi Mostafa'da göremiyoruz, dedigin gibi Diagne girmeliydi oyuna mutlaka bitirirdi.
    Oyun kurmada da daha iyiydik bu sefer sorun bitiricilikti, Ronaldo'yu bu hafta izlediyseniz adam olmayan pozisyonlardan cok temiz goller cikarirken bizimkiler kale agzindan plase vuramiyor. Halil'in bitiriciliginden cok kaybettik ama ona cok kızamıyorum zira pozisyon hazirliyor en azindan ileride tutuyor seni bence Diagne Halil bizim fix hücum setimiz olmali.
    Son olarak Baris Alper'i cok etkisiz buldum bence girecegi mac bu mac degildi Babel ile en azindan top tutuyorduk Baris bir de rakibe teslim etti kritik toplar döndü pozisyon oldu kalemizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne girmiş olsa, o eksik yakaladığımız anlarda daha güçlü kalabilirdik. Bazı maçlar, farklı forvetlere bakıyor.

      Barış Alper Yılmaz konusunda, hoca açık alanı kullanayım diye düşündü sanırım. Bir şey diyemiyorum. Düşünce doğru da, performans alamadı.

      Sil
  7. hücumda 0 bek katkısı var. ömer bayram sezon başından beri bulduğu kısa süreler içerisinde aanholt'dan hep çok daha fazla aksiyon yaratıyor. yedlin'in hücumu ise zaten koca bi hiç. 20 senedir futbol izliyorum; ofansif olarak bu kadar zayıf bi bek hiçbir yerde görmedim. adam 2 aydır her maçta oynuyor ama daha bi defa bi orta, pas, çalım, şut, ver-kaç, asist vs bir kere görmedim ya vallahi rezalet bu yedlin ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram'ı 11 başlatınca da, savunma sorunu olabiliyor.

      Sil
  8. Tecrübe eksikliği o verilemeyen paslar çekilmeyen şutlar. Bunlar maç oynanarak aşılacak bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla aşacağız bunlara, gençlere sabır :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir