21 Kasım 2021 Pazar

Galatasaray 1-2 Fenerbahçe, rakiplerin aranan can suyu


Diagne'nin golünde "var" iptali doğru, bence de faul. Fenerbahçe'nin ilk golü öncesinde İrfan Can Kahveci'nin, maçın sonunda da Serdar Dursun'un ittirmesinin faul olduğu gibi. Onu iptal et, bunları görme. Etki etmiş midir, dibine kadar. Bunlara takılıp, maçı mı unutmalı derseniz, asla. Kendi sahanda, 10 kişiye maç veriyor, yine 1-0'ı koruyamıyorsun. Sorunlar aynı, değişiyor. Rakip olabildiğince pasör isimlerle sahada, topu rakibe bırakalı demişsin de, mahkum kalıyorsun.

Galatasaray'ın daha farklı 11'i vardı. Fenerbahçe'nin sahaya çıkacağı 11 dünden bu yana konuşuluyordu ve buna göre Mostafa Mohamed / Morutan değişikliği gelmiş. Biraz daha geçiş oynayalım, orta sahada biz de kalabalık kalalım diye. 1-0'ı buldun, o geçiş imkanlarını yakalıyordun. Saçma sapan bir gol yedin. 1-0 öndesin, kazandığın duran topta hurra hücum. Mesut Özil, belki de sahanın en ağır ismi ama 50 metre depar attı.

1-1 sonrası anlamsız bir gerilim. Yine geçiş kovaladık ki, zaten başka bir şey de yapamazdın. Fenerbahçe'nin kadrosu topa sahip olmak istiyordu ve o imkanı buldu. Kendi sahanda, mahkum oynamana sebep bu. İrfan Can Kahveci tek başına ipe diziyor. Sende böyle bir pasör yok, van Aanholt'un 1 metreye atamadığı pası gördünüz. 2. yarıda da değişiklikler geç geldi derken, baskı kurmakta zorlandık.

Ne zaman Diagne / Taylan Antalyalı hamlesi geldi, biraz daha baskılı oynamaya başladın. Maç boyu, Kerem Aktürkoğlu'na hücumda destek çıkan kimse yoktu. Ferdi Kadıoğlu arkasına adam kaçırmayı ancak maçın son bölümüne doğru çözdük ve oradan 2 pozisyon yakaladık. Rakip 10 kişi kaldı, baskın devam etti, pozisyonlar buldun, gol attın iptal oldu. Şunu maça yay işte, değişiklik adına maçın sonlarını bekleme.

Eleştirilen genç kaleciler, Galatasaray'a karşı var olma maçını oynar. Berke Özer'in bu performansı göstereceğini bekliyordum. Bitirebilmen lazım, şutlar zayıf. Crespo çıkıyor, müthiş bir şutla golü buluyor. Gerçi Muslera hatası da var, bu seviyedeki bir kalecinin alabileceği top. Müdahalesi var ama zayıf. Berke Özer diğer tarafta maçı kazandırıyor işte. 10 kişiye, yine imkan verdik ve elimizdeki maçı kaybetmiş olduk.

Hakemi konuş da, takımın hali daha büyük öncelik. Üstüne hocanın yediği kırmızı kart, onca maç olmayacak şimdi. O kenarda olmadığında yaşanan sıkıntıları da geçen sezonlarda izledik. Buradan dönüş nasıl olacak, ne reaksiyon vereceksin? Lider koptu gidiyor, büyük maçları kazanamıyorsun, puan kayıpları çok, öne geçtiğin maçlarda kaçıncı puan kaybı? Avrupa bir hedef de, lig gitti. Genç takım, mutlaka sabredeceğiz ama bu hataların ya da geri dönüşlerin kaynağı gençlik değil.

29 yorum:

  1. bu maçta oyun olarak iyiydik. atamayana atarlar işte bu kadar basit.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben oyun olarak da, son 20 dakikaya kadar doğru oyunu oynadığımızı düşünmüyorum.

      Sil
  2. Saha ici lider yok, begenirsin begenmezsin Mesut ve Irfan gibi oyuncular bizde yok, bugun bir tanesi bizde olsaydi biz kazanirdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kazanamazdık. 1 faul 1 itiraz anında sarı kart görür sindirirler.

      Sil
    2. Liderlik değil mevzu, bence plan ve organizasyon problemi.

      Sil
  3. Fatih Terim in kendi elleriyle verdiği bir başka maç daha işte. Söylenecek başka bir şey de yok zaten.

    YanıtlaSil
  4. Ben artık hakem makem tartışmam. Ilk yarı ne oynadık? Ikinci yarıya niye değişiklik ile başlamadık? Niye takım ne oynadığını bilmiyor? Artık hocanın bırakıp sportif direktör olması lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. halil feghouli ile 70 dakikayı çöpe atıyorsun. hep böyle. ama yine de bunlarla devam ediyorsun.
      mohammed halil, diagne halil, mohamemd morutan oynamalı.. yok arkadaş. denemiyor hoca.

      Sil
    2. İlk yarı geçiş oynadık, kendi sahamızda, bizden daha zayıf gördüğümüz bir rakibe karşı anlamsız işti. Haliyle de etkin olmadı. Golden sonra olabilirdi, saçma sapan gol yedin.

      Sil
  5. Diagne ve Mostafa bu takımın 1.forvetidir.Halil ortasahada bağlantı oldugunda daha etkili oynuyor.Maçı hakeme bırakmayıp farkı arttırmanın yolunu bulmalıyık.Hakem etki etti çünkü rakibin kaybetmesi onların bu sene de kaosa sürüklenmesine ve havlu atmasına neden olacaktı.Türkiye de maalesef yayıncı kuruluş para kazansın diye bu tür hamleler yapıyor.Benzer şey olsa bize de yaparlardı.Gerçekleri de görmemiz gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil Dervişoğlu bu şekilde kullanılmaz zaten. Milli maçları izledik, Kuntz bize nasıl kullanılacağını gösteriyor. Forvetin arkasına yaz, ister kanada at ama rolü belli.

      Sil
  6. berke sadece cicaldau'nun vuruşunu çıkardı onun dışında 90 dk kaleye gol hariç düzgün bir tane şut gitmedi. bu maçta berke devleşmedi, bizimkiler yine bitiremedi. gomis gibi bi oyuncu olsaydı o berke'yi topla beraber kalenin içine sokardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi ayaklar titremedi, hata yapmadı. Ne şutu çıkarıp, çıkarmadığı değil olay. Bir de senin kalecine bak.

      Sil
  7. bakın esas problem şu. maç 1-2 olsa diagne golü verilirdi.
    crespo'yu hesap edemediler. amaç 1-1 bitsin diye hesapladılar. böyle ülke olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakem faktörü de net bir faktör, gayet konuşulacak. Ama işi sadece hakeme yıkarsak, yarını görmek güç.

      Sil
    2. 1-1 hesaplansa son dk serdar dursun un müdahalesine penaltı verilip, 2-2 ye bağlanirdi maç. Net bir art niyet vardı bence.

      Sil
  8. hocaya kızıyorum. Artık gerçekten yeter.
    2. selçuk inan vakası hayırlı olsun. Galatasaray isimli vakıftan 3 yıl boyunca 10 milyon €'sunu geçmiş yılların hatrı için alacak bir başka asalak oyuncu daha. Sene başından beri yedirdiği saymadım ama herhalde 15. gol hatalı golü oldu. Tebrik ederim. yabancı sayısı dene saçmalığı asla desteklemiyorum ama Muslera'dan ve ona ödenen fahiş maaştan kurtulmak için derhal gelsin. Türkiye liginden başarılı olmak için kaleciye 5 milyon euro vermenin manası yok. üstelik 5 kuruşluk katkı alamazken. Herkesin genç ve Türk kalecisi var bir tek biz 36 yaşındaki bir oyuncuya 3 yıllık kontrat verdik.
    vefa denen çağdışı ve akıl dışı saçmalığın futbolda yeri yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herkes 1m€'ya hatta daha daha da altına oynarken muslera için verilen o para inanılmaz bi saçmalık. hele ki yabancı sınırı varken ! ortalama bi yerli kaleci bul koy işte belki arada bi top da tutar, bu hiç tutmuyor. aldığın kaleci iyi olmasa bile en azından paran cebinde kalır.

      Sil
    2. O sözleşme hatalıydı ve başta ben olmak üzere, çoğu insan duygusal baktı :(

      Sil
  9. Bu sene şampiyonluk işi hayal artık. Avcı'nın geçmişte düştüğü hataya düşeceğini düşünmüyorum. Trabzonspor nisan ayında şampiyonluğunu ilan eder. Bizim ders çıkarmamız gereken çok şey var ama esas üzücü şey liderlik yapması gereken oyuncuların basit hatalar yapması. Pva, Muslera büyük hayal kırıklığı. Doğru isimlerle doğru zamanda vedalaşmayı öğrenmek lazım. Ne yazık ki kırılma anlarının birçoğunda başarısız olduk. Basit işleri yapamıyoruz, çünkü aynı hataları tekrar ederek doğruyu bulmaya çalışıyoruz. Umarım takım gelecekte daha iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düşünmüyorum. Trabzonspor buradan bırakmayacaktır.

      Sil
  10. 6 10 sol bek şart oğlu şart bugün bu artık çok ama çok net ortaya çıktı sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şart da, yine de bazı şeyleri açıklamaya yetmiyor.

      Sil
  11. Rakip kötü iken öldürücü darbeyi vurmaliydik ama senin de söylediğin gibi adamlara can suyu olduk. Bizim maçtan sonra ayağa kalkacaklar belki de

    YanıtlaSil
  12. İlk yarı özellikle golden sonra hakikaten kötü oynadık ama bence ikinci yarı oyunun hakimiydik. Valla şöyle bir düşünün 7-8 tane net gol pozisyonumuz var toplamda (Fegh'in karşıya karşıya kaçırdığı, ilk yarı sonu Kerem'in kale ağzına çıkardığı top, Morutan'ın şutu ki sağa verse Yedlin bomboş, Cicaldau'nun sol ayak şutu, Van Anhooltun veremediği pas, Kim'in çizgi müdahalesi, Kerem'in direği, Diagne'nin karşı karşıya pozisyonu, iptal edilen gol...) İkinci yarı Marcao - Nelsson maçı orta sahada tamamladılar neredeyse. Atamadık işte olmadı. Çok tehlikeli bir geçiş takımı olduk, bence sette de gelişiyoruz ama sete oturmada, topu geriden çıkarmada (ki bunlar bağlantılı birbirleriyle) ve topu geri kazanmada acaip zorlanıyoruz. Fener de bu zaaflarımızı aslında ortaya çıkartan bir oyun oynadı zaten. Tüm bunların dışında uzaktan şutlar harici pozisyon da vermedik. Yenilen goller zaten komedi. Bir derbide bu kadar pozisyona giriyorsan-atamıyorsan ve bu kadar kolay yiyorsan, zaten bırak derbiyi herhangi bir normal maçı da kaybedersin. Zaten bu sezon şimdiden kaç kere bu dejavuyu yaşadık artık sayamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yarıdaki planı bütünüyle beğenmedim. Galatasaray'ı beğendiğim kısım, Taylan Antalyalı ve Diagne oyuna girdikten sonra. Orada da bulduğunu atmakla alakalı mesele.

      Sil
  13. Takım en son ne zaman arka arkaya aynı oyun anlayışı ile 3 maç iyi oynadı hatırlayan var mı?

    Ne oynuyoruz? Nasıl oynuyoruz?

    Babel'den kurtulduk diyoruz, Feghouli çıkıyor. Feghouli oynamıyor, Babel oynuyor. Nasıl genclesecek bu takım bu mantalite ile?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun anlayışı değişmiyor bence, değişen kadro yapısı. Geçiş kovalıyoruz en başından bu yana.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir